Forum

Rozmowy wolne i frywolne

WIEDZMY na kawe i herbate -- lot numer 5 !!!!!!!!! :):):)

• Autor: Bodek Data: 2008-03-18 19:35:49

widze ze pas ladowania musze przygotowac -- :)
    kawki, herbatki i ciasteczka :)
    wiec pisac z porannymi co planujeta:)
    bo bez systemu lotow sie nie obejdzieta:)
    pozdr... i milego stukania:)

• Autor: piq Data: 2008-03-19 07:07:33

Witajcie. Jeszcze zaspana, z oczami na zapałki pozdrawiam wszystkich "kawoszy" i "herbatowców". U mnie jeszcze przymrozek ale już słońce zaczyna pieknie świecić.
    Lecę zmyć resztki snu, potem kawa na dobry humor a w planach .....o rety !!!
    Mycie okien i porzadki w szafkach kuchennych (nie znoszę).
    Miłego dnia.

PS. Bodek ja się panicznie boję latania więc dla mnie ciasteczko na stress

• Autor: smakosia Data: 2008-03-19 07:41:24

Środa...dobry dzień żeby zacząć się nastrajać przedświątecznie, prawda? Trzeba przywołać myśl o wiośnie, bo z rana miałam przed oczami śnieg na trawie. Zakupy zaplanowane i stopniowo realizowane. Teraz kawka, chwilka przyjemności z "WŻ" i zabieram się do pracy. Miłego dzionka

• Autor: Bodek Data: 2008-03-19 09:41:09

piekny dzien sie zapowiada :) sloneczko ladnie swieci, herbatka pobudza do zycia.
    ja mam dzis dzien wolny wiec wykonam tzw byczenie sie:)
    obiadek zaplanowac i tyle:)
    milego dnia zycze:)

• Autor: Ave Data: 2008-03-19 09:45:33

Otworzyłam rano balkon, odśnieżyłam, teraz  zrobię sobie herbatkę zieloną (może bardziej wiosennie sie zrobi) i chyba wyciągnę z komórki sanki, przyczepie do nich baranka i kurczaczki, żeby sie ładnie prezentowały w sobotę jak pójdziemy do koscioła ze święconką :)))))))))))))))) ale ta pogoda robi nam numery co ?

• Autor: vikunia Data: 2008-03-19 10:15:10

Kawka i ciasteczko mi sie przyda, mialam dzis przymusową pobudkę o 4,20. Zapadło się łóżko z wielkim hukiem:) na szczeście nie po mojej stronie. Jeszcez czekoladka na stres i do pracy:)

• Autor: gosik Data: 2008-03-19 12:40:04

Dosiadam się z kawką. Rankiem oskrobałam szyby w samochodzie (czy to aby na pewno Wielkanoc się zbliża :)) i pojechałam do miasta po resztki zakupów i tym oto sposobem wszystko już w domu, co mnie cieszy niezmiernie, ponieważ ilości ludzi (samochodów) przed sklepami i w środku przyprawiają o ból głowy. Na szczęscie mogę to zrobić wczesniej, więc nie będę się pałętać pod nogami tym, którzy ruszą przed samymi Świętami . A teraz szybka kawka i czas popracować! Miłego dnia wszystkim!!!!

• Autor: Baśka Data: 2008-03-19 17:28:48

Rozpakowałam zakupy ...już prawie ostatnie,dzisiaj gotuje wędlinę,piekę pasztety...ale teraz chwilka dla mnie tzn...piwo o WŻet.

• Autor: piq Data: 2008-03-20 09:38:40

Ooooo chyba nikt dzisiaj kawy nie pije ... Witajcie - siedzę od rana i buszuję po przepisach na świateczne wypieki.
    Chciałabym wypróbować jakieś nowe przepisy. Mąż mi kupił gotowe masy: orzechową, krówkowa oraz makową i muszę je wykorzystać.
    U mnie zima na całego. Miłego dnia.

• Autor: Bodek Data: 2008-03-20 10:28:29

witam z herbatka:) milego buszowania i slonecznego dnia:)
    pozdr...

• Autor: gosik Data: 2008-03-20 15:05:38

Oj, oj, bo czasu nie ma Ja tez juz dziś w kuchni - bo w Święta spóźnione urodzinki mojego męża, więc gości sporo i przygotować się trzeba :) A i baranka i zajączka właśnie upiekłam - właśnie stygną A i pasztet z selera "dochodzi" i takie tam inne różności, a.... i najważniejsze - korpus Tortu w bikini już czeka Miłego dnia wszystkim!!!!

• Autor: piq Data: 2008-03-21 08:27:39

Witajcie piątkowo.Uśmiecham się do Was szeroko, lecę na spacer z psem i do roboty. Dzisiaj piekę mięsa wszelakie - będzie pachniało w domu.Kawę wypiję w doskoku. Miłego dnia wszystkim życzę.

• Autor: Bajubajka Data: 2008-03-21 08:46:27

witajcie.. zasypanej na biało Gdyni.
    Zwykły pracowy dzień, wiec mam czas  na herbatke i zajrzenie tutaj. Po powrocie do domu, ostatnie zakupy i do kuchni.Mięcha już w marynacie. Dziś tylko spody do mazurków-za pozostałe pyszności zabiore sie od jutra.
    Pozdrawiam przedswiatecznie.
    B.

• Autor: gosik Data: 2008-03-21 08:58:51

Sypie, wieje - koniec świata - jak tu wylądować bezpiecznie Mięsa się wlaśnie pieką, a za momentn czas brać się za resztę przygotowań Milego dnia wszystkim i nie dajmy się zimie a sio!!!

• Autor: Bodek Data: 2008-03-21 09:46:07

witam z herbatka w ten piekny lekko zachmurzony poranek :)
    wiatr mamy polnocny, wiec odczucie temp jest nizsze, ale wiosna pokazuje sie tu i tam:)
    zycze milego dnia :)

• Autor: piq Data: 2008-03-22 07:18:04

Witam Was. Słońce świeci na całego i zapowiada sie piękny dzień. Spacer z pieskiem, potem kawa i idę wykończyć 2 ciasta ( tzn.ozdobić).
    Miłego dnia.

• Autor: Bodek Data: 2008-03-22 09:48:52

witam i zycze zabiegania :) hihihi :)
    pozrzucacie troszke kalorii zanim zacznie sie pelne ucztowanie :)
    pozdr... i milego dnia

• Autor: Baśka Data: 2008-03-22 12:26:37

Ha ha ha  jak sobie wyobrażasz zrzucanie kilogramów,gdy ciągle trzeba coś próbować.
     A my umiemy pysznie gotować,więc na jednej łyżeczce się nie kończy.
      miłego dnia przy smacznej kawce...herbatce .
     ja piję kawę z czekoladą- pycha!

• Autor: Shanna Data: 2008-03-22 13:37:50

Witajcie.....ja dzis juz po kawce. Piekne sloneczko, cieplo za oknem az sie chce wyjsc z domu, ale niestety....dzis pieczenie i gotowanie zeby miec przez nastepne 2 dni spokoj. A sprzatanie przypadnie mezowi tyle ze on jeszcze o tym nie wie ;))))

• Autor: smakosia Data: 2008-03-22 20:47:34

No i mam chwilę na "WŻ" a juz myślałam, że z tej kuchni, to nigdy nie wyjdę. Co by nie gadać, to cieszy gdy wszystko upieczone i ugotowane. Teraz lampka wina, przytulę sie do Połówka i chwilę odpocznę. Kwiaty stoja na stole obok stroika i cieszą jak "diabli". Chociaż taka namiastka wiosny, bo na więcej liczyć nie można. Wesołych Świąt dla wszystkich "WŻ-ów" :-)

• Autor: Shanna Data: 2008-03-23 18:20:14

Przerwa w podjadaniu czyli maly wypad na WZ i czata, na ktorym pusto, ze az cisza piszczy. Moze jednak nie trzeba bylo sie odrywac od podjadania hahahhahahaha.
    a wiec kawka i ciasteczko, a kilogramy bede zrzucac pozniej :)

• Autor: smakosia Data: 2008-03-24 08:48:29

Lany poniedziałek. Mój laptop uratował mnie przed kubkiem wody - krzyczałam do połówka, że jak mi zaleje klawiaturę to go "uduszę". Nie miał wyjścia - odpuścił. Tylko, że kiedys trzeba będzie ruszyć tyłek z fotela i wtedy to już nie wiem co będzie :-). Jakoś nie chce mi się nic po tym wczorajszym obżarstwie. Na szczęście za oknem troszkę słońca i wiem, że ono zaraz postawi mnie na nogi. Szkoda dnia na marudzenie więc zbieram się. Miłego dnia :-)

• Autor: Bodek Data: 2008-03-24 18:27:52

witam po pracy:)
    uffff ... w koncu odpoczne :) heheh
    piwko zasluzone -- lane:)

• Autor: Baśka Data: 2008-03-25 10:16:31

Święta minęły.
     Odrobiłam juz w kuchni robótkę,której nie lubię tzn,pochowałam do zamrażalnika resztki ze świąt...tych resztek jest tyle,że mogłabym zrobić jeszcze jedne święta...po co ja znowu tyle przygotowałam?
     Pościel po gościach w pralce,a ja przy WŻ z kawką.
     Miłego dnia wszystkim!!!!

• Autor: Bodek Data: 2008-03-25 10:18:15

witam w piekny sloneczny dzionek :)
    herbatka i WZ :)
    milego dnia zycze :)

• Autor: alicja37 Data: 2008-03-25 18:13:12

A  ja przy lampce czerwonego winka sie relaksuje.Cisza i spokój.Pozdrawiam.

• Autor: smakosia Data: 2008-03-26 08:24:10

Co za śnieżyca! Czy to prawda, że już była Wielkanoc? Wielkanoc bez wiosny?! Już mam taki mętlik w głowie, że ledwo sobie uzmysławiam, że dziś środa. Na dodatek ogarnia mnie niechęć do pracy na myśl, że przytulony do poduszki, w ciepłym domku został "połówek". Ja też tak chcę! Wiem wiem, mam brać sie do roboty. No doooobra

• Autor: Shanna Data: 2008-03-26 09:43:43

u mnie znow wiosennie wiec mam nadzieje ze zima odeszla na dobre.
    ale na dzien dobry kawusia i WZ.
    milego, slonecznego i cieplego dnia Wam zycze.

• Autor: Bodek Data: 2008-03-26 10:39:23

dzis deszczyk pada delikatnie :)
    ptaszki cwierkaja:)
    hernatka z cytrynka :)
    milego dnia:)

ps. zastanawialem sie -- skoro tak sypie w polsce,
    to jak dzieci beda topic marzanne to nie odplynie, bo zostanie na lodzie :) hihihihih

• Autor: bea39 Data: 2008-03-26 13:49:07

Właśnie dlatego,że nie utopili dość dokładnie, to sypie :) Wypłynęła zaraza i mści się

• Autor: nonka4 Data: 2008-03-26 14:49:38

chyba mam dzisiaj trochę  dzień "leniwca" po świętach..
    za oknem idealnie  "w marcu jak w garncu"
    Marzanny nie utopili bo przerwa świąteczna była..ło matulko,czy to znaczy,że faktycznie ta zima sobie nie pójdzie?wrrr
    Pozdrawiam wszystkich..

• Autor: Bodek Data: 2008-03-27 10:19:37

dzien dobry:)
    herbatka z cytrynka a za oknem deszczyk pada:)

• Autor: piq Data: 2008-03-27 12:59:54

Witajcie. Nareszcie życie wraca do normy po świętach. Dzisiaj już gotuję normalny obiad. Za oknem piękne słońce ale też lodowaty wiatr.
    Kawa wypita, zagryziona kawałkiem wielkanocnego ciasta. Troche pobuszuję po WŻ i dalej do roboty.
    Miłego dnia.

• Autor: Kropcia Data: 2008-03-28 07:45:55

Witam wszystkich serdecznie w ten piękny, słoneczny poranek, trochę jeszcze zimny, ale mam nadzieję, że później będzie lepiej. Teraz kawka, po kawałeczku ciasteczka i można zabierać się do pracy. Życzę wszystkim miłego dnia

• Autor: appetita Data: 2008-03-28 07:42:35

Witam wszystkich!!! Daaawno mnie tu nie było :-( ale jestem i zapraszam na pyszną imbirową herbatkę....za oknem piekne slońce ale temperatura nie przekracza 5 stopni, myślę jednak, że to ostatnie "podrygi" zimy.... Milego dnia, a jutro przecież sobota...hurrra!!!

• Autor: Baśka Data: 2008-03-28 08:51:25

Słońce pięknie świeci,aż chce się uśmiechać
    Przy takiej pogodzie nietrudno będzie o miły dzień.

• Autor: Bodek Data: 2008-03-28 09:59:53

witam. herbatka i zachmurzenie na zewnatrz, pewnie bedzie padalo.
    milego dnia zycze.

• Autor: Shanna Data: 2008-03-30 06:57:47

Witam :)
    Juz prawie swita....u mnie na zegarku juz 5:00 ale chyba czas sie zmienia wiec powinna byc 4 rano. Maz chrapie jak traktor, spac nie daje wiec zamiast sie wiercic w lozku i wysluchiwac tych jego niezbyt znosnych tonow, zaparzylam herbatke i hop na WZ.
    Zycze wszystkim milego, wiosennego dnia ;)

• Autor: Bodek Data: 2008-03-31 10:06:26

witam w piekny poranek :)
    u mnie juz wiosna zawitala :)
    herbatka i do pracy :)
    milego dnia zycze

• Autor: piq Data: 2008-03-31 10:46:05

Pozdrawiam z filiżanką ulubionej kawy. Na dworze cieplutko, słoneczko pięknie świeci - aż chce się życ. Miłego dnia.

• Autor: gosik Data: 2008-03-31 11:12:57

Nareszcie wiosna Bezchmurne niebo, aż chce się żyć :))) Wypiję kawkę, posprawdzam co tu nowego i uciekam robić porządki w ogrodzie - w końcu Miłego dnia wszystkim!!!!

