Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Psia sierść

• Autor: andzia005 Data: 2008-03-18 14:23:59

Witam.
    Niewiem czy wasze psiaczki też ale moja sunia Lola tak sie leni że wszedzie fruwa sierść.Na kanapie na meblach już nie wspomne o dywanie.Niebylo by problemu gdyby nie to że jest tego mnóstwo mam wrażenie że garsciami jej wypadaja.Pomimo iż  jest wyczesywana nadal tej sierści jest mnóstwo.Jak polozy sie na kanapie zaraz placek sierci leży.I tutaj mam do Was pytanko jak najskuteczniej zebrać sierść z ubrań czy kanapy ??Odkurzacz nie wszystko zbierze,kupilam taka rolkę do czyszczenia tez nie zdała egzaminu.Będę wdzięczna za porade
    Pozdrawiam przedświatecznie
    Agnieszka

• Autor: Bodek Data: 2008-03-18 15:03:30

na lyso ogolic jak baranka

• Autor: Balbina71 Data: 2008-03-18 15:15:10

Wypadanie siersci u zwierzat takze zalezy od odzywiania ich.....nie wiem czym ja karmisz,
    ale ja naprzyklad kupuje jedzenie najlepszej jakosci to jest u nas PURINA i zauwazylam ze sie mniej zwierzaczki lenia.
    Powodzenia Kaska

• Autor: Balbina71 Data: 2008-03-18 15:32:17

Podaje ci linka (po angielsku) moze to ci sosik pomoze http://www.purina.ca/dogs/puppies.asp?article=470

• Autor: yavandile Data: 2008-03-18 15:25:24

To fakt - zależy czym ją żywisz. A może masz w mieszkaniu za ciepło ?? Psy bardzo nie lubią zbyt wysokiej temperatury. No i jeszcze jedna sprawa...czy Twoja psina jest psem długowłosym ??? Spróbuj sprzątać sierść z kanapy wilgotną gąbką (ale nie mokrą tylko wilgotną ).

• Autor: Iloria_S Data: 2008-03-18 15:33:17

Ja niemam psa ale gdy przychodzę do kogoś a wszędzie jest sierść psa to nie wygląda to fajnie. Nie odbierzcie mnie źle ale skoro ta sierść fruwa gdzie chce to z pewnością znajdzie się również w jedzeniu. Moim zdaniem najlepiej byłoby zamknąć przed futrzakiem np kuchnię. Moja teściowa zamyka pokój a piesek śpi w kuchni. Gdy widzę jak coś pichci a sierść pieska wpada od czasu do czasu do jedzonka to odechciewa mi się jedzenia. To nie jest przytyk dla posiadaczy psów. Nie chcę nikogo obrażać. Z całego serca życzę Wam znalezienia idealnego sposobu na pozbycie się zalegających na kanapach kłaczków!

• Autor: anekaz14 Data: 2008-03-18 16:37:10

Ja mam wprawdzie kotka ,ale wiosną sierści jest zwykle nieco więcej.Najłatwiej zebrać ją przy pomocy wilgotnej gumowej rękawicy.

• Autor: Ola1979 Data: 2008-03-19 01:10:55

Taki sposób na zbieranie sierści podawała Anfija w programie o czystości na TVN Style i mówiła że jest najskuteczniejszy. Wypróbuj...

• Autor: Mońcia Data: 2008-03-18 17:21:26

Też mam psa i to długowłosego-sposób na latającą sierść jest jeden:przyzwyczaić się.Poza tym odkurzać codziennie i jeszcze raz odkurzać.

• Autor: alicja37 Data: 2008-03-18 20:11:24

Załóż sobie rękawiczki gumowe na ręce i przetrzyj otwartą dłonią po ubraniu lub kanapie.Zobaczysz jak pięknie schodzi.Ja tak zawsze robie.Powodzenia!!!

• Autor: andzia005 Data: 2008-03-20 13:32:33

Witam
    Serdecznie dziekuje za odpowiedzi na moje pytanie.Gumowa rekawiczka okazala sie rewelacyjna.W koncu mam idealny sposob na siresc.Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam
    Agnieszka

Przejdź do pełnej wersji serwisu