po dobie peklowania w lodówce wciśnięta do szynkowara i zamknięta by
ponownie powędrować na kolejne 48 godzin do lodówki.
teraz czynność najważniejsza, bo wymaga pilnowania - parzenie szynki ( temp. 80 stopni przez 2 godziny ),
a pilonować było warto by uzyskać takie efekty i jeszcze jedna fotka Szynka wspaniała w smaku w delikatnej i smakowitej galaretce ,która zapobiega obsychaniu. Takiej w sklepie nie dostaniecie. Wiem mogłem zrobić zdjęcia na czymś ciekawszym a nie w talerzu, ale nie to jest najważniejsze. Najważniejszy jest efekt końcowy, który może i ucieszy wasze oczęta. Jeśli ktoś ma ochotę popróbować tak zrobionej własnoręcznie szynki służę przepisem. Szynkowar można kupić np. na Allegro. A i najważniejsze z kilograma surowego mięsa wychodzi ok 80 dkg szynki, a nie jak tej sklepowej 2kg. Pozdrawiam i życzę smacznego. Tomasz.
Wybacz Tomku ale to naprawde niesprawiedliwe pokazywać takie smakołyki na WŻ!!! Ja się op..... prawie tak mi ślinka cieknie!!! Taka prawdziwa , soczysta........ eh obejde sie smakiem, ja też poprosze przepis, szynkowar tylko musze kupić, pozdrawiam danka
Od 2 m-cy nie kupuję żadnych wędlin. Wszystkie robię sama posługująć się przepisami ze strony wedlinydomowe.pl Nie posiadam szynkowara więc najpierw robiłam w garnku o małej średnicy a teraz nabyłam osłonki barierowe i wszystkie przetwory są pyszne. Twoja szyneczka smakowicie wygląda.
a ja się zastanawiam czy kupić szynkoar wrrr ... zaraz patrzę na allegro i do dzieła , a przepisik wstawiaj oczywiście , ale sie zaśliniłam hahahhahaaaa
Tex55 tak sie chyba rozlubował w wyrobach z własnego szynkowara, że siedzi gdzieś i produkuje, produkuje, produkuje.... i nie ma czasu na wstawienie przepisu ;)))))))))))))
Wszystkich zainteresowanych przepisem bardzo przepraszam, za zwłokę i obiecuję że najpóźniej jutro przepis będzie wystawiony. Już dzisiaj miałem gotową wersję ze zdjęciami ale przy próbie zapisania wszystko wyleciało w ................ kosmos!!! Stali bywalcy wiedzą o co chodzi. Proszę o zrozumienie i wybaczenie ale nie miałem już dzisiaj nerwów , by ponownie to wszystko od nowa stworzyć.
Pozdrawiam wszystkich i obiecuję że jutro rano wkleję. Cały proces trwa 3 dni więc na święta będzie jak znalazł.
Szynka wieprzowa przygotowana do peklowania,
po dobie peklowania w lodówce wciśnięta do szynkowara i zamknięta by
ponownie powędrować na kolejne 48 godzin do lodówki.
teraz czynność najważniejsza, bo wymaga pilnowania - parzenie szynki ( temp. 80 stopni przez 2 godziny ),
a pilonować było warto by uzyskać takie efekty i jeszcze jedna fotka
Szynka wspaniała w smaku w delikatnej i smakowitej galaretce ,która zapobiega obsychaniu. Takiej w sklepie nie dostaniecie. Wiem mogłem zrobić zdjęcia na czymś ciekawszym a nie w talerzu, ale nie to jest najważniejsze. Najważniejszy jest efekt końcowy, który może i ucieszy wasze oczęta. Jeśli ktoś ma ochotę popróbować tak zrobionej własnoręcznie szynki służę przepisem. Szynkowar można kupić np. na Allegro. A i najważniejsze z kilograma surowego mięsa wychodzi ok 80 dkg szynki, a nie jak tej sklepowej 2kg. Pozdrawiam i życzę smacznego.
Tomasz.
Mniam jaka szyneczka czy ja moge prosić o przepisik?
Musze zaraz poszukac szynkowara na allegro .
O matko, ale pysznie wyglada ta Twoja szynka Tomku .... gratuluje :)))
Szyneczka cudna, ja tez pięknie proszę o przepisik :))) Pozdrówka!
Ja też proszę o przepisik,bo zapowie\ada się bardzo interesująco
PRZEPIS DO PRZEPISÓW !!!!! PRZEPIS DO PRZEPISÓW !!!! :))))))))))) PROSZĘ O POPARCIE !!!!!!
:))
Popieram w 100% - zamiast odpisywac kazdemu z osobna - wrzuc przepis na to CUDO w przepisy na naszej stronce :))))))
Wybacz Tomku ale to naprawde niesprawiedliwe pokazywać takie smakołyki na WŻ!!! Ja się op..... prawie tak mi ślinka cieknie!!! Taka prawdziwa , soczysta........ eh obejde sie smakiem, ja też poprosze przepis, szynkowar tylko musze kupić, pozdrawiam danka
Od 2 m-cy nie kupuję żadnych wędlin. Wszystkie robię sama posługująć się przepisami ze strony wedlinydomowe.pl Nie posiadam szynkowara więc najpierw robiłam w garnku o małej średnicy a teraz nabyłam osłonki barierowe i wszystkie przetwory są pyszne. Twoja szyneczka smakowicie wygląda.
a ja się zastanawiam czy kupić szynkoar wrrr ... zaraz patrzę na allegro i do dzieła , a przepisik wstawiaj oczywiście , ale sie zaśliniłam hahahhahaaaa
Ja też prosze o przepis.
Unas w Plusie takie szynkowary były po 50 zł
No, no wygląda bardzo smakowicie, aż ślinka leci!
http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=126 Tu są przepisy na wyroby z szynkowara
Użytkownik Regi napisał w wiadomości:
> http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=126 Tu są przepisy na
> wyroby z szynkowara
i podświetlone http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=126
Tex55 - mniamuśnie ta Twoja szyneczka wygląda !!
Pozdrawiam - Elek
No też sie zastanawiałam nad kupnem szynkowara.
Ja szynkowar już sobie zrobiłam i teraz czekam tylko na przepis tej pysznej szyneczki.
Tex55 tak sie chyba rozlubował w wyrobach z własnego szynkowara, że siedzi gdzieś i produkuje, produkuje, produkuje.... i nie ma czasu na wstawienie przepisu ;)))))))))))))
Na to wygląda :) a chętnie bym zrobiła taką szyneczke na święta.
Wszystkich zainteresowanych przepisem bardzo przepraszam, za zwłokę i obiecuję że najpóźniej jutro przepis będzie wystawiony. Już dzisiaj miałem gotową wersję ze zdjęciami ale przy próbie zapisania wszystko wyleciało w ................ kosmos!!! Stali bywalcy wiedzą o co chodzi. Proszę o zrozumienie i wybaczenie ale nie miałem już dzisiaj nerwów , by ponownie to wszystko od nowa stworzyć.
Pozdrawiam wszystkich i obiecuję że jutro rano wkleję. Cały proces trwa 3 dni więc na święta będzie jak znalazł.
Pragnę poinformować, że przepis dodałem. Pozdrawiam. Tomasz.
Dziekujemy Tomku :)
http://wielkiezarcie.com/przepis31041.html
pierwszy raz mogłam zobaczyć ( już przed świętami ) takie użądzenie , rewelacja , dziękuję za tą reklamę