• Autor: appetita Data: 2008-03-31 12:38:01

Witam z baardzo slonecznego Podkarpacia....pogodaaa cuuudna sloneczko na niebie i ani jednej chmurki, kawa pachnie, a obok jeszcze został kawałeczek serniczka...chwilę przerwy najprzyjemniej spędzić na buszowanie na WŻ, potem praca i obowiązkowo długi spacer ;-))))
    Milego popołudnia!!!!

• Autor: kamaxyz Data: 2008-03-31 13:38:13

Bodku!!!!!!..pas jak pas startowy, ale kawiarenka KAWA czy HERBATA pod Twoim nadzorem przy pasie startowym nr 5 / 5 chyba edycja tego wątku/ jak najbardziej wsakazana. Cieszę się że przejęłeś ster kierowania i serwowania kawiarenką. Łyk dobrej aromatycznej kawy czy herbaty z cytryną to jest właśnie to.
    Szkoda że zaprzestała bywać pewna osóbka o miłym nicku "aliksandra", pewno nie gustowała w piciu kawy / zbyt gorzka albo słodka kawa / , była zaledwie kilka dni czy może coś się stało!!!!!!!, może potrzebne są nasze fluidy...może coś przeżywa, albo tylko wykonała dobrą robotę. Mimo to pozdrawiam
    a może WKn wie więcej coś na ten temat? jakoś mi tęskno do niej ...była tak miła i bardzo troszcząca się o uśmiech /odczułam to na własnej skórze/
    pozdrawiam wszystkich żarłowiczów. a słońce i wiosenny powiew wiosny niech leci do każdego z Was
    kamaxyz

• Autor: makusia Data: 2008-04-01 09:57:09

też myślałam ostatnio o tej aliksandrinie :)) ale nie wywołujmy "wilka z lasu "

• Autor: smakosia Data: 2008-04-03 10:04:33

Witajcie! Dziś bez kawy i herbaty a jedynie woda z miodem i z cytryną. Za oknem jakoś szaro. Ciągle brakuje czasu na przyjemności - czyli na "WŻ". Jednak myślę o Was i zasyłam wiele serdeczności

• Autor: Bodek Data: 2008-04-01 10:22:40

witam z zachmurzony wiosenny dzionek :)
    herbatka pobudza do zycia i czas prace zaczac:)

• Autor: appetita Data: 2008-04-01 10:42:28

Czyżby pogoda sprawiła nam prima-aprilisowego psikusa...??? Wczoraj piękna wiosna, a dziś zimno i pochmurnie, czerwona herbatka doda energi, czas zacząć pracę :-) miłego dnia!!!!

• Autor: Ave Data: 2008-04-01 11:14:08

A u mnie słonecznie i pieknie :) Az miło przyleciec na miotełce i wypic herbatke patrząc na rozwijające sie pąki kasztana :))))

• Autor: piq Data: 2008-04-01 11:27:26

Witajcie. U mnie też piękna pogada. Jestem po dłuuuuugim spacerku z psem a teraz ulubiona kawa i buszowanko po WŻ.
    Miłego dnia.

• Autor: Bodek Data: 2008-04-02 09:55:39

witam w piekny sloneczny poranek :)
    herbatka z cytrynka i dzis mam wolne :)
    milego dnia :)

• Autor: piq Data: 2008-04-02 10:16:41

Witajcie. U mnie dzisiaj pada deszcz i wstałam jakaś taka obolała (czyżby grypa?). Teraz ulubiona kawa i do roboty. Miłego dnia.

• Autor: gosik Data: 2008-04-02 10:58:53

A u nas szaro, buro i ponuro A jeszcze wczoraj było tak pięknie :) Ale zdążyłam zacząć wiosenne porządki "na placu" (tak się u nas mówi), krzaczki poprzycinane, conieco poprzesadzane, trochę poplewione - reszta miała być dziś, no ale będzie musiało poczekać - dziś praca w domku - też jest co robić Miłego dnia wszystkim!!!!

• Autor: appetita Data: 2008-04-02 13:31:16

Waśnie zrobilam sobie przerwę, w pracy już byłam obiadek dochodzi pora na chwilkę przyjemności, kawa przyjemnie pachnie rekompensuje troche fatalną pogodę za oknem eeech byle do wiosny!!!

• Autor: Bodek Data: 2008-04-03 10:16:49

witam w piekny sloneczny dzionek.
    herbatka z cytrynka patrzy na mnie przyjemnie :)

• Autor: piq Data: 2008-04-03 10:40:32

Wiosna, wiosna,wiosna ach GDZIE ty - chciałoby się zaśpiewać. Znowu "durno, chmurno. nieprzyjemnie".....Witajcie Kochani. Kawa ślicznie
    pachnie i nęci... Miłego dnia.

• Autor: Baśka Data: 2008-04-03 12:15:44

Na moim osiedlu kwitnie jakies drzewo owocowe,ale słabo je widać zza mgły.Opanowała nas od wczorajszego wieczoru.
     Miłego dnia ...słonce w końcu się pokaże.

• Autor: Bodek Data: 2008-04-08 11:25:46

widze ze niewiele pijacych:)
    zajeci?? hmmmm
    dzialkowanie -- odsniezanie
    moze gotowanie?? hehe
    u mnie sloneczko swieci a z glosnikow pink floyd leci  :)

• Autor: Shanna Data: 2008-04-09 12:21:37

W tych pieknych okolocznosciach przyrody.... zycze wszystkim milego dnia:)

• Autor: Bodek Data: 2008-04-13 07:58:58

witam w sloneczny poranek :)

• Autor: Shanna Data: 2008-04-13 10:14:16

melduje sie na porannej odprawie ;)
    u nas pogodnie, zapowiada sie sliczny dzien.

• Autor: Bodek Data: 2008-04-19 16:22:27

widze ze watek nie warto trzymac na wierzchu :(
    ludziska zapracowani i w rytm zycia wciagnieci aby cus napisac:(
    wiec ostatni wpis :

dzien zaczal sie u mnie pracowicie, jako ze po urlopie wiecej zamieszania w glowie co by wrocic w rytm.
    herbatka byla rano a teraz po obiadku malutkiego browarka sacze :)
    zycze milego dnia WAM :):):):)

• Autor: smakosia Data: 2008-05-07 18:21:07

Wątek MYK do góry!!! :-) Melduję, że po długiej przerwie od kawy znów jestem ze swoją ulubioną filiżanką. Smakuje wybornie :-) Może ktoś się przyłączy? Ach ten maj! Jest tak pięknie za oknem i ta temperatura i to słoneczko i lekki wiaterek i zieleń dookoła - bajka prawda? :-)

• Autor: Bodek Data: 2008-05-07 21:02:57

dzis mialem odczucie ze to nie maj a czerwiec, taaak pieknie na zewnatrz:)
    pozdr.. z zimnym browarkiem :)

• Autor: Shanna Data: 2008-05-07 23:43:23

To i ja sie do Was dosiade z kubeczkiem herbaty chociaz juz pozno.
    Dzis bylo tak pieknie, ze pol dnia spedzilam z synkiem w parku. Za to nie do wytrzymania bylo w samochodzie. Zwlaszcza jak klimatyzajca sa naturalne nieszczelnosci (czytaj: otwarte okna;) ) Jestem strasznie zmeczona ale sie dzielnie trzymam i hebratke popijam ;)

• Autor: nika1979 Data: 2008-05-08 05:04:07

Witam z samego ranka.Ja dziś zasiadam z herbatką -tak na szybko bo zaraz czas pędzić do pracy.Niestety tego słoecznego dnia nie zobaczę bo cały czas w zamknięciu ale cóż-popołudniu sobie wynagrodze i poszaleję na działeczce:)Trzymajcie się słonecznie.

• Autor: smakosia Data: 2008-05-08 08:14:49

No to już Ci pozazdrościłam tej działeczki ;-) Po całym dniu w murach, to najlepszy sposób na odreagowanie i "doładowanie baterii". A jak jeszcze jest możliwość przyszykowania tam szybkiego obiadu, to można siedzieć i siedzieć. Pogoda faktycznie piękna i to od samego rana. Jako, że jestem na zwolnieniu lekarskim nie muszę się zrywać jak zwykle (o 5.20) więc planowałam wstać o godz. 8.30. Otworzyłam oczy, patrzę a na zegarku 8.33 więc pobiegłam do kuchni po antybiotyk, potem do łazienki itd. Pokręciłam się po domu i nagle patrzę a na zegarku jest 7.50. Kurcze! Jak to możliwe. Widziałam wyraźnie na wyświetlaczu elektronicznym 8.33 :-). A może mi się przyśniło i wtedy wstałam? :-D Tak więc tym sposobem jestem już razem z Wami. Zaraz sobie zrobię herbatę z cytryną, jakieś śniadanko i wychodzę z domu. Trzeba się nacieszyć słoneczkiem :-) Życzę wszystkim miłego dzionka. A wiecie, że jutro już piatek? Jeszcze trochę i będziecie mogli odpocząć - weekend tuż tuż :-)

• Autor: Shanna Data: 2008-05-08 09:40:03

Mnie dzis synek wyrzucil z lozka o 5:30 - straszne ;)
    Poniewaz nie wiedzialam co ze soba o tej godzinie zrobic, zabralam sie za pieczenie buleczek na sniadanie. Teraz sobie stygna, w domu pieknie pachnie a ja za chwile przystapie do degustacji bo juz mi w brzuchu burczy. A potem - pewnie na sloneczko bo od rana mocno przygrzewa.
    Milego dnia zarloczki;))))

• Autor: katex Data: 2008-05-08 10:21:27

Też się dosiadam z kawką do waszego stoliczka xD ... Pogoda jest przecudna .... Wkońcu nie witają nas chmury i wiatr tylko piękne uśmiechnięte słoneczko :)) .... Wczoraj po południu z moimi mężczyznami pojechaliśmy szukać niedaleko Oxfordu łączki na piknik. Znaleźliśmy fajną, wielką nad rzeczką, rozsiedliśmy się na kocyku, szamamy kanapeczki i .... w nogi! Okazało się że ta łączka to pastwisko krówek i około 30 nagle wybiegło zza drzew nieopodal i równym kroczkiem wszystkie szły do nas hihi :) Pewnie też chciały kanapke ;)
    Miłego dnia życzę :)

• Autor: Bodek Data: 2008-05-08 10:34:59

fajny ruchliwy piknik :)

• Autor: katex Data: 2008-05-08 10:37:24

hihi można powiedzieć że odbył się w biegu :D

• Autor: smakosia Data: 2008-05-08 18:14:25

To się dopiero powinno nazywać piknikiem na łonie natury :-D

• Autor: Bodek Data: 2008-05-08 10:20:39

witam w kolejny piekny sloneczny dzionek :)
    jutro lece do polski wiec nie bedzie mnie do srody:)
    sloneczko moze mi sie uda zabrac ze soba :)
    milego dnia przy herbatce zycze:)

• Autor: smakosia Data: 2008-05-08 18:12:46

Dobrej drogi życzę i jak zawsze super odpoczynku. Będę czekać z herbatą na Twój powrót :-)

• Autor: Bodek Data: 2008-05-08 23:55:24

komunia :) wiec bede paradowac w garniturze:) hehehe :) dobranoc i milego popijania :)
    moze sie mnie i trafi ze ktos zrobi wspaniala herbatke :) hmmm... zobaczymy a potem opiszemy tu :)
    pozdrawiam was moje Wiedzmy .....

• Autor: smakosia Data: 2008-05-09 08:40:22

Oj, Bodek to będzie trochę odmiany co? - gajerek, w Kościele każą siedzieć cicho (nie ma gadulstwa :-D)no i wreszcie Tobie ktoś poda "pod nos" smakołyki. Jakby zapomniei o herbacie z cytryną, to wiesz... tutaj masz ją zawsze ;-). Czekamy na Twój powrót. :-)

• Autor: appetita Data: 2008-05-09 08:48:00

Udanej imprezki życzę!!! A w garniturze każdy facet wygląda ok;-)))) tak więc paraduj ile wlezie :-)))))) Herbatkę na pewno podadzą, myślę że nie gorszą od tej naszej wirtualnej a ja popijając swoją jeszcze chwilkę pobuszuję na WŻ ostatnio nie miałam czasu niestety :-((
    Dla wszystkich miłego dnia i weieeeele słoneczka!!!!

• Autor: Shanna Data: 2008-05-09 10:04:16

W garniaku bedzie z Bodka elegant ze hej ;-)))) No i jak wroci to bedzie "kilka kilogramow obywatela wiecej..." jak sie nawcina pysznego slodkiego.
    Milej podrozy Bodek i wracaj szybko ;)

• Autor: nika1979 Data: 2008-05-10 05:03:00

Żeby nie było tak że Bodek pojechał i wątek spadł niżej to go "wyciągam:.Dziś zasiadam z Wami z gorącą kawusią  i na rozmyślaniach czy iść w taki piękny dzień do pracy.Niestety raczej muszę ale pocieszam się że po południe spędzę resztę na działeczce z moja drugą połową.Życzę wszystkim miłego dzionka:)

• Autor: smakosia Data: 2008-05-10 09:09:46

Jak w perspektywie jest fajne popołudnie, to jakoś łatwiej w sobotę maszerować do pracy. Śmigaj więc a potem na działkę :-). Zaraz przysiądę się do Was z kawką, ale musze jeszcze chwilę odsapnąć po śniadaniu. No właśnie a jak to jest u Was - czy kawę traktujecie jak deser, czy może popijacie nią posiłki? Za oknem piękny, słoneczny dzień (jak u większości) więc tylko się cieszyć :-). Życzę miłego weekendowego odpoczynku.

• Autor: Shanna Data: 2008-05-10 09:35:13

U mnie dzis cieplo, ale jest mgla. Mam nadzieje ze troche pozniej zobacze sloneczko.
    Jak na razie dosiadam sie z herbatka i smiadankiem.
    Milego dnia wszystkim ;)

• Autor: katex Data: 2008-05-10 09:38:40

Dzień dobry wszystkim :) U mnie pochmurno z rana ale cieplutko za to, więc nie jest źle :))
    Ja kawe smakosiu wypijam jako pierwszą rzecz z samego rana po obudzeniu, jakoś nigdy nie mam apetytu na śniadanko tak wcześnie. Dopiero około 10 godz kieszeczki  powoli zaczynają grać swoje serenady miłosne do kanapek i innego jedzonka :))

• Autor: smakosia Data: 2008-05-11 09:00:17

Z niedziel najbardziej lubię poranki :-) Pogoda nadal wspaniała więc energii nie brakuje. Na gazie pyrczy już zupka - wielki gar więc starczy na trzy dni :-). Śniadanie zjedzone i teraz mała odsapka a potem kawa. Bodek już pewnie wskakuje w garnitur i zaraz z całą rodziną pogna do Kościoła :-) Fajnie, się w tym roku trafiło dzieciom komunijnym - mają przepiękną aurę. A co u Was? Popoudnie zaplanowane? Miłego dnia!!!

