Forum

Rozmowy wolne i frywolne

nasze kolekcje

• Autor: kamaxyz Data: 2008-03-17 09:55:49

Z pasją przeczytałam o kolekcjonerce wypluwek sowich, choć ja się ku tej kolekcji nie skłaniam, ale  podziwiam, że takowe pasje istnieją .
    Myslę,że  warto  przyjrzeć się innym kolekcjom takim  jakie są monety wykonane z żelaza, aluminium, miedzi,  mosiądzu, niklu a nawet z tektury które prawdopodobnie posiadały różny kształt.
    Wyobrażacie  sobie banknoty z tektury, bo ja nie wyobrażam sobie takich banknotów,
    ale ja nie o tej kolekcjonerskiej passie chcę mówić..
    Osobiście zafascynowały mnie kolekcje monet porcelanowych, żetonów widokówek a nawet banknotów z porcelany. Ciekawa jestem czy  porcelanowe pieniążki były w obiegu i czy krążyły w normalnym obrocie   może  na terenie naszego kraju?.

Czy ktoś wie więcej na ten temat,

Co kolekcjonujecie najchętniej, proszę podzielcie się swoimi uwagami, na co zwracacie uwagę decydując się na kolekcjonowanie danych rzeczy A może ktoś jest zafacynowany fotografiką i kolekcją zdjęć to też piękna passa

Pozdrawiam kamaxyz

.

• Autor: bea39 Data: 2008-03-17 11:16:53

ja z razji swojego wykształcenia mam dość pokaźnia kolecję skał, minerałów i skamielin.Niektóre nawet sporo ważą i leżą na podłodze bo pólka dla nich za mała.Ale może to tylko "zboczenie" zawodowe?

• Autor: ilka76 Data: 2008-03-17 11:40:35

Ja mam kolekcje naparstków. Na razie niewielką bo ok. 30 sztuk, ale ciągle się rozrasta :))

Przejdź do pełnej wersji serwisu