Forum

Kuchenne porady

Ser w "wiaderku"

• Autor: emerytka Data: 2008-03-18 10:59:12

W sklepie jest do wyboru "twaróg sernikowy"-piątnicy,"sernik Hani"-mlekowity + jeszcze takie twarogi mielone w formie "kiełbasy"....czy moze ktoś zna te sery...próbował i może  poradzić,który z nich jest najlepszy?-dzięki za  sugestie!P.S. zamierzam zrobić sernik gotowany na herbatnikach....

• Autor: viva Data: 2008-03-18 11:02:20

Ja odnosnie sernika gotowanego...Masz może link na ten przepisik???

• Autor: olga66 Data: 2008-03-18 11:39:36

Jeśli chodzi o sery w wiaderkach generalnie wszystkie są dobre .Ja osobiście robię sernik z wiaderka mlekowita a najczęściej (to mam sprawdzone)kupuję ser w pudełku "President"firmy Bacha-jest najlepszy(moim zdaniem oczywiście).Pozdrawiam i życzę udanych wypieków

• Autor: emerytka Data: 2008-03-18 12:44:38

http://wielkiezarcie.com/przepis20750.html

• Autor: Paola_r Data: 2008-03-18 11:42:43

Witaj,
    Próbowałam wersji "kiełbasianej", trzykrotnie zmielonej. Sernik był pieczony tradycyjnie. Wyszedł bardzo dobry, ale wszyscy stwierdzili, że był za delikatny. Mieli na myśli to, że miał konsystencję za bardzo "rozpływającą się" w stosunku do sera raz czy dwa zmielonego.
    Nie wiem, może akurat do sernika gotowanego byłby w sam raz ?

• Autor: Patrycja0 Data: 2008-03-18 11:43:54

Ja często używam sera w wiaderku firmy Obory albo Włoszczowa - nigdy się nie zawiodłam, bo serniczki z nich zawsze wychodzą bardzo smaczne :)

• Autor: ola mg Data: 2008-03-18 12:11:47

Robiłam wiele razy sernik z twarogu w formie "kiełbasy" i zawsze wyszedł super. Gdybyś miała kiedyś okazję to wypróbuj ser w wiaderku z Wielunia "Mój ulubiony", jest rewelacyjny!!!

• Autor: alman Data: 2008-03-18 12:46:11

Kiedyś owszem próbowałam w tym także z Włoszczowy. Zaniechałam raz na zawsze i od kilku lat robię tylko z sera sprzedawanego luzem czyli "na wagę", który jest mielony przeze mnie. Ale to tylko moje zdanie.

• Autor: emerytka Data: 2008-03-18 12:50:56

Ślicznie WSZYSTKIM dziękuję za odpowiedz!Jakiś czas temu zrobiłam serniczek gotowany -z biszkoptem(wyszedł pyszny),ale w innej części kraju ,wiec i ser był "tamtejszy"...a  "tutejsze" sa inne stąd moje pytania.I moim skromnym zdaniem właśnie do gotowanych serników te gotowe sery min.w wiaderkach się sprawdzaja.Jednak do pieczonych serników zdecydowanie wolę sery twarogowe,mielone w domku!-serdeczne dzięki-pozdrawiam

• Autor: gosik Data: 2008-03-18 12:54:46

Przede wszystkim zerknij na skład - czy to ser twarogowy mielony, czy ser homogenizowany - bo jest różnica w konsystencji i nie mogą być stosowane zamiennie. Ja używałam i sera "kiełbaski" (często jest tańszy niż wiaderkowy) i w wiaderkach również, zawsze serniki wychodzą super. Czasami używam również twarogu mielonego z Lidla (chyba Pilos) - pakowany po 250g w takie pudełka jak serki homo - jest chudy i tłusty. Również się sprawdza

• Autor: cerekm Data: 2008-03-18 15:21:57

wg mnie najlepszy jest MÓJ ULUBIONY

• Autor: Mońcia Data: 2008-03-18 17:17:45

To i ja się wypowiem skoro zamierzasz zrobić sernik według mojego przepisu.Ja robie ten sernik właśnie z sera w wiaderku-przeważnie używam sera Delfiko albo właśnie wspomnianego przez ciebie Piątnica.Oba mają odpowiednią konsystencje czyli są takie że jak to się mówi łycha stoi.Pozdrawiam i życzę udanego i smakowitego wypieku.

• Autor: emerytka Data: 2008-03-18 17:40:18

Dziękuję za poradę jak i wspaniały przepis-serniczek juz kiedyś robiłam-był pyszny!pozdrawiam i...WESOŁYCH Świąt

Przejdź do pełnej wersji serwisu