• Autor: nika1979 Data: 2008-05-11 09:12:54

A ja właśnie sączę kawkę i wcinam śniadanko.Pogoda dopisuje więc znowu leniuchowanie na działeczce przy plotkach z koleżanką.Najpierw jednak zakupy bo coś po zimie dziwnie mi się pokurczyło.:)

• Autor: Baśka Data: 2008-05-11 11:16:16

Wczoraj pół dnia spędziłam w autku,dzisiaj więc ,mimo pięknego dnia rano odpoczywam przy komputerze i przy miętowej kawie...jest świetna,wydaje mi sie,że do kawy przegryzam miętowe,czekoladki.
    Po południu wyrusze na spacer,szkoda ładnej pogody na siedzenie w domu.
    Miłego dnia Wszystkim Basia,

• Autor: nika1979 Data: 2008-05-11 14:56:12

Dawaj nazwę tej miętowej kawy-bo jeszcze nie piłam i może sobie sprawię:)Chyba że się wproszę do Ciebie na tą kawkę:)POzdrówki.

• Autor: Baśka Data: 2008-05-11 15:59:18

Kawe kupuje w firmowym sklepiku Czas na Herbate-to link do ich stronki

http://www.herbata.net/index.php?grupa=2

próbuję wkleic ,ale adres nie chce być aktywny,kawa pyszna,ja lubie takie mieszanki.

• Autor: nika1979 Data: 2008-05-12 04:59:52

Basiu-bardzo Ci dziękuję za adres.Na pewno wyprubuję tego wymalazku kawowego.

• Autor: appetita Data: 2008-05-11 15:44:39

Witam! Kawa już pokazała mi dno kubka...nawet nie pamiętam jak ją wypiłam....pogda taka sobie słońce dopiero teraz przedarło się przez chmury, a jeszcze rano spadł deszcz....miłego świętowania!

• Autor: nika1979 Data: 2008-05-12 04:58:08

A ja jak zwykle witam z samego rana.Siedzę z Wami dziś z kubeczkiem herbatki czerwonej dla odmiany i liczę na to że dzisiejszego dnia spotkają mnie same dobre rzeczy.Powiadają że jaki poniedziałek taki i cały tydzień.Zobaczymy czy u mnie tak będzie.Miłego dnia.

• Autor: appetita Data: 2008-05-12 11:10:41

Mmmm...kocham maj i właśnie taką majową pogodę, słoneczko od samego ranka....Przysiadłam sobie z herbatką i mam nadzieję że dziś uda mi się wstawic kika zdjęc z mojego majowego urlopu...Dobrego dnia i całego tygodnia wszystkim WAM!!!

• Autor: Bodek Data: 2008-05-12 12:09:30

:) juz po wyskokach na komunii :)
    jestem z piwkiem :) hehehe niema to jak urlop !!!!
    sloneczko za oknem :) zona na kocyku sie opala:)
    tesciowa obiadek szykuje a ja na kompie:)
    milego dnia zycze

• Autor: nika1979 Data: 2008-05-13 05:02:23

Ponieważ wczorajszy dzień okazał się klapą to dzisiaj myślę że będzie dobrze.Dziś znowu serwuję herbatkę czerwoną-ma ktoś ochotę?

• Autor: Baśka Data: 2008-05-13 07:40:07

Ja też z czerwoną herbatą,a zaraz potem będzie basen...kawa dopiero ok.11,00
    Dzisiaj zapowiada sie piękny dzień,wczorajsze popołudnie nad morzem było zimne,musimy sie dzisiaj dogrzać
     Miłego dnia!!!

• Autor: Shanna Data: 2008-05-13 08:40:42

u nas jeszcze chlodno ale juz slonko wylania sie zza chmur. Mam nadzieje ze bedzie pieknie ;)
    Pozdrawiam i milego dnia zycze ;)

• Autor: appetita Data: 2008-05-13 09:55:22

Dosiadam się z już zimną kawą, sońce pięknie świeci! Mam nadzieję że i u mnie nie będzie ,,pod górkę" szczególnie w pracy....Miłego dnia!

• Autor: smakosia Data: 2008-05-13 12:00:21

Dziwny ten dzień - niby świeci słońce , ale jest tak zimny i przenikliwy wiatr, że nie da się chodzić bez rękawa. Pozaliczałam rano parę spraw i wreszcie mam chwilę dla siebie. Chyba wreszcie mogę sobie spokojnie zaserwować kawę. Miłego dnia dla Waszystkich.

• Autor: Baśka Data: 2008-05-14 07:45:51

Zamówiłam na dzisiaj ładna pogode...zobaczymy czy mi sie uda...
     jedziemy na wycieczkę
     bierzemy misia w teczkę...no może nie misia i nie w teczkę,ale drugie śniadanie w plecaczek i jazda ze sporą grupa seniorów zwiedzać okolice.Wycieczka pieszo-autokarowa,zwiedzamy Park Krajobrazowy-dolina słupii...potrzebna słoneczna pogoda,bez zimnego wiatru...
    Jeżeli jest wśród nas ktoś władny,niech mi to załatwii!!!!
     Miłego dnia Wszystkim   Basia

• Autor: nonka4 Data: 2008-05-14 10:59:46

U mnie ciepło i słonecznie,Pozdrawiam Wszystkich i miłego dzionka życzę!

• Autor: nika1979 Data: 2008-05-15 05:04:20

Wysuwam wątek na przody witając sie z Wami dziś herbatką z grejfruta.Jestem nie wyspana i zmęczona i tylko czekam aż ten tydzień się skończy...

• Autor: smakosia Data: 2008-05-15 08:48:17

Śniadanie zjedzone. Planowałam napić się kawy i co? I nie mam już na nią miejsca. Trzeba będzie poczekać. Co ze mnie za typ? Ludzie piją kawę przez pół dnia, popijają nią posiłki a ja muszę mieć specjalne miejsce na te "czarne cudo" z mlekiem. A może właśnie dlatego, że z mlekiem? Za oknem znów słoneczko - super! Zupełnie inaczej się funkcjonuje, kiedy jest pogodnie, prawda? Życzę miłego dzionka :-)

• Autor: appetita Data: 2008-05-15 09:01:16

Kawa??? Baardzo chętnie, ja również nigdy nie popijam kawą posiłków u mnie musi byc do niej specjalna celebra :-))) wtedy mi najbardziej smakuje a odrobina mleka wskazana natomiast nigdy cukier....Słonecznie dziś i baaardzo ciepło szkoda takiego pięknego dnia spędzic w pracy:-((( ale nie ma wyjscia za to jutro od godziny 13 mam wekend...:-)))) miłego dnia!!!!

• Autor: Bodek Data: 2008-05-15 09:48:23

witam z herbatka :)
    pogoda wiosenna a tu trzeba pracowac. do tego wszystkiego nie bede mial dnia wolnego do konca miesiaca. plus taki ze bede mial pare dni wolnego extra :)

• Autor: smakosia Data: 2008-05-15 09:53:37

Bodek, zastosuj inną metodę myślenia - będziesz miał za dwa tygodnie wolne dni a nie, że: "nie będę miał dnia wolnego do końca miesiąca" :-))

• Autor: Bodek Data: 2008-05-15 09:56:04

nie miec wolnego to jest czasami uciazliwe, ale bede mogl sobie kiedys polaczyc dzien wolny plus te dni co mam odrobione :) mysle ze bedzie ze 5 dni wolnego :)

• Autor: smakosia Data: 2008-05-15 10:02:58

O "5"!!! To już jest niezła liczba. Można coś planować. Super! To teraz "zaciśnij zęby" i byle do przodu :-)

• Autor: smakosia Data: 2008-05-15 16:06:18

No i nie udało mi się rano wypić kawy - jakoś zabrakło chęci. Pobiegałam trochę po mieście i teraz przyszła taka chęć, że aż wyczuwam jej zapach mimo, że jeszcze nie jest zaparzona. Oj, coś czuję, że będzie smakowała wyjątkowo. Warto było poczekać. Ktoś się przyłączy?

• Autor: Bodek Data: 2008-05-15 16:32:15

ja sie przylacze z herbatka :)
    pozdr.... i milego wieczorku :)

• Autor: smakosia Data: 2008-05-15 16:34:58

O! Pracuś z herbatą do mnie dołączył - zaraz przyjemniej :-) Miłego odpoczynku po "robocie".

• Autor: Bodek Data: 2008-05-15 16:37:36

teraz przerwa na 3 godzinki i ponownie praca :)

• Autor: nika1979 Data: 2008-05-16 05:00:55

Dzień dobry wszystkim.Piję sobie gorąca herbatke i zastanawiam się co przyniesie dzisiejszy dzień?Mam nadzieję że same dobre rzeczy czego wszystkim życzę:)

• Autor: smakosia Data: 2008-05-16 08:17:52

Ja też zaraz zrobię sobie herbatę z cytryną. Zapowiadają, że dziś mają przyjść popołudniu deszcze i troszkę u nas "pomieszkają". Tak więc trzeba się nacieszyć słonecznym przedpołudniem. Miłego weekendu! :-)

• Autor: Baśka Data: 2008-05-16 11:53:57

Zupełnie nie mam dzisiaj czasu na kawe,idę robić ryby w occie.
     Miłego dnia!!!

• Autor: Bodek Data: 2008-05-16 16:03:25

witam z popoludniawa herbatka.
    pogoda typowo angielska....... szkoda ze sloneczko sie nie pokazuje...
    milego popoludnia zycze:)

• Autor: smakosia Data: 2008-05-17 08:54:21

Witajcie na porannej herbacie. Na śniadanie pomidorki koktailowe z twarożkiem i z koperkiem. Wiosna to cudowny okres dla naszych żołądków. Ewidentnie odpoczywają od "zimowych", tłustych potraw. Jeszcze nie robiłam swojej ulubionej młodej kapustki z pomidorami i z koperkiem, ale już jest w planie na nowy tydzień. Najbardziej nie mogę się doczekać sezonu ogórków małosolnych. W zeszłym roku trafiłam na jakieś doskonałe ogóraski i zrobiłam przez przypadek parę słoików przepysznych "kiszoniaków". Ech! Gdybym wiedziała, że wyjdą takie pyszne... No nic, wszystko przed nami, bo sezon dopiero się rozpoczyna :-) Miłej soboty!

• Autor: nika1979 Data: 2008-05-17 09:34:04

A ja Was witam z kubkem kawki.Dzień przywitał nas słoneczkiem i dobrze bo 20 km dalej była taka ulewa że zalało szpital dziecięcy.Dziś zupełnie odpóściłam sobie pracę ale niestety odpoczywać nie będę.Mam dużo spraw do załatwienia i robienie porządków.Działka też mnie czeka i nie wiem czy mi dnia starczy.imo wszystko postaram się żeby to jakoś nadgonić.Miłego dnia.

• Autor: Bodek Data: 2008-05-17 10:16:09

witam z herbatka :)
    widze nika ze pasuje ci tak sobote wydluzyc do 34 godzin to bys miala wiecej czasu na weekendzie :)
    milego dnia zycze  :)

• Autor: nika1979 Data: 2008-05-17 20:45:09

Bodek przydało by się ...Dziś działałam lotem błyskawicy-sprzątnięty dom,obrobiona działka a teraz kawka i do wanny.Miłego wieczorku:)

• Autor: Bodek Data: 2008-05-18 10:08:50

no i niedziela:)
    poranek ladny sloneczko swieci a ja musze do pracy:)
    kaca mam poniewaz wczoraj(dzis) z zona i jej bratem oraz siostra opracowalismy 2 litry wodeczki :) hehehe dla nich weekend... sie wkopalem
    teraz spia a ja herbatka i kaca lecze :)

• Autor: smakosia Data: 2008-05-18 10:37:15

Oj, to poranek do łatwych nie należy, co? :-) Ale jakiego plusa złapałeś u rodziny - dzielnie im towarzyszyłeś i pewnie dzięki temu wesoło było. W pracy się rozkręcisz i jakoś minie ten dzień - życzę szybkiej regeneracji :-) A ja siedzę przy kawie i właśnie się zastanawiałam nad tym, że na "WŻ" dziś z rana jakaś niesamowita "cisza". Dobrze mieć towarzystwo z kubkiem nawet jeśli te kubki tak daleko od siebie. Trzymaj się! Dla reszty Żarłoków również - MIŁEGO DNIA :-)

• Autor: nika1979 Data: 2008-05-18 12:10:02

Dzisiaj jestem ale cut póżniej .W końcu niedziela i mam okazję się wyspać.Teraz z kawką zabieram sie do robienia obiadku a póżniej znowu błogie lenistwo.Pozdrawiam cieplutko.                                                                                                                                                                                                        

• Autor: nika1979 Data: 2008-05-19 04:59:38

NO i mamy smutną szara rzeczywistosć.Znowu do pracy.Na dzień dobry-kawcia  ale i tak nie za bardzo pomaga w dojśćiu do siebie...

• Autor: smakosia Data: 2008-05-19 09:40:07

Ja też się dosiadam, ale z herbatką. Te poniedziałki! Zazwyczaj trochę leniwe i zośliwie przypominają ile jest zaległości do nadrobienia. Ja nadal jestem na zwolnieniu lekarskim, to mam ten komfort, że dziś nie muszę mysleć o pracy. Mam jednak bojowe zadanie, które próbuję zrealizować już od długiego czasu - szukam sukienki na ślub koleżanki, gdzie będę świadkiem. Niestety maruda ze mnie w tym temacie - nic mi się nie podoba (tandetne materiały i wykończenia a do tego tylko dla kobiet o wzroście do 172 cm). Tak więc jak ktoś ma 177 cm, to musi wyglądać jakby nosił rzeczy po młodszej siostrze. No nic... trzeba szukać. Miłego, nowego tygodnia! :-)

• Autor: Bodek Data: 2008-05-19 10:12:10

powodzenia w poszkiwaniach :)
    witam w piekny sloneczny:) dzis pelno pracy wie szybka herbatka i do dziela :) zycze udanego rozpoczecia tygodnia :)
    pozdr...

