Mam nadzieje,ze kazdy z Was zrobil, lub zrobi baranka z masla... Chetnie bym zobaczyla jak wygladaja Wasze inspiracje, bo co reka to inny ksztalt ;) Moga byc tez baranki z foremki ;) Zalaczam fotke baranka, ktorego robil moj 14-letni syn :)))
Bahus Twoj baranek to chyba z rodzaju Misia Uszatka, bo ten pierwszy klapniete uszko ma ;) Hehehehe, ale tak na serio, to jest bardzo ladny nawet ma chyba dzwoneczek ? ;)))
Poprawiony masełkowy baranek , a to dwa baranki , które zrobiłam Moja babci i mama robiły " wełne " barankom , wyciskając przez gazę masło i powstałe " włoski " przyczepiały do wyciętej formy masłowego baranka.
Swietne sa te baranki.Pamietam jak moj tato zawsze robil.Ja mam leniwca i kupuje gotowe w sklepie,ale taki wykonany wlasnorecznie smakuje i wyglada duzo lepiej.Brawo dziewczyny,tak trzymac.
jak sie robi maslanego baranka z drewnianej formy? jestem posiadaczka takiej formy, ale baranek nie chcial sie odkleic pomimo namaczania jej w zimnej wodzie.
Chrystiana, wyłóż każdą część formy kawałkiem gazy (tak, żeby trochę wystawało z formy), gazę wcześniej zmocz. Po zdjęciu jednej części formy, należy z wyczuciem (pociągając za gazę) wyjąć go z drugiej części. Wcześniej musisz sprawdzić czy forma bez problemu się rozkłada, jeśli nie - należy nieco zeskrobać ten drewniany kołeczek łączący obie części.
Mam nadzieje,ze kazdy z Was zrobil, lub zrobi baranka z masla... Chetnie bym zobaczyla jak wygladaja Wasze inspiracje, bo co reka to inny ksztalt ;) Moga byc tez baranki z foremki ;)
Zalaczam fotke baranka, ktorego robil moj 14-letni syn :)))
CUDNY !!!!
Ja też chcę takiego! Jak go zrobić, żeby był taki gofrowany?
Ale fajnusi ;)
Baranek fajny tylko trudno znaleźć w stadzie barana lub owcę ze sterczącymi w górę uszami
Bahus
Wystarczy wziac widelec do reki i rysowac esy floresy ;)))
A oto mój baranek
Bahus
Bahus Twoj baranek to chyba z rodzaju Misia Uszatka, bo ten pierwszy klapniete uszko ma ;) Hehehehe, ale tak na serio, to jest bardzo ladny nawet ma chyba dzwoneczek ? ;)))
superfajny!
Moja babci i mama robiły " wełne " barankom , wyciskając przez gazę masło i powstałe " włoski " przyczepiały do wyciętej formy masłowego baranka.
Swietne sa te baranki.Pamietam jak moj tato zawsze robil.Ja mam leniwca i kupuje gotowe w sklepie,ale taki wykonany wlasnorecznie smakuje i wyglada duzo lepiej.Brawo dziewczyny,tak trzymac.
No prosze, cwiczenie czyni mistrza! :)
jak sie robi maslanego baranka z drewnianej formy? jestem posiadaczka takiej formy, ale baranek nie chcial sie odkleic
pomimo namaczania jej w zimnej wodzie.
Chrystiana, wyłóż każdą część formy kawałkiem gazy (tak, żeby trochę wystawało z formy), gazę wcześniej zmocz. Po zdjęciu jednej części formy, należy z wyczuciem (pociągając za gazę) wyjąć go z drugiej części. Wcześniej musisz sprawdzić czy forma bez problemu się rozkłada, jeśli nie - należy nieco zeskrobać ten drewniany kołeczek łączący obie części.
wielkie dzieki za podpowiedz. pisze dopiero teraz ,bo tu nie zagladalam dawno! dzieki na pewno wypróbuje...i dam znac