W sklepie jest do wyboru "twaróg sernikowy"-piątnicy,"sernik Hani"-mlekowity + jeszcze takie twarogi mielone w formie "kiełbasy"....czy moze ktoś zna te sery...próbował i może poradzić,który z nich jest najlepszy?-dzięki za sugestie!P.S. zamierzam zrobić sernik gotowany na herbatnikach....
Jeśli chodzi o sery w wiaderkach generalnie wszystkie są dobre .Ja osobiście robię sernik z wiaderka mlekowita a najczęściej (to mam sprawdzone)kupuję ser w pudełku "President"firmy Bacha-jest najlepszy(moim zdaniem oczywiście).Pozdrawiam i życzę udanych wypieków
Witaj, Próbowałam wersji "kiełbasianej", trzykrotnie zmielonej. Sernik był pieczony tradycyjnie. Wyszedł bardzo dobry, ale wszyscy stwierdzili, że był za delikatny. Mieli na myśli to, że miał konsystencję za bardzo "rozpływającą się" w stosunku do sera raz czy dwa zmielonego. Nie wiem, może akurat do sernika gotowanego byłby w sam raz ?
Robiłam wiele razy sernik z twarogu w formie "kiełbasy" i zawsze wyszedł super. Gdybyś miała kiedyś okazję to wypróbuj ser w wiaderku z Wielunia "Mój ulubiony", jest rewelacyjny!!!
Kiedyś owszem próbowałam w tym także z Włoszczowy. Zaniechałam raz na zawsze i od kilku lat robię tylko z sera sprzedawanego luzem czyli "na wagę", który jest mielony przeze mnie. Ale to tylko moje zdanie.
Ślicznie WSZYSTKIM dziękuję za odpowiedz!Jakiś czas temu zrobiłam serniczek gotowany -z biszkoptem(wyszedł pyszny),ale w innej części kraju ,wiec i ser był "tamtejszy"...a "tutejsze" sa inne stąd moje pytania.I moim skromnym zdaniem właśnie do gotowanych serników te gotowe sery min.w wiaderkach się sprawdzaja.Jednak do pieczonych serników zdecydowanie wolę sery twarogowe,mielone w domku!-serdeczne dzięki-pozdrawiam
Przede wszystkim zerknij na skład - czy to ser twarogowy mielony, czy ser homogenizowany - bo jest różnica w konsystencji i nie mogą być stosowane zamiennie. Ja używałam i sera "kiełbaski" (często jest tańszy niż wiaderkowy) i w wiaderkach również, zawsze serniki wychodzą super. Czasami używam również twarogu mielonego z Lidla (chyba Pilos) - pakowany po 250g w takie pudełka jak serki homo - jest chudy i tłusty. Również się sprawdza
To i ja się wypowiem skoro zamierzasz zrobić sernik według mojego przepisu.Ja robie ten sernik właśnie z sera w wiaderku-przeważnie używam sera Delfiko albo właśnie wspomnianego przez ciebie Piątnica.Oba mają odpowiednią konsystencje czyli są takie że jak to się mówi łycha stoi.Pozdrawiam i życzę udanego i smakowitego wypieku.
W sklepie jest do wyboru "twaróg sernikowy"-piątnicy,"sernik Hani"-mlekowity + jeszcze takie twarogi mielone w formie "kiełbasy"....czy moze ktoś zna te sery...próbował i może poradzić,który z nich jest najlepszy?-dzięki za sugestie!P.S. zamierzam zrobić sernik gotowany na herbatnikach....
Ja odnosnie sernika gotowanego...Masz może link na ten przepisik???
Jeśli chodzi o sery w wiaderkach generalnie wszystkie są dobre .Ja osobiście robię sernik z wiaderka mlekowita a najczęściej (to mam sprawdzone)kupuję ser w pudełku "President"firmy Bacha-jest najlepszy(moim zdaniem oczywiście).Pozdrawiam i życzę udanych wypieków
http://wielkiezarcie.com/przepis20750.html
Witaj,
Próbowałam wersji "kiełbasianej", trzykrotnie zmielonej. Sernik był pieczony tradycyjnie. Wyszedł bardzo dobry, ale wszyscy stwierdzili, że był za delikatny. Mieli na myśli to, że miał konsystencję za bardzo "rozpływającą się" w stosunku do sera raz czy dwa zmielonego.
Nie wiem, może akurat do sernika gotowanego byłby w sam raz ?
Ja często używam sera w wiaderku firmy Obory albo Włoszczowa - nigdy się nie zawiodłam, bo serniczki z nich zawsze wychodzą bardzo smaczne :)
Robiłam wiele razy sernik z twarogu w formie "kiełbasy" i zawsze wyszedł super. Gdybyś miała kiedyś okazję to wypróbuj ser w wiaderku z Wielunia "Mój ulubiony", jest rewelacyjny!!!
Kiedyś owszem próbowałam w tym także z Włoszczowy. Zaniechałam raz na zawsze i od kilku lat robię tylko z sera sprzedawanego luzem czyli "na wagę", który jest mielony przeze mnie. Ale to tylko moje zdanie.
Ślicznie WSZYSTKIM dziękuję za odpowiedz!Jakiś czas temu zrobiłam serniczek gotowany -z biszkoptem(wyszedł pyszny),ale w innej części kraju ,wiec i ser był "tamtejszy"...a "tutejsze" sa inne stąd moje pytania.I moim skromnym zdaniem właśnie do gotowanych serników te gotowe sery min.w wiaderkach się sprawdzaja.Jednak do pieczonych serników zdecydowanie wolę sery twarogowe,mielone w domku!-serdeczne dzięki-pozdrawiam
Przede wszystkim zerknij na skład - czy to ser twarogowy mielony, czy ser homogenizowany - bo jest różnica w konsystencji i nie mogą być stosowane zamiennie. Ja używałam i sera "kiełbaski" (często jest tańszy niż wiaderkowy) i w wiaderkach również, zawsze serniki wychodzą super. Czasami używam również twarogu mielonego z Lidla (chyba Pilos) - pakowany po 250g w takie pudełka jak serki homo - jest chudy i tłusty. Również się sprawdza
wg mnie najlepszy jest MÓJ ULUBIONY
To i ja się wypowiem skoro zamierzasz zrobić sernik według mojego przepisu
.Ja robie ten sernik właśnie z sera w wiaderku-przeważnie używam sera Delfiko albo właśnie wspomnianego przez ciebie Piątnica.Oba mają odpowiednią konsystencje czyli są takie że jak to się mówi łycha stoi.Pozdrawiam i życzę udanego i smakowitego wypieku.
Dziękuję za poradę jak i wspaniały przepis-serniczek juz kiedyś robiłam-był pyszny!pozdrawiam i...WESOŁYCH Świąt