• Autor: appetita Data: 2008-05-20 08:37:47

Witam! No i popsuła nam się pogoda deszczowo zimno...brrr..jak nie maj....Po uroczym wekendzie spędzonym w uroczym zakątku niedaleko Tarnobrzega wracam do naszej kawiarenki, z kubkiem pysznej kawy będę myślec jak by tu osłodzic życie....miłgo dnia!!!

• Autor: Bodek Data: 2008-05-20 10:11:50

a no chlodno sie robi i u mnie, polnocny wiaterek przynosi deszcz.
    herbatka juz prawie wypita i rozgrzewa na poczatek dnia. milego wam zycze :)

• Autor: smakosia Data: 2008-05-20 15:35:45

Od rana bieganie po mieście - wróciłam bez zakupów (oczywiście nic dla siebie nie znalazłam).Teraz czas na pierwszą kawę i karmelowy wafelek do tego :-) Słońce świeci,ale wiatr taki zimny, że trzeba wskoczyć w ciepły sweter.

• Autor: smakosia Data: 2008-05-22 11:37:54

Już po kawie. Mam szczęście,że mieszkam w Zachodniopomorskiem, bo u nas dziś świeci słońce. Trzeba to wykorzystać :-) Zaraz wyjdę z domu żeby nacieszyć się pogodą. Wam też zasyłam trochę promyków i życzę miłego dnia.

• Autor: Baśka Data: 2008-05-22 12:27:44

Słońce świeci pięknie...też mogę się nim podzielić,a najlepiej ...proszę przyjedźcie do Ustki.Coraz tu ładniej...Na razie pije kawkę sama.
    Miłego odpoczynku,wszak dłuugi weekend juz sie zaczął!

• Autor: nika1979 Data: 2008-05-23 08:24:25

Witam wszystkich poranną kawką zrobioną przez mężusia.Za oknem plucha a ja się ciesze bo mam wolne i to przez najbliższy tydzień.Za dobrze się nie czuję ale za to cieszę sie że moge być z Wami:)Pozdrawiam.

• Autor: Bodek Data: 2008-05-23 10:13:18

witam z herbatka w piekny sloneczny :)
     widze ze maz dba o ciebie :) no i rychlego powrotu do zdrowia zycze. :)
    pozdrawiam wszystkich i milego piatku :)

• Autor: Shanna Data: 2008-05-23 17:16:37

u mnie wieje jakby ktos sie powiesil. No coz - wietrzna ta Szkocja ;-)))
    Goraca herbatka nie zaszkodzi zwlaszcza ze sprzatalam samochod i mnie niemal z niego wywialo.

• Autor: smakosia Data: 2008-05-23 18:38:56

A ja chyba zwariowałam. Zasiadłam z pudłem lodów (prawie litr) i zrobiłam trzy podejścia wciągu 3 godzin. Niezłe tempo,co? Zakładam,że je dzisiaj dokończę :-) Wszystko przez ten "Lidl"! Po jakie licho ściągają takie dobre lody?! Teraz gorąca herbata z cytryną dla odmiany. Po głowie chodzi mi myśl - chyba muszę ją wypowiedzieć głośno... W TYM MIESIĄCU NIE BĘDE JUŻ JADŁA LODÓW i kropka.

• Autor: appetita Data: 2008-05-23 19:37:35

Wewszcie przestało padac lało dobreee 24h mam nadzieję że to już koniec deszczu przynajmniej na jakiś czas...moje biedne balkonowe kwiatuszki wyglądaj teraz jak zmokłe kurki... teraz tylko słoneczka im trzeba.....
    Lody....??? Kilka dni temu zjadłam pierwsze w tym roku i przyznam że smakoszem nie jestem ale chętnie bym dosiadła się do takiej słusznej porcyjki...szkoda że już nie ma....A za to jest dobra czerwona herbata...miłego wieczoru.

• Autor: smakosia Data: 2008-05-24 10:25:16

Kawa i słoneczny poranek - dobry początek :-) Oglądam opowieści Marka Kondrada o winnicach w Toskanii. Niesamowite! Nie wiem jak On torobi,ale potrafi o winie i winnicach opowiadać tak, że już pod koniec czuję się "zaczarowana". Jest w tym tyle pasji, uczucia i naturalności,że chwilami mam łezkę w oku ze wzruszenia. Oj,muszę się otrząsnąć, bo inaczej będę cały dzień tęskniła za Toskanią (mimo,że nigdy tam nie byłam).

• Autor: nika1979 Data: 2008-05-25 07:13:49

Jestem i melduję swoją obecność.Piję kawkę i zastanawiam sie czy pogoda dziś dopisze...Idę na komunię a daję słowo że wolałabym robic zupełnie co innego.Nie znosze spęów rodzinnych.

• Autor: smakosia Data: 2008-05-25 09:37:23

Czasami też nie mam nastroju na "spędy rodzinne", ale zazwyczaj to uczucie niechęci mija, kiedy się już jest na imprezie. Pewnie u Ciebie też tak będzie. Czeka Cię dobry obiadek i pewnie dużo pysznych słodkości :-). Ja też zaraz dosiądę się do Ciebie z kawką. A może ktoś jeszcze? Też liczę na ładną pogodę i planuję wypad na trawkę. Miłego dnia :-)

• Autor: appetita Data: 2008-05-25 14:21:46

Po obiadku z popołudniową kawą witam wszystkich! Pogoda niestety w dalszym ciągy płata nam figla:-( chłodno i wietrznie...Mam jednak nadzieję że niedługo aura się poprawi i wyjrzy upragnione słoneczko :-) miłego niedzielnego leniuchowania dla Was!!! Ach zaponiałabym...może kawałeczek ciasta z rabarbarem wg Alidab...???? Ktoś ma ochotę...?

• Autor: nika1979 Data: 2008-05-25 19:39:37

O rany ja juz na dzisiaj mam dosyć jedzenia także za ciacho dzięki.Za to pogoda"komunisto":;)dopisała i było pięknie.Teraz z pokorą trzeba zbić kiloski i kalorie.

• Autor: smakosia Data: 2008-05-27 09:10:41

O! Nikt z nas wczoraj tutaj nie zaglądał. Pewnie jak zwykle wypiliśmy sporo kawy i herbaty, ale w wątku zapanowała cisza. Widać czasami tak musi być :-) Wstałam dość wcześnie. Za oknem było jakoś szaro, ale teraz zaczyna nieśmiało wyglądać słońce. Ptaki śpiewają tak głośno, że nie mam wątpliwości, iż będzie to pogodny dzionek. Teraz czas na małą przyjemność - czyli aromatyczna filiżanka kawy ze spienionym mlekiem. Miłego dzionka :-)

• Autor: appetita Data: 2008-05-27 13:02:49

Zasiadłam sobie z kawusią i tak dumam co by tu przygotowa na dzień dziecka??? Pwnia pokusze się na jakieś lekkie ciasto bo mój maluch uwielbia takie :-))) póki co za chwilkę wybieram się na Dzień Matki - uroczystośc w przedszkolu synka i nie wiem kto ma większego stresa ja czy on??? Nic mi nie dzradził co dzieciaki przygotowały....będę miała niespodziankę ...:-)))

• Autor: nika1979 Data: 2008-05-27 13:58:50

Uf jak gorąco,aż z tego gorąca głowa mnie rozbolała.Pies nie dał mi pospać i już o 8 byłam na działeczce a tam-istny ukrop.Teraz się relaksuję a wieczorkiem koszenie trawki z mężusiem:)Miłego popołudnia.

• Autor: smakosia Data: 2008-05-27 18:10:45

Aż zerknęłam gdzie mieszkasz, bo Ci pozazdrościłam tej pogody :-) Może jutro dotrze w Zachodniopomorskie? Appetita, to niesamowite, że taki maluch potrafił utrzymać coś w tajemnicy. Napisz jak było:-)

• Autor: appetita Data: 2008-05-27 20:28:35

Oj było...niesamowicie nie wiem jak mój synek potrafił dochowac tajemnicy...program artystyczny trwał prawie godzinkę i wszystko było cudneeee...wzruszeniom nie było końca(nie tylo moim, dzieciaki też przeżywały)

• Autor: smakosia Data: 2008-05-27 21:23:37

Appetita, jak miło Was widzieć. Twoja sympatyczna i rozpromieniona buzia "mówi"wszystko :-) Synek,to już całkiem duży chłopak - rośnie super facet :-). Ależ z Ciebie szczęściara. Szczerze gratuluję. Pozdrawiam.

• Autor: smakosia Data: 2008-05-29 10:32:00

Hej Żarłoki! Gdzie jesteście? Bodek,co Ciebie tak mało na "WŻ"? Co Ty teraz porabiasz "pracusiu" - przecież to niemożliwe żebyś nie pił naszej ulubionej herbaty z cytryną? :-) No i znów wróciło lato, ale fajnie. Ide na spotkanie ze słońcem. Pa.

• Autor: nika1979 Data: 2008-05-29 13:07:16

Ja jestem dziś z cappucino.Wprawdzie takie z torebki ale nie ważne-ważne że z Wami:)Ale cukruję nie?Nie chce mi się dziś iśc na działke bo nie ma do kogo gęby otworzyć.Czekam na męża  aż wróci z pracy.Jedyne co dziś zrobiłam to poszłam na szczepienie z psem.Mam lenia a dodatkowo pogoda do bani.

• Autor: nika1979 Data: 2008-05-30 07:47:48

Kto się przyłancza do mnie.?Ja dzionek rozpoczynam z kawkę.Biegne  zaraz robić obiadek i jakieś ciacho dla mężusia  a póżniej działka.Zapowiada się piękna pogoda.Po południu aż do niedzieli nie ma mnie.Jadę do mamuśki i tatuśka:)

• Autor: appetita Data: 2008-05-30 08:17:18

z przyjemnością się dołączam z kawusią :-))) u mnie już weekend, a dziś czas na niespodzianki dla najmłodszego członka rodziny i cały weekend upłynie pod hasłem niespodzianek dla moich milusńskich! Miłego dzionka!!!!!

• Autor: smakosia Data: 2008-05-30 08:31:01

Ja z herbatą dołączam :-) Dziewczyny, energia aż z Was tryska więc zapowiada się miły weekend i takiego Wam życzę. Bodeeeeek! Gdzie jesteś?

• Autor: Bodek Data: 2008-05-30 10:21:26

pije pije, lecz ostatnio na szybkiego i raptem mam 10 minut na wz z rana.....
    pracuje juz 2 tygodnie bez dnia wolnego i non stop, jedynie wieczorki w niedziele mam wolne, wiec wtedy odsypiam jak moge:)
    no i zona sie trzeba zajac :P:P:P:P
    pozdr... cmoki i milego kawkowania z ciasteczkami :)

• Autor: smakosia Data: 2008-05-30 22:03:33

Łoj! To trzymaj się dzielnie i... byle do niedzieli :-)

• Autor: Baśka Data: 2008-05-31 09:43:53

Tak czekałam na słońce a wczorajszy dzień z powodu upału spędziłam w domu...dzisiaj znów cieplutko.
    Zakupy jakieś jednak trzeba zrobić...dziś wyprawa do duużego sklepu po rzeczy potrzebne,mniej potrzebne i niestety te niepotrzebne wcale...zawsze się coś takiego zawieruszy w kosz (najczęściej wrzucone przez ślubnego).
      miłego dnia wszystkim

• Autor: Shanna Data: 2008-06-01 10:27:56

Cieplo,duchota, slonce grzeje jak na rowniku, wiec herbatka do reki w wersji "Ice", chwila na necie i wypad do parku.
    gorace pozdrowienia dla zarloczkow....

• Autor: nika1979 Data: 2008-06-02 04:53:25

Po długim leniuchowaniu pora do pracy:)Mocna kawa i ....świat jest mój.Miłego dnia.

• Autor: Baśka Data: 2008-06-02 07:31:08

No to do pracy ...ludu roboczy...ja człowiek wolny... i czasem szlak trafia,bo nie wiadomo co z tym wolnym czasem robić.
     Czyżbym miała chandrę!!!
     Mimo wszystko,przy kawce miłego dnia życzę !!!

• Autor: smakosia Data: 2008-06-02 16:41:38

Dziś ostatni dzień zwolnienia lekarskiego i od jutra powrót do pracy.Już mam stracha, bo pewnie zaległości będę miała całą "tonę". Trzeba będzie to jakoś pokonać. Od dwóch dni nie piję kawy - nie chce mi się,ale za to opijam się koktailem jogurtowo-truskawkowym :-). Pewnie nie będę miała czasu żeby z rana zaglądać na "WŻ",ale w domu wieczorkiem z pewnością tu zaglądnę :-) Oj,chciałabym mieć już za sobą ten pierwszy dzień pracy.

• Autor: Baśka Data: 2008-06-03 08:03:05

Smakosiu,powodzenia,możemy pić popołudiową kawą...chwila odpoczynku przy WŻ będzie Ci sie przecież należała.
     U mnie dziś w domu troszke bałaganu...zakładają mi pomierniki wody...tak,tak dopiero teraz..wcale nie wiadomo jak bardzo trzeba będzie zdemolować toalete,by dotrzeć do odpowiedniej rury...
     Mam jeszcze godzinkę na kawę...czekam na towarzystwo!!!

• Autor: appetita Data: 2008-06-03 08:30:27

Z wielką przyjemnością dotrzymam towarzystwa :-) już po śniadanku kawa pachnie....Smakosiu nie martw się dzień szybko minie i nawet się nie obejrzysz a znów bedziesz popijała z nami herbatkę a narazie trzymam kciuki!!!! U mnie w pracy szykują się zmiany(nowy szef) ale chyba jakoś to będzie.....Miłego dnia!!!

