Mam ogromna ochotę zrobić dzisiaj mazurki, ale czy nie jest za wcześnie ? Ciasto kruche musi przecież zmięknąć od masy, więc trochę czasu potrzebuje. Konsumpcja nie wiem kiedy nastąpi, najwcześniej w sobotę. Proszę o szybką odpowiedź, bo strasznie mnie korci ;) I jeszcze jedno - jak je potem przechowywać ? Owinięte folią czy nie, w lodówce, czy poza nią ?
Jak najbardziej możesz dzisiaj (tez zaraz zabieram się za swoje mazurki), można nawet wcześniej. Lepiej nie przechowywać w lodówce, ze względu na wilgoć. Najlepiej w jakimś dużym pojemniku [puszce?] zamknięte, oczywiście mówimy o samym cieście bez nadzienia :-) Pozdrawiam aga
Mam ogromna ochotę zrobić dzisiaj mazurki, ale czy nie jest za wcześnie ? Ciasto kruche musi przecież zmięknąć od masy, więc trochę czasu potrzebuje. Konsumpcja nie wiem kiedy nastąpi, najwcześniej w sobotę. Proszę o szybką odpowiedź, bo strasznie mnie korci ;) I jeszcze jedno - jak je potem przechowywać ? Owinięte folią czy nie, w lodówce, czy poza nią ?
Ach... idę robić ;)). Jednak informacje o przechowywaniu mile widziane ;)).
Jak najbardziej możesz dzisiaj (tez zaraz zabieram się za swoje mazurki), można nawet wcześniej. Lepiej nie przechowywać w lodówce, ze względu na wilgoć. Najlepiej w jakimś dużym pojemniku [puszce?] zamknięte, oczywiście mówimy o samym cieście bez nadzienia :-)
Pozdrawiam
aga
Jestem nieprzytomna
, sunny a propos przekładania to sie nie wypowiem, bo ja to zawsze robię w przeddzień.