Z pasją przeczytałam o kolekcjonerce wypluwek sowich, choć ja się ku tej kolekcji nie skłaniam, ale podziwiam, że takowe pasje istnieją . Myslę,że warto przyjrzeć się innym kolekcjom takim jakie są monety wykonane z żelaza, aluminium, miedzi, mosiądzu, niklu a nawet z tektury które prawdopodobnie posiadały różny kształt. Wyobrażacie sobie banknoty z tektury, bo ja nie wyobrażam sobie takich banknotów, ale ja nie o tej kolekcjonerskiej passie chcę mówić.. Osobiście zafascynowały mnie kolekcje monet porcelanowych, żetonów widokówek a nawet banknotów z porcelany. Ciekawa jestem czy porcelanowe pieniążki były w obiegu i czy krążyły w normalnym obrocie może na terenie naszego kraju?.
Czy ktoś wie więcej na ten temat,
Co kolekcjonujecie najchętniej, proszę podzielcie się swoimi uwagami, na co zwracacie uwagę decydując się na kolekcjonowanie danych rzeczy A może ktoś jest zafacynowany fotografiką i kolekcją zdjęć to też piękna passa
ja z razji swojego wykształcenia mam dość pokaźnia kolecję skał, minerałów i skamielin.Niektóre nawet sporo ważą i leżą na podłodze bo pólka dla nich za mała.Ale może to tylko "zboczenie" zawodowe?
Myslę,że warto przyjrzeć się innym kolekcjom takim jakie są monety wykonane z żelaza, aluminium, miedzi, mosiądzu, niklu a nawet z tektury które prawdopodobnie posiadały różny kształt.
Wyobrażacie sobie banknoty z tektury, bo ja nie wyobrażam sobie takich banknotów,
ale ja nie o tej kolekcjonerskiej passie chcę mówić..
Osobiście zafascynowały mnie kolekcje monet porcelanowych, żetonów widokówek a nawet banknotów z porcelany. Ciekawa jestem czy porcelanowe pieniążki były w obiegu i czy krążyły w normalnym obrocie może na terenie naszego kraju?.
ja z razji swojego wykształcenia mam dość pokaźnia kolecję skał, minerałów i skamielin.Niektóre nawet sporo ważą i leżą na podłodze bo pólka dla nich za mała.Ale może to tylko "zboczenie" zawodowe?
Ja mam kolekcje naparstków. Na razie niewielką bo ok. 30 sztuk, ale ciągle się rozrasta :))