• Autor: Bodek Data: 2008-06-03 17:35:37

znalazlem troszke czasu na WAS :)
    nie ma to jak wypic z wami :) hehehehe
    duzo pracy, dnia wolnego nie widac :( kolana mnie bola czasami od tego stania, no ale jaka praca to moze i placa bedzie :) hehehe szkoda ze szefowa nie polka i nie poczyta co tu wypisuje :) hehe
    humorek mam wiec jest ok :)
    mysle ze 2 tygodnie i bede mial mozliwosc na dzien wolny :) nowy kucharz zalapuje lecz wolniej niz sie spodziewalem....
    pozdr... dla WAS i do nastepnego :)

• Autor: nika1979 Data: 2008-06-03 18:39:20

Ja tez Was witam na popołudniowej kawce.Tak jak i Ciebie Bodek nogi mnie bolą że szok.Mam czasami dośc ale cóż-pracować trzeba.Nawet się Wam pochwalę-zostałam doceniona w końcu ale jak...Dostałam ponoć termos z 2 kubkami od firmy za to że jestem jednym z ich najlepszych pracowników.Śmiechu warte.Pisze ponoc bo tego tertmosu jeszcze nasz szef nie doniósł...Pewnie już z niego korzysta

• Autor: smakosia Data: 2008-06-03 20:29:15

Oj Nika,ale mnie rozbawiłaś :-DDD. Pierwszy dzień za mną! Mój "Połówek" pytał się mnie sms-m czy przywitali mnie dziś w pracy jakoś szczwgólnie po tak długiej nieobecności (2 m-ce). No i znów się uśmiałam, bo zaraz stanął mi przed oczami mój pierwszy,roboczy poranek. Najpierw musiałam poszukać mokrej ścierki, bo kurzu na biurku było tyle, że aż szaro. Zaraz potem przyszła księgowa i szef - oboje uściskali mnie, ale już za moment (nim uściski "ostygły") zawalili mnie taką górą papierów, że już chyba nigdy się nie wygrzebię spod tej sterty.Takie to wielkie przywitanie mi zgotowali :-DDD. Jestem "wypompowana" i kawę sobie odpuszczę, ale z herbatką przysiądę się do Was z wielką przyjemnością.

• Autor: appetita Data: 2008-06-04 13:11:37

Dosiadam się z herbatką już jestem po pracy...jakoś smutno mi dziś.....

• Autor: smakosia Data: 2008-06-04 15:35:27

To ja również się przysiądę. Jakby Cię tutaj pocieszyć...hmm...? A może byś zaczęła planować weekend? Ponoć będzie słonecznie i w ogóle przepięknie :-) Jak już coś wymyślisz,to potem będzie Ci milej na sercu, bo fajnie mieć w głowie "coś",co nas nakręca, co może przynieść duuużo przyjemności, prawda? :-) Pozdrawiam serdecznie. Ps. Jutro już czwartek! :-)

• Autor: appetita Data: 2008-06-05 08:44:29

A cóż tu tak pusto...? nikt ani kawy ani herbaty nie pije...? Za oknem szaro....zapwiada się deszcz.....już tęsknię za słońcem...Kawa zaparzona pachnie, zapraszam....

• Autor: Baśka Data: 2008-06-05 09:12:18

Żyjemy w różnych światach... u mnie słońce,dzisiaj nawet nie wieje ,co nie zdarza sie za często...
     idę po kawe i przysiadam sie do Ciebie...mało nas...

• Autor: Bodek Data: 2008-06-05 10:09:12

u minie herbatka i co najlepsze pierwszy raz od tygodnia slonce swieci :)
    tego i wam zycze :) milego czwartku :) pozdr...

• Autor: smakosia Data: 2008-06-06 07:32:23

Ależ ja się cieszę, że dziś piątek! Piję z rana kawę i zajadam sobie serowe ciasteczka ( z cukierni). Dziś pojawiły się jakieś chmury. Mam nadzieję, że w weekend znów się niebo "rozzłoci". Miłego dnia!

• Autor: Bodek Data: 2008-06-06 09:51:20

no i pozyczylem i ktos mi ukradl te slonce :) hehe
    no ale przynajmniej nie pada :) milego piatku zycze :)
    pozdr...

• Autor: smakosia Data: 2008-06-06 11:07:33

To nie ja! To nie ja Ci zabrałam! U nas było już od dawna Chociaż rano... na chwilę go zabrakło. Czyżby ktoś próbował zwędzić?

• Autor: appetita Data: 2008-06-06 13:56:15

Witam u mnie słoneczko gra w chowanego, co się pokaże to za chwilkę zniknie, ale nie jest źle....Druga kawa stoi...czeka, a może ktoś się dosiądzie...??? Oj podły miałam nastrój ostatnio....zmiany w pracy, nowy szef......i poszłam za ciosem, też "coś" zmieniłam: obcięłam włosy...A za chwilę zrobię wielkie ciachooooo z truskawkami :-))))) a niech to....!!! Zapraszam więc dziś na kawę a jutro wszystkich częstuję ciastem(oczywiście po południu-rano praca:-(( )

• Autor: smakosia Data: 2008-06-06 14:45:38

No tak, to teraz mi namieszałaś w głowie - ciacho, ciacho, ciacho... Kawy też bym się chętnie napiła, ale już wychodzę. Biegnę do fryzjera podciąć włosy, bo straaaasznie zarosłam :-) U mnie też się zmienił szef i lekko nie jest, ale DAMY RADĘ! Appetita, trzymaj się i nie zapominaj o uśmiechu - niech widzi jaką fajną dziewczynę "ma " w "robocie"

• Autor: Baśka Data: 2008-06-07 08:04:14

Nowy dzień..a słońce świeci tak samo jak wczoraj...
    może to niepoprawnie wobec weekendowców...ja chcę deszczu...okrutnie sucho wszędzie.
    popijam kawę czekoladową i  zastanawiam się gdzie dziś schować się przed słońcem...
     miłego dnia wszystkim i niech pada tylko tym którzy tego potrzebują...

• Autor: Bodek Data: 2008-06-07 10:03:43

wez sobie ode mnie deszczu ile chcesz :)
    ziemia w ogrodzie juz przemoknieta.

teraz herbatka i do pracy. milego dnia

• Autor: Baśka Data: 2008-06-07 12:21:26

Wezmę,wezmę...na moim wczoraj umytym autku jest juz gruba warstwa piasku.Czasami czujemy się jak na pustyni

• Autor: appetita Data: 2008-06-07 17:35:13

Witam wszystkich :-) u mnie spełnienie pogodowych marzeń, od rana pięknie padało, a po południu, kiedy już byłam po pracy pięęękne słoneczko! Obiecałam ciacho i jest ciachoo :-)))) częstujcie się...u mnie już kawa wystygła.....kto ma ochotę....???

• Autor: smakosia Data: 2008-06-07 17:39:57

Łapczywie, "oczami wyobraźni" połknęłam to Twoje ciacho i jakoś nie poczułam smaku. Może zbyt szybko jadłam? Herbata z cytryną wypita jednym duszkiem. Czy ja gdzieś się spieszę? Aaaa tak! Idę na spacer spalić poobiednie kalorie :-)

• Autor: nika1979 Data: 2008-06-08 10:48:53

A ja dzisiaj ledwo żyję.Na rozbódzeniekawa-siekiera ale to chyba nie pomoże.Jestem zmęczona,głowa mnie boli a dzisiaj czeka mnie zakup autka a mi się po prostu nie chce.Chyba wyślę męża samego.Słońca nie ma,dzień ponury ale i tak wszystkim życzę miłego  spędzenia tej niedzieli.Pozdrawiam.

• Autor: Bodek Data: 2008-06-08 09:32:01

po jakis dziwnych snach wstalem godzine wczesniej niz powinnienm :) wiec mam troszke czasu dla was:)
    sloneczko chyba sie na mnie obrazilo, nie chce sie pokazac.
    herbatka z cytrynka i rozpoczynam nastepny dzien :)

• Autor: smakosia Data: 2008-06-09 07:33:37

Poniedziałek. Za oknem słońce, ale zapowiadają, że już w tym tygodniu pogoda ma się zmienić i nie będzie tak ciepło. Mimo wszystko liczę, że do soboty się wyklaruje, bo tego dnia idę na ślub a moja sukienka jest wybitnie letnia. Tydzień zaczynam sympatycznie, bo z myślą o tym, że w środę albo w czwartek przyjedzie mój "Połówek" .
    Mam parę spraw do załatwienia w tym nowym tygodniu i nie wszystkie należą do przyjemnychi, ale jakoś dam radę.
    W głowie kołacze mi się myśl o urlopie. Jeszcze nie mam żadnych planów i nawet nie wiem kiedy ten urlop dostanę, ale kiedy za oknem świeci słońce nie mogę o niczym innym myśleć
    Zaraz zrobię sobie herbatę z cytryną i mam nadzieję, że ktoś się do mnie "przysiądzie" . Miłego, nowego tygodnia.

• Autor: appetita Data: 2008-06-09 07:55:01

Dziś nie mam na nic innego ochoty jak tylko herbatka z cytryną..A dziś mam dzień wolny i sporo planów Z tą pogodą Smakosiu to tak różnie bywa, mam nadzieję że dopisze Wam słoneczko i zawita lato :-))) czego Tobie i sobie życzę (fajnie że udało i Ci się znaleźc odpowiednią kreację;-))) A urlop też nie wiem kiedy dostanę ale w tym roku chyba nie uda nam się nigdzie wyjechac...:-(((
    miłego dnia i całego tygodnia!!!!!

• Autor: Baśka Data: 2008-06-09 09:33:14

Trzymajcie kciuki,dzwonię dzis do biura podróży by zarezerwować wycieczkę...napisze więcej jeżeli sie uda.
    Pogoda ładna...kawa przy komputerze...
     miłego dnia !!!

• Autor: Bodek Data: 2008-06-09 09:49:40

kciuki trzymam :)
    herbatke z cytrynka :) sloneczko swieci :) no i zaczynamy nowy tydzien :) milego wam zycze:)

• Autor: frotka74 Data: 2008-06-09 10:23:19

A ja przy herbatce bez cytrynki ale z cukrem:)
    Korzystajmy z dobroci słoneczka , bo od jutra deszcz na zachodzie, a w środę nad całym krajem....Oby sie nie sprawdziły te prognozy...
    W tym tygodniu  mam z synkiem kilka godzin zapoznawczych w domowym przedszkolu. Po trzech latach siedzenia w domu chcę wrócić do pracy, ale najpierw Skarbkowi muszę zapewnić opiekę. Oj stresuję  się jak to oboje przeżyjemy...Miłego dnia wszystkim :-)

• Autor: appetita Data: 2008-06-11 10:00:06

Oj  cóż tu tak pusto??? Nikt kawy nie pije, zapraszam....

• Autor: smakosia Data: 2008-06-11 12:37:39

Zbyt cicho wołałaś na kawę, bo dopiero teraz coś do mnie dotarło . Dzień zwariowany i to od samego rana. "Wiszę" na telefonie szukając znajomości w Urzędzie Skarbowym. Koniec świata! Okazało się, że dokument poświadczający, że nie zalega się z podatkami dostanę za 7 dni, ale jakbym miała kogoś znajomego, to już na drugi dzień. Gorsza sprawa, że ja go potrzebuję do piątku Jak to przeskoczyć? Łoj! Łoj! Łoj!!!

• Autor: Baśka Data: 2008-06-11 16:52:31

Za cienka jestem żeby pomóc ci w U Skarbowym ,ale życzę powodzenia
    Już prawie koniec dnia...troszkę popadało,ale tylko tyle co ksiądz kropidłem pokropi...stałam przy autku i czekałam na zmoknięcie...nie doczekałam sie...teraz znowu świeci słońce...
    Ja przy ekranie z piwkiem...Wasze zdrowie ( choć podobno toasty wznosi się tylko szampanem ...a może mam złe wiadomości?)

• Autor: Bodek Data: 2008-06-11 17:35:41

sipne z toba basiu :) tez piweczko :)
    wieczor dzis mam wolny to sobie pozwole:)
    pozdr....

• Autor: Kropcia Data: 2008-06-11 19:01:24

No to i ja z Wami - piwko!

• Autor: smakosia Data: 2008-06-12 07:38:42

Ponoć toast prawidłowo wznosi się właśnie piwem. Szampan pojawił się znacznie później. Tak więc wszystko gra :-) Dziś dzień przywitał Szczecin słoneczkiem, ale zapowiedź deszczu wprowadza niepokój. Wczoraj trochę popadało.Wiem,wiem... deszcz jest potrzebny,ale ja tak nie lubię zimna - brr! Dziś dalszy ciąg biegania po urzędach. Na szczęście zajął się tym "Połówek". Napisałam wczoraj podanie z prośbą o przyspieszenie wydania zaświadczenia. Dziś trafi do okienka pani z Urzędu Skarbowego. Ciekawe czy to coś da...? Siedzę w domu, bo mam dwa dni urlopu. Jak na ironię obudziłam się dokładnie o godz. 5.20 zamiast sobie dłużej pospać. O tej godzinie zawsze wstaję, gdy idę do pracy. Ach, te przyzwyczajenia! Jeszcze chwila i zrobię sobie kawę.Kto się przyłączy? Pozdrawiam :-)

• Autor: smakosia Data: 2008-06-17 10:41:19

Pije, pije!!! Herbata już paruje, cytrynka opadła a ja szukam chwili żeby do Was zerknąć. Oj, ten czas... Ciągle go mało. Dobrze, że zaświeciło słoneczko. Zaczynam marzyć o urlopie. Już nawet wstępnie planuję datę, ale na tym koniec. Reszta potem. Chyba w tym roku pojedziemy z "Połówkiem" zwyczajnie przed siebie.. gdzieś przecież zawsze dojedziemy, nie?

• Autor: frotka74 Data: 2008-06-12 07:38:57

Na dworze 13 stopni brr...A dzisiaj parę spraw do załatwienia, pojeżdzimy z synkiem tramwajami.... Siadam do klawiaturki z kawką , może się ktoś przyłączy ? Zapraszam :)

• Autor: smakosia Data: 2008-06-12 07:40:33

O! Pisałyśmy jednocześnie :-) Zaraz przyłączę z kawą :-)

• Autor: frotka74 Data: 2008-06-12 07:48:00

Miło mi bardzo :)Od razu lepiej smakuje :) A tym bardziej ,że widzimy za oknem tę samą pogodę sąsiadko:)

• Autor: appetita Data: 2008-06-12 08:20:36

Pewnie się trochę spóźniłam z moją kawą...:-( ale może jeszcze się ktoś przyłączy?? Pogoda straszna po wczorajszych ulewach dziś zimno pochmurno i znów się deszcz zapowiada....byle do piątku :-))) Miłego dnia!!!

