Forum

Gawędy o jedzeniu

Przyprawnik

• Autor: Ola1979 Data: 2008-03-16 00:41:25

A moze tak założyć przyprawnik, gdzie moglibysmy sie podzielić przepisami  na fajne przyprawy, każdy mógłby napisać o swoich eksperymentach z przyprawami, co dodawać do czego, jakie mają zastosowanie zioła w naszej kuchni, itp.
    np. ktoś rzuca hasło: sos sojowy a nasi wż-towicze mogliby pisać o swoich eksperymentach z ta przyprawa do jakich potraw się nadaje a do jakich lepiej nie dodawać co to naprawdę jest, jaki jest najlepszy,  itp.
    Na naszym rynku pojawia się coraz więcej nowych przypraw których albo nie stosujemy bo ich nie znamy i boimy się albo o nich nie słyszeliśmy więc może warto nad tym się zastanowić?
    Pozdrawiam

• Autor: nonka4 Data: 2008-03-16 12:46:07

Tu się taki podobny wątek kręci
    http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=156888&post=156888&offset=0

• Autor: Ola1979 Data: 2008-03-19 01:02:50

Ja miałam na mysli utworzenie takiego tematu. Na pewno łatwiej byłoby wtedy odnaleźdź wszystkie wątki z tym związane. Bo byłoby to wszystko razem a nie porzrzucane po innych tematach.

• Autor: tweety1811 Data: 2008-04-17 23:54:55

racja Olu, za dużo wątków na forum za mało tematycznych działów. Zawsze w dziale łatwiej szukać. Pozdrawiam :) ja zastanawiam się też nad działem "dekoracje" oczywiscie kulinarne (o tym w watku NOWE DZIAŁY WŻ). co ty na to??:>
    przyprawy to podstawa w kuchnii i myślę że ich znajomosć jest niezastąpiona. bardzo fajny dział - chętnie bym z niego korzystała :)

• Autor: Ola1979 Data: 2008-04-19 23:18:35

Mnie też oczywiście chodziło o dział : Przyprawy : wtedy byłoby łatwiej bo jak wrzucasz np: koperek zielony do wyszukiwarki to otwiera ci sie tyle wątków że zanim znajdziesz to czego szukasz to mija troszkę czasu...
    A napewno o wiele łatwiej byłoby wskoczyć na dział przyprawy wbić szukaną i poczytać co myślą o tym ludzie na wż jakie mieli przygody z daną przyprawą itp. masz rację pisząc o egzotycznych warzywach i owocach. Sama korzystałabym z takiego działu bo pojawia sie tych nowości na naszych rynkach coraz więcej.

Przejdź do pełnej wersji serwisu