Niebieska-różyczko, ja też kilka razy zamrażałam serniki i zawsze były dobre po odmrożeniu. Robię tak z wieloma ciastami :) Nie obawiaj się, Twojemu serniczkowi nic nie grozi :)
Witam!Ja też mroże sernik i jest potem jak znalazł. Niewiem czy można mrozić ciasta z masami bo nigdy tego nie robiłam i jeśli ktoś wie to prosze o rade, ale jesli chodzi o wszystkie inne to jest to sposób niezawodny by utrzymać swieże ciasto na np. niespodziewanych gości.Pozdrawiam!
Ja mroziłam zwykły sernik z rosą i miodowiec z serem a także tort z 3 masami. Po rozmrożeniu były pyszne jak swieże. Kiedys miałam gości i nikt nie zorientował się, że to "mrożonki". :D
Chciałam zapytać,czy można wcześniej upiec sernik na święta i potem zamrozić?
Można.Ja zawsze mroże jak mi zostają placki.A potem mam jak znalazł.
Niebieska-różyczko, ja też kilka razy zamrażałam serniki i zawsze były dobre po odmrożeniu. Robię tak z wieloma ciastami :) Nie obawiaj się, Twojemu serniczkowi nic nie grozi :)
ja osobiście nie lubię mrożonych ciast! pozdrawiam
Ja mroziłam zwykły sernik z rosą i miodowiec z serem a także tort z 3 masami. Po rozmrożeniu były pyszne jak swieże. Kiedys miałam gości i nikt nie zorientował się, że to "mrożonki". :D
Serdecznie dziękuję wszystkim za odpowiedzi i pozdrawaim.