• Autor: Baśka Data: 2008-06-12 11:23:41

Ja dziś jeszcze później piję kawe niz normalnie...
    Za oknem pada,ale nawet mi sie to podoba...chociaż szkoda truskawek...
     miłego dnia!!!

• Autor: Bodek Data: 2008-06-12 18:35:20

ja sie melduje grzesznie :)
    i na mecz a potem praca:)
    dzis nie ma duzlo rezerwacjii wiec telewizor na lodowce bedzie i mecz polski :)
    pozdr....

• Autor: Baśka Data: 2008-06-12 20:03:14

Bodek - grzesznie,a jaka pokuta i po czym?
    Ciekawa jestem,prawda?

• Autor: Bodek Data: 2008-06-13 01:24:33

grzesznie to po nazwisku :) hehehehe :)
    jak chcesz zlozyc zazalenie to do mojego ojca  :):):):) podam numer na mailu :)
    :P:P:P:P:P:P

• Autor: Bodek Data: 2008-06-15 10:17:27

witam w piekny sloneczny poranek :) dzis pracy duzo -- dzien ojca w angli,  a po poludniu zabieram sie za koszenie trawy :) w koncu kupilem kosiarke a co najlepsze zona zaplacila:):):):):):)

• Autor: Baśka Data: 2008-06-15 12:36:19

Miłego dnia angielskim ojcom!!!
    Za oknem ponuro...już chyba nie lubię takiej pogody,niby pada a szkrzynki na balkonie podlewać trzeba.
    Miłego dnia wszystkim!!!

• Autor: Shanna Data: 2008-06-15 12:36:51

Ty bedziesz kosil, a ja bede pucowac samochod. dzis w nocy jade na Prestwick odebrac znajomych, wiec od jutra w domu bedzie wesolo.
    A poki co: herbatka, bulka z maslem (bulka wlasnej roboty) i WZ oraz wiadomosci na necie.
    Milego dnia.

• Autor: appetita Data: 2008-06-15 14:03:58

Popołudniowa kawa i kawałek ciasta z truskawkami:-)))) Miłego popołudnia!!

• Autor: Bodek Data: 2008-06-17 10:29:38

czesc :)
    sloneczko pieknie swieci i herbatka z cytrynka:) dzis mam pracowity jak zwykle dzionek :)

ps -- a moze ktos pija bezkofeinowa herbatke lub kawe??
    moja zona zaczela pijac herbatke bez kofeiny:):):):)

• Autor: frotka74 Data: 2008-06-17 10:45:43

Przysiadam się z kawką bezkofeinową właśnie.
    Nigdy nie byłam kawoszką. Dopiero w  czasie ciąży zasmakowałam i się przyzwyczaiłam . Piję Nescafe rozpuszczalną( z czerwoną nalepką) :)
    A dzisiaj wieczorem mam spotkanie w sprawie pracy...trzymajcie kciuki,  proszę !
    Miłego dnia wszystkim:)

• Autor: Bodek Data: 2008-06-17 16:14:12

trzymam kciuki aby placa byla wzglednie akceptowana przez ciebie :):):):)
    sle cmoki :):):):)

• Autor: frotka74 Data: 2008-06-17 18:40:57

Użytkownik Bodek napisał w wiadomości:
    > trzymam kciuki aby placa byla wzglednie akceptowana przez ciebie :):):):) sle
    > cmoki :):):)
    No własnie te warunki płacowe....niezaciekawie jak sie okazało. Ale dostałam dziśkolejna ofertę do przemyslenia :) W sumie dzionek udany:)

• Autor: Bodek Data: 2008-06-18 00:55:14

pamietaj ze warunki pracy i ludzie wazni --  a potem placa :):):):):)):):) przynajmniej ja tak mysle
    SIUP za twoje zdrowie :):):):):):)

• Autor: frotka74 Data: 2008-06-18 08:19:52

Dokladnie dlatego wracam . Ja uwielbiam pracę z ludżmi i wśród nich. Trzy lata w domowych pieleszach( z dzieciątkiem), były przecudowne ale już tęsknię ...A ostrożnie dokonuję wyboru , bo nie zamierzam szybko z pracy rezygnować :) Dzięki za dobre słowo :)

• Autor: smakosia Data: 2008-06-17 12:51:44

Pije, pije!!! Herbata już paruje, cytrynka opadła a ja szukam chwili żeby do Was zerknąć. Oj, ten czas... Ciągle go mało. Dobrze, że zaświeciło słoneczko. Zaczynam marzyć o urlopie. Już nawet wstępnie planuję datę, ale na tym koniec. Reszta potem. Chyba w tym roku pojedziemy z "Połówkiem" zwyczajnie przed siebie.. gdzieś przecież zawsze dojedziemy, nie?
    Ps. Frotka, trzymam mocno kciuki. Daj znać jak poszło.

• Autor: frotka74 Data: 2008-06-18 08:26:19

Smakosiu mogłabym zacząć od zaraz ale nie zaproponowali nawet średnio dobrych warunków płacowych...Więc szukam pracy dalej.
    A teraz herbatka zielona z duużą cytrynką :) Słonecznego dnia wszystkim :)

• Autor: smakosia Data: 2008-06-18 12:26:03

No to nadal trzymam kciuki i najważniejsze, że masz w sobie chęci do dalszych poszukiwań.
    Dziś jestem strasznie niewyspana i ledwo udaje mi sie utrzymać głowę w pionie. Na szczęście do końca pracy zostało jakieś 2,5 godziny. O jej!!! Te powieki!!!

• Autor: Bodek Data: 2008-06-18 09:44:26

witam :) dzis zachmurzenie u mnie a chcialem po poludniu grilla zrobic -- moze sie sloneczko zlituje :):):):)
    smakosia -- wiadomo ze jak obierzecie jakis kierunek z polowkiem to napewno wyladujecie nad morzem :):):):) milego planowania urlopiku :)
    ja dopiero bede mial na wrzesien :)
    milego dnia wszystkim i nie za slodkiej herbatki z cytryna :)

• Autor: smakosia Data: 2008-06-18 12:33:57

Herbatka z cytryną - a jakże! Nawet mało słodka Bodek, morze raczej sobie odpuszczamy, bo tam dziki tłum a my wolimy jeziora, kajaki, rower i krzaki. Jak zaczynamy tęsknić za cywilizacją, to zwiedzamy pobliskie miasto, potem wchodzimy do hipermarketu po spożywcze "zachcianki" i zaraz znów mamy dość cywilizacji

• Autor: frotka74 Data: 2008-06-19 11:35:31

Witam i życzę Wam wszystkim zdrówka...Mnie dziś głowa tak dokucza, że nie moge się skupić na niczym...Do tego synek ma biegunkę...
    A teraz kolejna kawa, tym razem najprawdziwsza z kofeinką....

• Autor: smakosia Data: 2008-06-19 11:52:43

O! To Tobie i synkowi przydadzą się życzenia zdrowia :-)  Niech szybko mija albo chociaż niech ta kawa trochę pomoże. Pozdrawiam z kubkiem herbaty :-)

• Autor: smakosia Data: 2008-06-20 09:32:51

Gdzie jesteście? Kto wypije ze mna herbatę? Jak ja się cieszę!!! Z czego? Z piątku oczywiście . Jutro będzie można się wyspać i wypić rano, na spokojnie dobrą kawę z ekspresu. Miłego dzionka.

• Autor: frotka74 Data: 2008-06-20 09:57:23

Dzisiaj poospaliśmy:) O 7.45 synek obudził mówiąc" mamuś bajki włączyc trzeba..." Przespał spokojnie całą noc, wrócił mu apetyt i rozrabia az miło:) A ja zaczytałam się w Dzienniku Wielorybki ....i herbatka mi wystygła a lubię bardzo gorącą. Zaraz więc zalewam kawkę i poszukam inspiracji na dzisiejszy obiadek. Po południu upiekę karpatkę dla żony kuzyna, która wczoraj obroniła dyplom .A może też jakieś ciasto dodatkowo jako niespodziankę dla niej... Miłego dzionka Smakosiu i wszystkim, którzy tu zajrzą :)

• Autor: smakosia Data: 2008-06-20 10:08:44

Oj to fajnie! Widać, że wszystko już wraca u Was do normy koniec biegunki i głowa wolna od bólu). Tak sobie myślę Frotko, że może najpierw poszukaj inspiracji na obiad a potem zrób kawę, bo jest duża szansa, że wsiąkniesz w przepisy i to aromatyczne, czarne "cudo" też Ci wystygnie

• Autor: Bodek Data: 2008-06-20 10:07:11

witam z herbatka przy klawiaturze :)
    lekkie zachmurzenie za oknem.
    a no piatek i weekend sie zacznie to i wiecej pracy dla mnie.
    zycze pogodnego i milego dnia :)

• Autor: smakosia Data: 2008-06-20 10:12:55

Tobie Bodek, to chyba trzeba będzie zrobić jakiś dyplom uznania za pracę w weekendy

• Autor: Bodek Data: 2008-06-20 10:22:31

taaa dyplom:)
    a jak sie upomnialem o pozdwyzke to uslyszalem ze ich nie stac :):):) hehehe

• Autor: smakosia Data: 2008-06-20 10:31:21

To proponuję upomnieć się teraz o dyplom Ale by się zdziwili, co?

• Autor: Bodek Data: 2008-06-20 10:34:21

haha a no moze i by ich bylo stac na wydruk dyplomu :)
    eee nieeee -- przeciez ja zawsze drukuje menu w domu :) hahaha

• Autor: smakosia Data: 2008-06-20 10:37:00

No to masz przechlapane na każdym froncie. A może byś tak jakiś przelew z wypłatą na Twoje konto wydrukował?

• Autor: Bodek Data: 2008-06-20 10:38:56

jutro wyplata :)
    wydrukuje mi czek :)
    pozdr.. i milego dnia :)

• Autor: frotka74 Data: 2008-06-20 10:52:01

zionkaUżytkownik Bodek napisał w wiadomości:
    > jutro wyplata :) wydrukuje mi czek :) pozdr.. i milego dnia :)
    To ja życzę Ci zauwazalnej premii ,za to że się cenisz i miałeś odwagę o podwyżce wspomnieć:) Miłego dzionka:)

• Autor: Bajubajka Data: 2008-06-20 10:13:31

Witam przy jogurcie z muesli:) Herbata czeka:)
    W Gdyni słonce próbuje przedrzeć się zza chmur, rano pokropiło...
    U mnie piatek oznacza mniej pracy, choc jutro muszę sie zamledowac na parę godzin.
    Zyczę spokojnego, udanego dzionka

• Autor: appetita Data: 2008-06-20 11:01:45

Jestem i ja, kawa zaparzona ....Za chwilę do pracy jutro niestety także :-((( do tego jeszcze kłopoty w domu...eech...chciałabym aby ten tydzień już się skończył...Dla wszystkich Was pozdrowienia i miłego weekndu!!!

• Autor: smakosia Data: 2008-06-20 11:30:22

Tydzień już się kończy. Trzymaj sie Appetita! Pewnie nie takie "góry" już "przechodziłaś". Jeszcze trochę i będą za Tobą, prawda?

• Autor: nonka4 Data: 2008-06-20 13:35:43

oj jak dawno tu nie zagladałam;
    niezmiernie się cieszę,że tydzień ma się ku końcowi,choć mam jeszcze pracujący weekend ale od poniedziałku urlop!!!
    Pozdrawiam wszystkich pijących herbatki i kawki,a Tobie Appetito życzę wg motta"jurto będzie nowy dzień"..

• Autor: frotka74 Data: 2008-06-21 08:24:20

I jest upragniona przez pracujących sobota :). Moje dziecko na nogach od 6.30 rześkie i wyspane, oglada teraz Carsy .Dzisiaj lużny dzionek ... Teraz przy kompie z kawcią.Miłego weekendu ! :)

• Autor: nonka4 Data: 2008-06-21 17:04:27

A ja dopiero po pracy,z chęcią przysiądę się z kawką!
    jeszcze tylko jutro i uuuurlooop! Miłego popołudnia!

• Autor: frotka74 Data: 2008-06-21 17:27:30

Dzisiaj wyjątkowo druga już kawka :) Udanego, słonecznego urlopu nonka4 :)

• Autor: nonka4 Data: 2008-06-21 18:16:55

Drugą? dopiero druga? hehe,moja już chyba 5...
    jestem niskociśnieniowiec i mogę kawę chłeptać nawet do kolacji...
    znając życie to pewnie ja zacznę urlop a słońce pójdzie spać!..no chyba żebym się miło rozczarowała,dzięki!

• Autor: smakosia Data: 2008-06-21 18:30:20

Ja coś dzisiaj nie mam ochoty na kawę. Herbata już paruje. Nonka, jak tylko zaczniesz urlop,to pogoda będzie się klarowała i z dnia na dzień będzie rosła temperatura i będzie wiecej słońca. Życzę super odpoczynku :-)

• Autor: smakosia Data: 2008-06-22 09:38:24

Niedzielę zaczynam leniwie. Zrobiłam sobie pyszną kawkę i z laptopem na kolanach rozpoczynam dzionek. Chyba będzie całkiem sympatyczny. Ptaki śpiewają tak głośno, że nawet nie trzeba otwierać okna żeby ich posłuchać :-) Zaraz zjem śniadanie i opuszczę swój, wygodny fotel :-) Miłego dnia!

