Mam na stanie masę do tortu o smaku ajerkoniaku. To taka masa w torebce ze sklepu. Mam pytanie: czy ona jest smaczna? Czy wiśnie pasują smakowo do niej? Mam już biszkopty do torcika tylko nie wiem czy ryzykować z tą masą. Może ktoś z Was już kiedyś robił taką masę? Jestem ciekawa Waszych odczuć smakowych.
jak to taka w 5 minut. to jest dobra. a nawet ośmieliłabym się powiedzieć że bardzo dobra. Nie wiem jaka masz wizję na ten tort i czy on duży i czy jakieś inne masy będą z nim też. Jeśli duży to Ci jedno opakowanie nie starczy. Wiśnie to pewnie ze słoika, więc powinnny pasować, ale ja bym tam nie mieszła smaków.
Planowałam zrobić taki torcik na tortownicę. Nieduży. Bez dodatku innych mas. Nie wiedziałam tylko czy to ciasto nie będzie nudne..., tzn takie nijakie. Same biszkopty i ta masa nie wydaje mi się pociągająca. Już sama nie wiem...
Mogę powiedzieć, że masa ta jest pyszna, zwłaszcza przepada za nią moja mama...:))) Myślę, że wisnie będą do niej pasowały, chociaż szczerze mowiąc, nigdy nie próbowałam, ale jak to mówią- do odważnych świat należy i kto nie ryzykuje, ten nie ma:) warto pokombinować. Kiedyś dodałam do niej czekolade do picia w proszku i zastosowałam jako krem do rolady http://wielkiezarcie.com/przepis21878.html w połączeniu z dżemem brzoskwiniowym dało to pyszny efekt...mniam:)!!
no właśnie brozskwinie by mi idealnie pasowały do tej masy! BO nawet kolorystycznie by grało ;-) O wyniku połaczenia z wiśniami poinformuj nas proszę ;-)
Mam na stanie masę do tortu o smaku ajerkoniaku. To taka masa w torebce ze sklepu. Mam pytanie: czy ona jest smaczna? Czy wiśnie pasują smakowo do niej? Mam już biszkopty do torcika tylko nie wiem czy ryzykować z tą masą. Może ktoś z Was już kiedyś robił taką masę? Jestem ciekawa Waszych odczuć smakowych.
jak to taka w 5 minut. to jest dobra. a nawet ośmieliłabym się powiedzieć że bardzo dobra.
Nie wiem jaka masz wizję na ten tort i czy on duży i czy jakieś inne masy będą z nim też. Jeśli duży to Ci jedno opakowanie nie starczy.
Wiśnie to pewnie ze słoika, więc powinnny pasować, ale ja bym tam nie mieszła smaków.
ja do tego kremu ajerkoniakowego dodałam brzoskwinie z puszki odsączone i pokrojone
Planowałam zrobić taki torcik na tortownicę. Nieduży. Bez dodatku innych mas. Nie wiedziałam tylko czy to ciasto nie będzie nudne..., tzn takie nijakie. Same biszkopty i ta masa nie wydaje mi się pociągająca. Już sama nie wiem...
Mogę powiedzieć, że masa ta jest pyszna, zwłaszcza przepada za nią moja mama...:))) Myślę, że wisnie będą do niej pasowały, chociaż szczerze mowiąc, nigdy nie próbowałam, ale jak to mówią- do odważnych świat należy i kto nie ryzykuje, ten nie ma:) warto pokombinować.
Kiedyś dodałam do niej czekolade do picia w proszku i zastosowałam jako krem do rolady http://wielkiezarcie.com/przepis21878.html
w połączeniu z dżemem brzoskwiniowym dało to pyszny efekt...mniam:)!!
no właśnie brozskwinie by mi idealnie pasowały do tej masy!
BO nawet kolorystycznie by grało ;-)
O wyniku połaczenia z wiśniami poinformuj nas proszę ;-)
Dziś już nie zdąże zrobić tego torciku ale za tydzień pewnie zagości wraz z wiśniami. Napiszę czy pasują smakowo. :D
Trzymamy za słowo :)