Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Zacieki na oknach

• Autor: pandora Data: 2008-03-17 11:19:10

Mam taki problem. Otóż mieszkam na ostatnim piętrze i po deszczu jeszcze długi czas spływa woda z dachu (po mojej szybie niestety). 
     Od tego porobiły się zacieki na szybie. Jeden raz już wymieniłam szybę, bo myślałam, że to jest wewnątrz.Nie było, więc po jakimś czasie problem się odnowił.
     Niestety u szklarza na dole (mam prawie pod nosem szklarza) przestali robić szyby zespolone. W tzw. międzyczasie natomiast najukochańsza spółdzielnia naprawiła wreszcie ten nieszczęsny dach (po trzech latach...) no i na razie jest lepiej.
     Próbowałam zmóc to dziadostwo już różnymi środkami, odkamieniaczami, nawet mleczkami do czyszczenia - nieco zbladło, ale nadal jest (szczególnie jak słońce przyświeci...).
     Czy ktoś nie miał podobnego problemu i czy nie wie, jak go rozwiązać?
     W ostateczności szarpnę się jeszcze kiedyś na wymianę szyby, ale jest to bardzo kłopotliwe w tej chwili.
     Może mi coś podpowiecie, będę bardzo wdzięczna.
    p.

• Autor: ASTI Data: 2008-03-17 11:57:06

Gdzies  kiedys  slyszalam ,ze mozna  uzyc  zmywacza  do  paznokci , ja osobiscie  nie  uzywalam  wiec  nie  wiem  czy  to  dziala

• Autor: Mari Data: 2008-03-17 12:14:34

Sprobuj octem, ja tak zmylam plamy na szkle ale one byly po wapnie.

• Autor: messua27 Data: 2008-03-17 12:40:55

nałóż na gąbeczke trochę różowego domestosa (ręce koniecznie w rękawiczkach gumowych) i przecieraj zabrudzone miejsce raz szorstka raz gładką stroną gąbki, powinno pomóc póxniej suchą flanelową szmatką pomoczona w occie wyszklij szybę, moja teściowa miała podobny problem i udało mi sie go zmyć, chociaż miała obawe przed domestosem ale wszystko jest ok.

Przejdź do pełnej wersji serwisu