• Autor: smakosia Data: 2008-06-22 17:29:29

No i znów jestem na swoim fotelu :-) Pierwszy wypad rowerowy, na początek lata zaliczony. Fajnie było :-) Teraz dobra herbata z cytryną. A gdzie się podziała reszta? Sama tu jestem czy co? :-)))

• Autor: Bodek Data: 2008-06-23 09:56:51

no no pracowity weekend mialem :):):)
    sloneczko swieci choc wietrznie jest i chmurki przelatuja :)
    za to mamy duzo sportu :) euro2008, formula1 a od dzis w tele leci Wimbledon :):):) bedzie co ogladac od czasu do czasu :):):)
    pozdr.. i milego dnia :)

• Autor: frotka74 Data: 2008-06-23 10:03:24

Dzień dobry nielicznym , którzy tu słówka skrobią . Piję herbacię i do zajęć zwykłych, codziennych czas będzie ruszyć... Jakoś nie mam dzisiaj zapału...Pozdrawiam

• Autor: smakosia Data: 2008-06-23 12:58:25

Kawa wypita, herbata jedna, druga i trzecia. Piję co popadnie i bynajmniej nie z powodu kaca. Ja zwyczajnie wynajduję sobie różne różności żeby tylko nie pracować. Nie mam dziś serca do "roboty" Po głowie "spaceruje" myśl o urlopie. Wszystko przez to, że napisałam podanie i teraz nic, tylko odliczanie do 18 lipca. Na urlopie, to czas ucieka jak szalony a jak się czeka, to jakoś wolniej płynie - nie ma sprawiedliwości

• Autor: frotka74 Data: 2008-06-23 13:42:19

O Smakosiu urlopiik zaczynasz dzień po moich imieninach:) Co do czasu to zawsze wydłuza się wtedy kiedy powinien płynąć szybciej... i odwrotnie.  Cóż zrobić hahaha złośliwość jakaś...

Wieje strasznie u nas ...aż nie chce się wychodzić.

Synek śpiucha , ja łechcę podniebienie kawusią. :) :) :)

• Autor: nonka4 Data: 2008-06-23 17:20:47

Popołudniową kawkę zaczynam z radością a i poranna była pyszna-bo urlopowa już..
    Na dworze wiatrzysko ale ciepełko..pozdrówka

• Autor: smakosia Data: 2008-06-24 09:05:14

Nonka, Ty mnie nie rozdrażniaj! Jesteś na urlopie? Ale masz fajnie. Życzę dużo energii i radosnych dni, pełnych relaksu. A! Niech jeszcze takawa smakuje wyjątkowo

• Autor: nonka4 Data: 2008-06-24 12:59:05

A dziękuję Smakosiu.. ja skończę to za niedługo Ty zaczniesz urlopik i ja będę rozdrażniona,hehe,pozdrówka!

• Autor: appetita Data: 2008-06-24 08:57:16

Witam z herbatką, przede mną kilka dni wolnego, wykorzystam je na domowe zaległości :-((( a potem może dzień, dwa na słodkie lenistwo.......
    Pogoda sprzyja, później zamelduję się z kawką, pozdrawiam wszystkich!!!! Miłego dnia!!!

• Autor: Baśka Data: 2008-06-24 09:02:23

Moje autko wymaga podregulowania,jedziemy więc na umówiona wizytę do doktora aut inwalidzkich.
    Przy okazji znowu odwiedzimy Kaszuby.
    Kawę wypijemy po drodze,malo czasu juz do wyjazdu
    Na kawę nie mam czasu,ale kilka minut na WŻ musi się znaleźć
    Miłego dnia !!!

• Autor: smakosia Data: 2008-06-24 09:20:48

Moje ulubione Kaszuby! Zostawcie na tych pięknych terenach mojego wielkiego "cmoka" Miłego dnia i pomyślnego spotkania z "doktorem"

• Autor: smakosia Data: 2008-06-24 09:24:59

Appetita, jak się da, to zaległości nadrób tylko te co już mus. Póki świeci słońce odpoczywaj i już. Szare dni są najlepsze na pracę. Miejmy nadzieję, że tak szybko nie przyjdą

• Autor: appetita Data: 2008-06-24 13:06:11

Musowe zaległości w połowie nadrobione, za chwilę czas na bieżące sprawy, a o reszcie..... chmm...pomyślę jutro....Co...????

• Autor: smakosia Data: 2008-06-24 13:19:28

Albo pojutrze.....Co...???

• Autor: Bodek Data: 2008-06-24 09:29:33

dzis herbatka na szybkiego z wami. i ide poprzycinac trawe w ogrodzie -- te przy plocie bo za wysoka :)
    tak z rana sasiadke zdenerwowac :):):):):)
    pozdr i milego dnia zycze...........

• Autor: frotka74 Data: 2008-06-24 09:47:42

Pogoda śliczna , więc kawcia prędka i zmykam z synkiem do piaskownicy. Miłego dnia wszystkim:):):)

• Autor: makusia Data: 2008-06-24 10:45:25

a ja ma od rana dobry humor ;)) od wczoraj zebralismy dla tajger ponad 60 głosów ;))) podaje link dla tych co jeszcze nie wiedzą i dla tych co nie wiedzą ze mąż czy żona i dziecko też moze oddac głosik , bo będzie wiecej http://lekko.o2.pl/marzenie/1043 , pozdrawiam kochani i miłego dnia życzę ;))

• Autor: nonka4 Data: 2008-06-24 12:57:52

Witajcie! pogoda słoneczna! zaraz obiadek a potem kawusia.
    Ja też werduję znajomych co by zagłosowali-oby tak dalej,
    pozdrówka i miłego dnia!

• Autor: appetita Data: 2008-06-24 13:03:42

Przerwa na kawę....oj zaczyna się chmurzyc, wczoraj przeszły burze, może dziś nas ominą, póki co kawa i kawałek sernika :-)))
    Razem z mężem głos oddaliśmy, wysłałam link znajomym na "n-k" mam nadzieję że głosów przybędzie!!!!

• Autor: frotka74 Data: 2008-06-24 14:48:00

Nalatałam się dzisiaj trochę , teraz chwila oddechu przy kawce. Oczywiście dołączę i oddam swój głosik. Pozdrówka

• Autor: makusia Data: 2008-06-24 18:06:40

a ja sącze koktail z truskaweczek i nadrabiam lekturę :) pozdrowionka dla wszystkich :)
                                                                     *♥*__ *♥*_*♥*__*♥*
                                                                   *♥*______*______ *♥*
                                                                   *♥*___Cudownego _*♥*
                                                                    _*♥*__ wieczoru _*♥*
                                                                    ___*♥*___*___*♥*
                                                                     _____*♥*___*♥*
                                                                     _______*♥*♥*

• Autor: smakosia Data: 2008-06-24 20:19:03

Ja już dzisiaj tak się obiadłam,że nie mam siły na koktajl. Będzie czekał w lodówce do jutra. Siedzę i nadrabiam zaległości forumowe. W jednej z nich Janek wytyka właśnie nasz wątek pisząc, że mało ciekawy (cytat: Nie najciekawsze sa "witam juz jestem po kawie"...następny post "Ja tez juz pilam teraz jem ciacho"...."). A mi się podoba ten temat :-) Czemu? Bo jest taki niezobowiązujący, bo mogę każdego dnia napisać coś do Was i nie muszę rozwijać wielkich wywodów żeby życzyc Wam miłego dnia. Ponadto lubię tę chwilę,kiedy chwytam kubek z kawą lub herbatą a moje myśli biegną na "WŻ". Ot,taki sobie miły rytuał :-) A może ja sentymentalna jestem...? :-)

• Autor: makusia Data: 2008-06-24 20:34:47

Użytkownik smakosia napisał w wiadomości:
    > Ja już dzisiaj tak się obiadłam,że nie mam siły na koktajl. Będzie czekał w
    > lodówce do jutra. Siedzę i nadrabiam zaległości forumowe. W jednej z nich
    > Janek wytyka właśnie nasz wątek pisząc, że mało ciekawy (cytat: Nie
    > najciekawsze sa "witam juz jestem po kawie"...następny post "Ja tez juz pilam
    > teraz jem ciacho"...."). A mi się podoba ten temat :-) Czemu? Bo jest taki
    > niezobowiązujący, bo mogę każdego dnia napisać coś do Was i nie muszę rozwijać
    > wielkich wywodów żeby życzyc Wam miłego dnia. Ponadto lubię tę chwilę,kiedy
    > chwytam kubek z kawą lub herbatą a moje myśli biegną na "WŻ". Ot,taki sobie
    > miły rytuał :-) A może ja sentymentalna jestem...? :-)

i niech kazdy robi to co chce :) wolność Tomku w swoim domku :))

• Autor: smakosia Data: 2008-06-24 20:42:14

Brawoooooooooo!!! :-))) No to może SIUPNIEM za "wolność"? :-)

• Autor: makusia Data: 2008-06-24 21:45:07

Użytkownik smakosia napisał w wiadomości:
    > Brawoooooooooo!!! :-))) No to może SIUPNIEM za "wolność"? :-)

• Autor: Bodek Data: 2008-06-24 23:47:26

nie ma to jak wyluzowac z piwkiem i siupnac za wiedzmy :) i wiedzminow:)
    cmoki ............

• Autor: smakosia Data: 2008-06-25 06:14:19

• Autor: makusia Data: 2008-06-25 09:45:53

Użytkownik Bodek napisał w wiadomości:
    > nie ma to jak wyluzowac z piwkiem i siupnac za wiedzmy :) i wiedzminow:) cmoki
    > ............

• Autor: appetita Data: 2008-06-25 08:31:16

A ja lubie ten wątek...i wcale nie jest o niczym, piszemy w nim o naszych codziennych sprawach, o tym co nas czeka w bieżącym dniu, przed nami czasem trudne sprawy i miło jest gdy ktoś czasem zaciśnie kciuk i życzy powodzenia...A taki uśmiech na dzień dobry...???
    Z herbatka z cytynką dziś zaczynam dzień, wczoraj było tu całkiem tłoczno, zapraszam na herbatkę miłego dnia kochani!!!

• Autor: makusia Data: 2008-06-25 09:47:51

witam , właśnie sprawdziłam ile głosów na marzenie tajger :)))))) piję kawkę i zaczynam dalej rozsyłać prosbę o głosy :)) jeszcze troszke zostało :) miłego dnia Wam życzę :))

• Autor: Baśka Data: 2008-06-25 14:10:31

Makusiu,poprawiłam sie i oddałam głos na tajgerka

• Autor: makusia Data: 2008-06-25 14:51:48

Użytkownik Baśka napisał w wiadomości:
    > Makusiu,poprawiłam sie i oddałam głos na tajgerka

dzieki wielkie :)

• Autor: Bodek Data: 2008-06-25 09:51:08

witam.
    dzis pracuje tylko 5 godzin i wolny wieczor na polfinaly euro :):):):)
    myslalem nad grillem przed meczem lecz nic z tego nie bedzie, mam zachmurzenie pelne i zapowiadaja opady deszczu.
    herbatka i milego dnia zycze :)

• Autor: frotka74 Data: 2008-06-25 09:55:24

Zgadzam się! Ten wątek jest bardzo  przyjemny. Co rano, najpierw tu się melduję, kiedy siadam przy kompie z czymś do picia:) Fajnie podzielić się z Wami planami na dzień, pochwalić pogodę czy ponarzekać, że strzyka w kościach...:):):) Milutko jest przeczytać pełne życzliwości wiadomości od współżerców. :):):)

Szybka herbatka, bo za godzinę do fryzjera z synkiem. Ma takie piękne loki do połowy pleców, że w piaskownicy dzieci pytają czy to dziewczynka czy chłopczyk .A mój skarb denerwuje się tym ciagłym tłumaczeniem, że faceci też noszą kitki... To pierwsze strzyżenie, ciekawe jak pójdzie... Miłego dzionka wszystkim szczerze życzę!!! :):):)

• Autor: nonka4 Data: 2008-06-25 11:17:59

I ja dosiadam się z kawką..Frotka Twój synuś faktycznie taki ładny jak dziewczynka hehe,
    Pozdrówka i miłego dnia wszystkim "wątkowiczom" i nie tylko!

• Autor: smakosia Data: 2008-06-25 12:44:27

Jak tam po fryzjerze? Poznałaś swojego synusia, czy go zostawiłaś w zakładzie fryzjerskim? Dzielny był?
    Patrzę, co się dzieje za oknem. Mam przed oczami balkony i tak sobie ogladam. Wiekszość zadbana z kwiatami w doniczkach. Wzrok zatrzymałam na starszej parze. Jak mniemam są to emeryci. Wypucowali swój balkonik w centrum miasta i cieszą się swoim "małym światem". Pani (zdbana blondynka) w sweterku a Pan (z dużym brzuchem) z gołym torsem. Do kompletu piesek typu ratlerek, ale lekko upasiony więc jakiś mało ratlerkowaty :-). Oboje chcą go zagłaskać "na śmierć". Wyglądają na szczęśliwych. Jak się tak na nich patrzy, to myśli sobie człek : ...hmm fajnie być na emeryturze
    Kończę swoją herbatę z cytryną i odliczam godziny do 15-ej. Potem jadę z psiapsiułką na dobrą, włoską pizzę i pogaduchy.
    Bodek, wreszcie masz chwilę dla siebie. szkoda, że ta pogoda u Ciebie kiepska. No nic, przeciez brak grilla nie może Ci popsuć meczowych emocji, nie? Udanego popołudnia i wieczoru. Do jutra!

• Autor: frotka74 Data: 2008-06-25 15:50:15

No i jestem z kawką tym razem. Miłosz był bardzo grzeczny, bawił się  szczotkami, zrobił przegląd suszarek, wszystkie wierszyki wyrecytował a na koniec swoje loki pozamiatał :):):) Dumna jestem z mojego słoneczka! Prosto od fryzjera ruszylismy do domowego przedszkola się pokazać. Byliśmy 3 godziny, a jutro zawiozę go po śniadaniu i zniknę pozałatwiać kilka spraw.  Od pierwszego bedzie chodził tam codziennie.

