Forum

Kuchenne porady

Masa ajerkoniakowa?

• Autor: Iloria_S Data: 2008-03-21 14:33:44

Mam na stanie masę do tortu o smaku ajerkoniaku. To taka masa w torebce ze sklepu. Mam pytanie: czy ona jest smaczna? Czy wiśnie pasują smakowo do niej? Mam już biszkopty do torcika tylko nie wiem czy ryzykować z tą masą. Może ktoś z Was już kiedyś robił taką masę? Jestem ciekawa Waszych odczuć smakowych.

• Autor: olcieek Data: 2008-03-21 17:39:15

jak to taka w 5 minut. to jest dobra. a nawet ośmieliłabym się powiedzieć że bardzo dobra.
    Nie wiem jaka masz wizję na ten tort i czy on duży i czy jakieś inne masy będą z nim też. Jeśli duży to Ci jedno opakowanie nie starczy.
    Wiśnie to pewnie ze słoika, więc powinnny pasować, ale ja bym tam nie mieszła smaków.

• Autor: dana39 Data: 2008-03-21 20:58:38

ja do tego kremu ajerkoniakowego dodałam brzoskwinie z puszki odsączone i pokrojone

• Autor: Iloria_S Data: 2008-03-21 21:05:12

Planowałam zrobić taki torcik na tortownicę. Nieduży. Bez dodatku innych mas. Nie wiedziałam tylko czy to ciasto nie będzie nudne..., tzn takie nijakie. Same biszkopty i ta masa nie wydaje mi się pociągająca. Już sama nie wiem...

• Autor: Mloda Data: 2008-03-22 01:41:45

Mogę powiedzieć, że masa ta jest pyszna, zwłaszcza przepada za nią moja mama...:))) Myślę, że wisnie będą do niej pasowały, chociaż szczerze mowiąc, nigdy nie próbowałam, ale jak to mówią- do odważnych świat należy i kto nie ryzykuje, ten nie ma:) warto pokombinować.
    Kiedyś dodałam do niej czekolade do picia w proszku i zastosowałam jako krem do rolady http://wielkiezarcie.com/przepis21878.html
    w połączeniu z dżemem brzoskwiniowym dało to pyszny efekt...mniam:)!!

• Autor: olcieek Data: 2008-03-22 10:30:01

no właśnie brozskwinie by mi idealnie pasowały do tej masy!
    BO nawet kolorystycznie by grało ;-)
    O wyniku połaczenia z wiśniami poinformuj nas proszę ;-)

• Autor: Iloria_S Data: 2008-03-22 15:17:00

Dziś już nie zdąże zrobić tego torciku ale za tydzień pewnie zagości wraz z wiśniami. Napiszę czy pasują smakowo. :D

• Autor: olcieek Data: 2008-03-22 16:38:23

Trzymamy  za słowo  :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu