Mamy w naszej TV coraz więcej programów kulinarnych z udziałem sławnych osób, lub takich gdzie to znane osoby występują w roli kucharzy, kucharek. Aktorzy , dziennikarze i byle Miss prezentują nam swoje umiejetności kulinarne. Teraz przyszła pora na polityków...byłych. SZybko skonczyla sie poprzednia kadencja sejmu, niektóre partie wypadly z gry no i duzo znanych postaci zostalo bez pracy ( czyt. bez stałej niemałej pensji). I jak tu teraz żyć? Trzeba się wziąć ostro do pracy. Ale co może robić były poseł? Oczywiscie gotować na oczach tysięcy widzow..... Tak zrobila byla poslanka Samoobrony Renata Beger. Pani Renata bedzie miala swój program kulinarny w ktorym bedzie zdradzala sekrety swojej kuchni (jej mąż zachwalal jakies rewelacyjne ciasto , ktorego receptura jest tajemnicą Pani Renaty a ktorą to zdecydowala sie nam ujawnic w tym programie). Pani renata bedzie zapraszać do swojej kuchni politykow i wspolnie z nimi przygotowywac potrawy i oczywiscie dyskutowac ktory rodzaj miesa jest najlepszy i ktory gatunek owsa najlepiej wplywa na blysk w oku:) Jednym z jej gości ma być Pan Andrezj Lepper, ktory juz zapowiedzial poważna dyskusje na temat wyższosci baraniny ( zawsze lubił się chwalic:)) nad pozostalymi gatunkami. Moze to byc wesoly program a Pani Renata nareszcie zrozumie gdzie jest jej miejsce:)
Pana Leppera (w myśl zasady; "im bliżej surowca tym tańsza produkcja") proponuję obsadzić przy gotowaniu barszczu (czerwonego) i ćwikły z chrzanem. Ciekawe kogo zobaczymy w programie, który będzie o czarninie? Bahus
ale to będzie chyba program w tv regionalnej, tak zrozumiałam, a może się mylę? wiecie gdzie go można będzie oglądać? może być śmieszno choć niekoniecznie straszno....
Optymisto! Jaka tam Pila, to poleci na Polonii: na Ameryke i inne Paryze i Londyny jako kara za dezercje! Jako jedyny polskojezyczny program tu nam zatancza oberkiem i kujawiakiem, tu przemowa gornika z poczatku lat siedemdziesiatych, tu pokaza Plebanie, a tu Wielce Swiatobliwego Ojca R., a na samym koncu kuchareczka pierogowa w Jedwabnem nam poleci. Nie ogladacie? To zapraszam.
Lepiej niech gotuje (kucharka może być z Renaty całkiem niezła) to jest zdecydowanie lepsze zajęcie dla niej niż posiedzenia w Sejmie=nawet jak coś zepsuje to nic wielkiego się nie stanie.
Mamy w naszej TV coraz więcej programów kulinarnych z udziałem sławnych osób, lub takich gdzie to znane osoby występują w roli kucharzy, kucharek. Aktorzy , dziennikarze i byle Miss prezentują nam swoje umiejetności kulinarne. Teraz przyszła pora na polityków...byłych. SZybko skonczyla sie poprzednia kadencja sejmu, niektóre partie wypadly z gry no i duzo znanych postaci zostalo bez pracy ( czyt. bez stałej niemałej pensji). I jak tu teraz żyć? Trzeba się wziąć ostro do pracy. Ale co może robić były poseł? Oczywiscie gotować na oczach tysięcy widzow..... Tak zrobila byla poslanka Samoobrony Renata Beger. Pani Renata bedzie miala swój program kulinarny w ktorym bedzie zdradzala sekrety swojej kuchni (jej mąż zachwalal jakies rewelacyjne ciasto , ktorego receptura jest tajemnicą Pani Renaty a ktorą to zdecydowala sie nam ujawnic w tym programie). Pani renata bedzie zapraszać do swojej kuchni politykow i wspolnie z nimi przygotowywac potrawy i oczywiscie dyskutowac ktory rodzaj miesa jest najlepszy i ktory gatunek owsa najlepiej wplywa na blysk w oku:) Jednym z jej gości ma być Pan Andrezj Lepper, ktory juz zapowiedzial poważna dyskusje na temat wyższosci baraniny ( zawsze lubił się chwalic:)) nad pozostalymi gatunkami. Moze to byc wesoly program
a Pani Renata nareszcie zrozumie gdzie jest jej miejsce:)
Pana Leppera (w myśl zasady; "im bliżej surowca tym tańsza produkcja") proponuję obsadzić przy gotowaniu barszczu (czerwonego) i ćwikły z chrzanem. Ciekawe kogo zobaczymy w programie, który będzie o czarninie?
Bahus
a pan G pokaze jak przyrzadzic miesko z konia ;-)
albo z osła
ale to będzie chyba program w tv regionalnej, tak zrozumiałam, a może się mylę? wiecie gdzie go można będzie oglądać? może być śmieszno choć niekoniecznie straszno....
Kucharka parzyć będzie owies w telewizji Astra w Pile.
Londyny jako kara za dezercje! Jako jedyny polskojezyczny program tu nam
zatancza oberkiem i kujawiakiem, tu przemowa gornika z poczatku
lat siedemdziesiatych, tu pokaza Plebanie, a tu Wielce Swiatobliwego Ojca R.,
a na samym koncu kuchareczka pierogowa w Jedwabnem nam poleci.
Nie ogladacie? To zapraszam.
jak sie trafi ze ktos gdzies zlapie ten program na youtube to dajcie link prosze:) chetnie poogladam:) hihih
oj Bodek - ostroznie !!!
Nie obawiasz sie ciezkiej niestrawnosci ??????
Nawet od samego ogladania.
Do pomocy ma mieć zawodowego kucharza. Na pierwszy posiłek przez nią ugotowany ma być owsianka.
na mleku? wodzie? czy sexie?
przeciez nie musze ogladac:) wlacze tylko glos..... heheheh
Jestem z Piły,chętnie pooglądam,hihi
Jutro jestem w Pile, który supermarket?
Albert
ale już po "ptokach" bo nie zajrzałam tu
Jeszcze Cię znajdę.jestem bardzo często w Pile.
Lepiej niech gotuje (kucharka może być z Renaty całkiem niezła) to jest zdecydowanie lepsze zajęcie dla niej niż posiedzenia w Sejmie=nawet jak coś zepsuje to nic wielkiego się nie stanie.
Beger powinna siedziec w wiezieniu i tam gotowac a nie w telewizji . Prosze nie propagujmy patologii