Miedzy blokami mamy plac zabaw, więc często obserwuję balkony sąsiadów. Duża część to właśnie  ludzie już nie pracujący. Balkony mamy naprawdę duże, swobodnie mieszczą się stolik i krzesełka . A kwiaty mają mnóstwo przestrzeni i słońca. Miło jest na te wychuchane  kwitnące mini ogrody popatrzeć :):):) Za pierwszą wypłatę kupuję cyfrówkę :):):) 

• Autor: smakosia Data: 2008-06-25 12:44:28

Jak tam po fryzjerze? Poznałaś swojego synusia, czy go zostawiłaś w zakładzie fryzjerskim? Dzielny był?
    Patrzę, co się dzieje za oknem. Mam przed oczami balkony i tak sobie ogladam. Wiekszość zadbana z kwiatami w doniczkach. Wzrok zatrzymałam na starszej parze. Jak mniemam są to emeryci. Wypucowali swój balkonik w centrum miasta i cieszą się swoim "małym światem". Pani (zdbana blondynka) w sweterku a Pan (z dużym brzuchem) z gołym torsem. Do kompletu piesek typu ratlerek, ale lekko upasiony więc jakiś mało ratlerkowaty :-). Oboje chcą go zagłaskać "na śmierć". Wyglądają na szczęśliwych. Jak się tak na nich patrzy, to myśli sobie człek : ...hmm fajnie być na emeryturze
    Kończę swoją herbatę z cytryną i odliczam godziny do 15-ej. Potem jadę z psiapsiułką na dobrą, włoską pizzę i pogaduchy.
    Bodek, wreszcie masz chwilę dla siebie. szkoda, że ta pogoda u Ciebie kiepska. No nic, przeciez brak grilla nie może Ci popsuć meczowych emocji, nie? Udanego popołudnia i wieczoru. Do jutra!

• Autor: Baśka Data: 2008-06-25 14:13:38

Wczorajszy wyjazd powiódł się i autko jeździ jak ta lala .A na Kaszubach wczoraj chyba jakiś Kaszub sie powiesil,bo tak wialo,że trudno bylo utrzymać kierownicę.
    Zabrałam się za przeglądanie stronki,a trzeba chyba zrobić jakis obiad...
    Miłego popołudnia...

• Autor: Bodek Data: 2008-06-25 16:37:18

juz rozpoczynam wolny wieczor:)
    pogoda sie poprawila lecz wiatru wiecej :) dzis jarzynki z kielbaska pieczona :)
    a potem mecz:)
    pozdr...  i molego popoludnia :)

• Autor: smakosia Data: 2008-06-26 07:29:54

Dopiero 7.30 a juz na pobliskich balkonach rozpoczęła się akcja podlewania kwiatków. A ja, robol biurowy siedzę z kawką i podglądam jak to ludziska cieszą się swoimi balkonami Dzisiaj od rana miałam nastrój żeby zrobić coś w mieszkaniu, jakieś sprzątanie, czy cuś w tym rodzaju. Chyba dlatego, że zaświeciło słońce a ja wstałam wyspana. Rzadko mam takie napady więc szkoda, że musiałam biec do pracy. W ten sposób nie wykorzystałam swoich pokładów energii a przy biurku, jak patrzę na papiery, to dostaję lenia No dobra... popracuję, popracuję - w końcu samo się nie zrobi, nie?
    Piszę, piszę a w tym czasie ktos mi wypił kawę! Nic nie rozumiem - przecież jeszcze jestem sama?
    OK, to teraz czas na herbatę. Jest tam kto?

• Autor: till Data: 2008-06-26 08:31:19

Jest tam. 
    Przeziębiona jak sto smoków.
    Od poniedziałku nie mówię, tylko skrzypię, a i to nie zawsze się uda. Słońce może świeci, a balkony toną w kwiatach... nie wiem... do okna jest tak daleeeeko. Głowa boli, gardło boli.
    Kawy nie ma.
    Jest za to jakaś obrzydliwa płukanka na gardło. Nie wiem po co, skoro i tak nie działa. Może jednak spróbuję wypłukać kawą???

• Autor: frotka74 Data: 2008-06-26 08:48:10

Duuużo zdrówka Till :) .Herbata z miodkiem i cytrtną chyba lepiej by pomogła ;)  Wypiłabym taką dla towarzystwa, ale miodek wyszedł...Piję bawarkę, robię makijaż i odstawiam smyka do przedszkola...Chyba bardziej przeżywam to rozstanie niż on. Przynajmniej taką mam nadzieję, że nie bedzie długo płakał za mną. Za oknem słońce ale chłodnawo...

Milusiego dnia :):):)

• Autor: appetita Data: 2008-06-26 08:58:41

Dosiadam się z herbatką za oknem pochmurno i wietrznie, Till życzę zdrówka, mam nadzieję, że szybko opuści Cię paskudne choróbsko :-)
    Hej Frotka masz bardzo dzielnego i mądrego synka i na pewno nie będzie rozpacza,ł a czas szybko płynie i ani się nie oberzycie a znów będziecie razem:-))) Miłego dnia!!!

• Autor: makusia Data: 2008-06-26 09:07:30

witam :) Till a moze loda zjesz ?? podobno w lecie leczy sie gardło lodami ?? tak cos słyszałam ;) w nocy przeszła burza , teraz jest słonecznie , a ja zasmarkana ( alergiczka) , dopiję kawę i boire sie za sprzatanko , miłego dnia wszystkim życzę :)

• Autor: nika1979 Data: 2008-06-26 09:11:29

Jestem i ja po długich zawirowaniach życiowych...Piję sobie kawkę i czytam zaległości.Mam wolne aż do poniedziałku ale jutro idę do drugiej pracy więc nie odpocznę.Natomiast po dopiciu kawki-biegiem na działkę bo tez mnie tam długo nie było:)Pozdrawiam wszystkie żarłoczki.

• Autor: Bodek Data: 2008-06-26 09:18:30

czesc:)
    till ty zdrowiej !!!
    nika fajnie ze masz tyle wolnego to bedziesz miala wiecej czasu na WZ :):):):):)
    u mnie piekna pogoda z lekkim chlodnym wiaterkiem,
    herbatka z cytrynka i dzis wstalem o godzine wczesniej co by sie wyrobic na stype w kuchni. przychodzi jakies 50 -60 osob :)

pozdr i milego dnia :)

reaktywuje watek po 300 wpisie :) mysle ze jutro rano :)

• Autor: nonka4 Data: 2008-06-26 09:53:05

Witajcie! Till lecz się lecz,lodami i herbatką..
    Frotka będzie ok,zobaczysz..
    Słonko u mnie przedziera się nieśmiało..może coś z tego będzie..
    Kawka szybka i lecę na jakieś zakupy pod wyjazd nad morze...pozdrowionka! i miłego dnia!
    Fajnie,że nas tyledzisiaj!

• Autor: smakosia Data: 2008-06-26 13:39:39

Normalnie tłum ludzi tutaj Ale fajnie!
    Till, zdrowiej prędko, bo szeptać nie jest łatwo a przecież czasami jak ktoś wkurzy to trza krzyknąć i co wtedy? A może faktycznie lody pomogą?
    Frotka, już zaczynam przebierać nogami z ciekawości jak tam sobie synus poradził. A może powinnam napisać, jak Ty sobie poradziłaś bez niego...?
    Nika, ale z Ciebie pracuś - dwie "roboty" a do tego jeszcze działka. ładnie, ładnie... a ja tu od rana piszę, że mam lenia. Łoj A Bodek drugi pracuś. Normalnie będę miała kompleksy przez Was
    Nonka, życzę Ci dużo słońca nad morzem. Miłego odpoczynku i dłuuuuugich spacerów nad brzegiem

• Autor: appetita Data: 2008-06-26 17:02:16

Właśnie się rozsiadłam z mrożoną herbatką, za chwilkę idziemy grilowac na działkę mchmmm...zapowiada się pyyysznie, nawet nie myślę o jutrzejszym dniu....czekają mnie trudne chwile....

• Autor: makusia Data: 2008-06-26 11:48:14

obiadek sie gotuje a ja dalej lecę rozsyłąć link dla tajgrki :))
    a dla tych co nie wiedza a chcą pomóc :
    http://lekko.o2.pl/marzenie/1043

zagłosuj prosze , można pomóc to tak nie wiele :) to moja znajoma i jej chory synek , a to jej marzenie :
    Jeszcze niedawno nie zdawałam sobie sprawy że marzenia są po to by je spełniać...A dlaczego? ...moim największym marzeniem jest poprawa zdrowia mojego syna, by wstał z wózka na nogi... cały czas dążę by to marzenie spełnić.Spełniam je już 15 lat i będę spełniać nadal... Niedawno że są też marzenia takie tylko ...moje... a mianowicie od września idę do szkoły:) ,będę zaocznie robić Liceum Ogólnokształcące, jest bezpłatnie,więc mogę spełnić to swoje morzenie:). Ale mam jeszcze takie jedno marzenie dla mnie i moich synów, marzenie które mogę spełnić ...ale niestety sama nie dam rady... W grudniu 2007roku zamieniłam mieszkanie na parter by móc w przyszłości zrobić podjazd dla wózka. Cieszę się ogromnie że sie udało,ale marzy mi się by to moje mieszkanko było takie przytulne... i ciepłe... by spanie było wygodne... by podłoga była ładna...by choć trochę dostosować mieszkanko do potrzeb mojego synka...bym mogła usiąść w fotelu i ...i nie myśleć ,że to trzeba zrobić, to wymalować, to zmienić... tylko po prostu sobie odpocząć... tak bardzo mi sie to marzy...

jak mozesz to popros również swoich znajomych , musi sie udać :))

• Autor: Shanna Data: 2008-06-26 15:39:05

U mnie kawa wypita, podwieczorek zrobiony, przepis na wz dodany, wiec biore sie za obiadek.
    Milego dla wszystkich ;))))

• Autor: frotka74 Data: 2008-06-26 17:17:46

Jestem umordowana ale wszystko pozałatwiałam pomyslnie. Miłoszek nie płakał wcale tylko pytał "mama gdzie jest" i chodził do drzwi, uszko przykładał :) , mówił "mama wróciła" .Bawił się grzecznie , nie miał czasu tesknić. Ciocie zadowolone, że łatwo się zaadoptował. Co wiecej wracać do domu nie chciał!  Spać z dziećmi nie chciał, weszliśmy do domu to wołał spać. Teraz ciekawe o której wstanie i o której zaśnie na noc? Tylko ja ciagle myslałam jak sobie radzi...

Kawa dopita , czas zajęcia domowe odrobić...Wpadnę wieczorkiem dobrej nocki Wam życzyć:):):)

• Autor: smakosia Data: 2008-06-26 17:26:47

No popatrz jak gładko poszło. Ale masz dzielnego synka. Fajny z niego chłopaczek. Chyba kamień spadł Ci z serca, co? :-) Oczywiście mogą być jeszcze takie chwile, że będzie płakał i nie będzie chciał iść, ale to naturalne w końcu każdy ma swój zły dzień - tak mały człowieczek jak i ten duży :-) Idę robić herbatę. Mam dziś "smaka" na coś i nie wiem na co...?

• Autor: frotka74 Data: 2008-06-26 19:57:34

Przysiadam sie z herbatką:):):) Dumna jestem z synka:):):)

• Autor: appetita Data: 2008-06-27 08:05:47

Właśnie zaparzyłam herbatkę ziołową na ukojenie nerwów, chwilka relaksu ma WZ i ruszam do lekarza, mam ogromnego stresa :-( co wiem że dziś się i tak nic nie wyjaśni....:-(((( Wszystkim życzę pogodnego dnia i udanego weekendu!!!

• Autor: nika1979 Data: 2008-06-27 09:08:40

Apetitta-jak to mówia strach ma wielkie oczy.Bądż dobrej myśli.Jeszcze nie dawno samna chodziłam po lekarzach bo myślałam że .... rak mnie dopadł.Na szczęście trafiłam do dobrego lekarza i dobrych ludzi i...po kłopocie.Na szczęście sie myliłam .
    Dziś zasiadam do Was z kubkiem gorącej kawki i rozkoszuję sie   każdą chwilą.Zaraz rozpoczynam sprzątanko a póżniej pewnie działka.

• Autor: makusia Data: 2008-06-27 09:08:48

witam wszystkich  z kubkiem kawy ) miłego dnia życzę , ja jestem zasmarkana ( chyba duze stężenie pyłków) bleeee , a Ty appetita nie denerwuj sie wszystko będzie dobrze :)

• Autor: frotka74 Data: 2008-06-27 09:18:37

Przysiadam sie z herbatą:):):)  Słonko schowane gdzieś za chmurami. Mam nadzieję, że się jednak wychyli .Chcę dzisiaj pomyć okna i balkon troszkę przemeblować. A jak wróci niemąż będzie wieczór filmowy, bo zaległości mamy...Życzę Wam tylko dobrych nowin , zdrówka i samych miłych zdarzeń :):):)Pozdrawiam

• Autor: till Data: 2008-06-27 09:22:21

Szeptem do Was mówię...
    Kawa na gardło może nie pomaga, ale za to jak smakuje...

• Autor: smakosia Data: 2008-06-27 09:38:57

Till, a co z lodami? Zaryzykujesz? Masz rację, że po małej przerwie kawa smakuje rewelacyjnie.
    Appetita, znam te emocje i te nerwy przed spotkaniem z lekarzem. Najgorsza jest ta niepewność, ale... kiedy juz wszystko pozałatwiasz będziesz cała szczęśliwa. Dużo zdrowia i powodzenia
    Czajnik pstryknięty co by zalać herbatę i wyciągam swoje śniadanko. Popołudniu biegnę do fryzjera zrobić porządek na głowie. Pogoda faktycznie jakaś taka niepewna? Chmurzy się i pewnie będzie padać. W sumie to nie powinnam się dziwić, bo jak idę do fryzjera, to zazwyczaj wtedy dopadają mnie chmurzyska.
    Wszystko to nic - najważniejsze, że jeszcze parę godzin i będzie można zacząć weekend.
    Miłego dnia

• Autor: frotka74 Data: 2008-06-27 09:51:24

Użytkownik till napisał w wiadomości:
    > Szeptem do Was mówię...Kawa na gardło może nie pomaga, ale za to jak

> smakuje...

Till droga a leki stosujesz jakieś? To powinny wkońcu zadziałać i ulgę przynieść...Osobiście polecam faringosept lub chlorochinaldin , są to tabletki do ssania o działaniu odkażającym. Sprawdzone wielokrotnie na sobie i rodzinie . Zdrówka Ci życzę a kawka bedzie jeszcze lepiej smakowała:):):)

Smakosiu w razie deszczu biegaj zygzakiem między kroplami wtedy fryzurka nie zmoknie hihihi :):):)  Idę i ja po kawusię   :)

• Autor: Bodek Data: 2008-06-27 09:51:26

no to zamykamy lot nr5 i trzeba zaczac nowy watek :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu