Kochani!! może Wy mi pomozecie , mianowicie : chciałam na Wielkanoc zrobic półmisek z plastrami szynki , które np .są nafaszerowane czymś-może to byc jakaś sałatka lub warzywa i całość zalana galaretą i....Nie moge nic znależć! Może macie jakies wypróbowane takie przepisiki!! Z góry dziękuję ;-)))
Robię dość często, a nadzienie to /oczywiście doprawione dodatkowo do smaku/: - ser biały + chrzan + odrobina śmietany - jak wyżej + dodatkowo jajko na twardo drobno pokrojone - ser biały + ogórek zielony + rzodkiewka + szczypiorek - sałatka jarzynowa Zawijam w ruloniki lub rożki, układam na półmiski, dekoruję i zalewam tężejącą galaretką.
farsz: bardzo dobra pasztetowa zmieszana z utluczonym widelcem chlebkiem szwedzkim Vasa plus pare kropel wina porto, albo ze zwyczajnym sherry brandy. Koniec, kropka. Smarujemy tym kawalki szynki, zwijamy w rulonik, nastepnie obsypujemy (oszczednie) posiekanym bialkiem na twardo, zmieszanym z chrzanem kupnym. Mozna dodac do chrzanu rozmiekczone rodzynki, albo rozmiekczona suszona zurawine. Wszyscy chwala.
Kochani!! może Wy mi pomozecie , mianowicie : chciałam na Wielkanoc zrobic półmisek z plastrami szynki , które np .są nafaszerowane czymś-może to byc jakaś sałatka lub warzywa i całość zalana galaretą i....Nie moge nic znależć!
Może macie jakies wypróbowane takie przepisiki!! Z góry dziękuję ;-)))
http://wielkiezarcie.com/przepis27502.html ja robię cos takiego
Może coś takiego http://wielkiezarcie.com/przepis22226.html
Robię dość często, a nadzienie to /oczywiście doprawione dodatkowo do smaku/:
- ser biały + chrzan + odrobina śmietany
- jak wyżej + dodatkowo jajko na twardo drobno pokrojone
- ser biały + ogórek zielony + rzodkiewka + szczypiorek
- sałatka jarzynowa
Zawijam w ruloniki lub rożki, układam na półmiski, dekoruję i zalewam tężejącą galaretką.
chlebkiem szwedzkim Vasa plus pare kropel wina porto, albo ze zwyczajnym
sherry brandy. Koniec, kropka. Smarujemy tym kawalki szynki, zwijamy w rulonik,
nastepnie obsypujemy (oszczednie) posiekanym bialkiem na twardo, zmieszanym
z chrzanem kupnym. Mozna dodac do chrzanu rozmiekczone rodzynki, albo rozmiekczona
suszona zurawine. Wszyscy chwala.