Forum

Galeria

Moje szynkowanie.....

  • Autor: tex55 Data: 2008-03-11 17:02:17

    Szynka wieprzowa przygotowana do peklowania,

    po dobie peklowania w lodówce wciśnięta do szynkowara i zamknięta by

    ponownie powędrować na kolejne 48 godzin do lodówki.

    teraz czynność najważniejsza, bo wymaga pilnowania - parzenie szynki ( temp. 80 stopni przez 2 godziny ),

    a pilonować było warto by uzyskać takie efekty i jeszcze jedna fotka
    Szynka wspaniała w smaku w delikatnej i smakowitej galaretce ,która zapobiega obsychaniu. Takiej w sklepie nie dostaniecie. Wiem mogłem zrobić zdjęcia na czymś ciekawszym a nie w talerzu, ale nie to jest najważniejsze. Najważniejszy jest efekt końcowy, który może i ucieszy wasze oczęta. Jeśli ktoś ma ochotę popróbować tak zrobionej własnoręcznie szynki służę przepisem. Szynkowar można kupić np. na Allegro. A i najważniejsze z kilograma surowego mięsa wychodzi ok 80 dkg szynki, a nie jak tej sklepowej 2kg. Pozdrawiam i życzę smacznego.
    Tomasz.

  • Autor: kasiak73 Data: 2008-03-11 17:17:27

    Mniam jaka szyneczka czy ja moge prosić o przepisik?
    Musze zaraz poszukac szynkowara na allegro .

  • Autor: luckystar Data: 2008-03-11 18:41:02

    O matko, ale pysznie wyglada ta Twoja szynka Tomku .... gratuluje :)))

  • Autor: ANUTSCHKA Data: 2008-03-11 19:03:39

    Szyneczka cudna, ja tez pięknie proszę o przepisik :))) Pozdrówka!

  • Autor: bena Data: 2008-03-11 19:29:50

    Ja też proszę o przepisik,bo zapowie\ada się bardzo interesująco

  • Autor: ANUTSCHKA Data: 2008-03-11 19:30:43

    PRZEPIS DO PRZEPISÓW !!!!! PRZEPIS DO PRZEPISÓW !!!!    :)))))))))))  PROSZĘ O POPARCIE !!!!!!
    :))

  • Autor: Ave Data: 2008-03-11 19:55:02

    Popieram w 100% - zamiast odpisywac kazdemu z osobna - wrzuc przepis na to CUDO w przepisy na naszej stronce :))))))

  • Autor: dankarz Data: 2008-03-11 19:30:50

    Wybacz Tomku ale to naprawde niesprawiedliwe pokazywać takie smakołyki na WŻ!!! Ja się op..... prawie tak mi ślinka cieknie!!! Taka prawdziwa , soczysta........ eh obejde sie smakiem, ja też poprosze przepis, szynkowar tylko musze kupić, pozdrawiam danka

  • Autor: Regi Data: 2008-03-11 19:37:03

    Od 2 m-cy nie kupuję żadnych wędlin. Wszystkie robię sama posługująć się przepisami ze strony wedlinydomowe.pl   Nie posiadam szynkowara więc najpierw robiłam w garnku o małej średnicy  a teraz nabyłam osłonki barierowe i wszystkie przetwory są pyszne. Twoja szyneczka smakowicie wygląda.

  • Autor: makusia Data: 2008-03-11 20:20:07

    a ja się zastanawiam czy kupić szynkoar wrrr ... zaraz patrzę na allegro i do dzieła , a przepisik wstawiaj oczywiście , ale sie zaśliniłam  hahahhahaaaa

  • Autor: alicja37 Data: 2008-03-11 20:29:07

    Ja też prosze o przepis.

  • Autor: zosia-k Data: 2008-03-11 21:44:43

    Unas w Plusie takie szynkowary były po 50 zł

  • Autor: Ulam Data: 2008-03-12 06:50:36

    No, no wygląda bardzo smakowicie, aż ślinka leci!

  • Autor: Ave Data: 2008-03-12 09:28:11

    Tex55 podpusciłeś nas tymi zdjeciami, a przepisu jak nie ma tak nie ma

  • Autor: Regi Data: 2008-03-12 11:30:14

    http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=126  Tu są przepisy na wyroby z szynkowara

  • Autor: makusia Data: 2008-03-12 12:10:12

    Użytkownik Regi napisał w wiadomości:
    > http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=126 Tu są przepisy na
    > wyroby z szynkowara

    i podświetlone http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=126

  • Autor: Elek Data: 2008-03-12 20:40:32

    Tex55 - mniamuśnie ta Twoja szyneczka wygląda !!
    Pozdrawiam - Elek

  • Autor: kawa3 Data: 2008-03-15 18:26:06

    No też sie zastanawiałam nad kupnem szynkowara.

  • Autor: asiaff Data: 2008-03-17 13:35:20

    Ja szynkowar już sobie zrobiłam i teraz czekam tylko na przepis tej pysznej szyneczki.

  • Autor: Ave Data: 2008-03-17 14:34:42

    Tex55 tak sie chyba rozlubował w wyrobach z własnego szynkowara, że siedzi gdzieś i produkuje, produkuje, produkuje.... i nie ma czasu na wstawienie przepisu ;)))))))))))))

  • Autor: asiaff Data: 2008-03-18 18:05:37

    Na to wygląda :) a chętnie bym zrobiła taką szyneczke na święta.

  • Autor: tex55 Data: 2008-03-18 19:44:08

               Wszystkich zainteresowanych przepisem bardzo przepraszam, za zwłokę i obiecuję że najpóźniej jutro przepis będzie wystawiony. Już dzisiaj miałem gotową wersję ze zdjęciami ale przy próbie zapisania wszystko wyleciało w ................ kosmos!!! Stali bywalcy wiedzą o co chodzi. Proszę o zrozumienie i wybaczenie ale nie miałem już dzisiaj nerwów , by ponownie to wszystko od nowa stworzyć.

                 Pozdrawiam wszystkich i obiecuję że jutro rano wkleję. Cały proces trwa 3 dni więc na święta będzie jak znalazł.

  • Autor: tex55 Data: 2008-03-19 08:56:39

    Pragnę poinformować, że przepis dodałem. Pozdrawiam. Tomasz.

  • Autor: Ave Data: 2008-03-19 10:01:05

    Dziekujemy Tomku :)

  • Autor: Bodek Data: 2008-03-19 10:06:42

    http://wielkiezarcie.com/przepis31041.html

  • Autor: bergamotka2 Data: 2008-03-31 11:00:07

    pierwszy raz mogłam zobaczyć ( już przed świętami ) takie użądzenie , rewelacja , dziękuję za tą reklamę

Przejdź do pełnej wersji serwisu