Forum

Rozmowy wolne i frywolne

meble podeszły wodą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Autor: gosia111 Data: 2008-03-24 09:53:34

kupiłam 3 miesiące temu meble i jestem wściekła bo musiało stać coś mokrego w tym miejscu i meble podeszły wodą-co mam zrobić ??czy wogóle mozna coś zrobić??w miejscu gdzie to coś mokrego stało jest pęcherz!!!!!

• Autor: bahus Data: 2008-03-24 12:13:14

Świetny świąteczny temat....nawet trochę związany ze Śmigusem Dyngusem. Myślę, że spokojnie moglibyśmy dziś pogadać również o układzie wydechowym mojego samochodu (coś mi ostatnio szwankuje, pewnie tłumik do wymiany)
    Bahus

• Autor: makusia Data: 2008-03-24 13:23:39

• Autor: gosia111 Data: 2008-03-24 19:50:23

BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARDZO ŚMIESZNE-TEMAT FORUM"ROZMOWY WOLNE I FRYWOLNE"JAK NIE UMIESZ POMÓC TO NIE KOMENTUJ!!!!

• Autor: gosia111 Data: 2008-03-24 19:53:10

I JESZCZE JEDNO-GDZIE JEST NAPISANE ŻE NA TEJ STRONIE MUSIMY PISAĆ O ŚWIĘTACH-TROCHĘ WYROZUMIAŁOŚCI  DZIĘKI ZA POMOC-NIE MA CO !!!

• Autor: eNka Data: 2008-03-24 20:01:35

Gosiu nie denerwuj się, zwłaszcza na bahusa, na tym polega cała jego przekora, niejednemu już ciśnienie podniósł...ale w tym Jego urok;) Oczywiście, że każdy temat w rozmowach wolnych i frywolnych jest zawsze na czasie, szkoda tylko, że nikt nie znalazł sposobu, jak Ci pomóc. Ale jutro z pewnością się forumowicze odezwą, jak już zakończą świąteczne objadanie i leniuchowanie;) Pozdrawiam Cię serdecznie:)

• Autor: gosia111 Data: 2008-03-24 20:05:54

ja również Cię pozdrawiam ,ale wkurza mnie to jak ktoś nie umie pomóc a się wymądrza  BAHUS-WIELKI MI KTOŚ

• Autor: bahus Data: 2008-03-24 20:13:00

Użytkownik gosia111 napisał w wiadomości:
    > ja również Cię pozdrawiam ,ale wkurza mnie to jak ktoś nie umie pomóc a się
    > wymądrza BAHUS-WIELKI MI KTOŚ

185 cm wzrostu. O wadze to nawet nie wspomnę (jutro się okaże ile)
    Bahus

• Autor: nadia Data: 2008-03-24 23:15:31

Taki wzrost to ja mam, nie masz sie czym chwalic, ja moge byc NADIA-WIELKA,ale Ty to chyba mozesz sobie tylko zaspiewac: ...choc jestem niewielki jestem Bahusek Wielki...

• Autor: bahus Data: 2008-03-24 20:08:30

eNka, DOKŁADNIE....moim "przesłaniem" jest rozśmieszyć, a nie zdenerwować
    Bahus

• Autor: gosia111 Data: 2008-03-24 20:17:26

JESTEM TAKA ZŁA ,ŻE NIE JEST MI DO ŚMIECHU

• Autor: cerekm Data: 2008-03-24 20:55:09

nie zlosc sie..juz ktorys raz tu dzien  zagladam zeby zobaczyc czy ktos w jakis sposob pomogl Ci ...ja sama nie potrafie kurcze;(

• Autor: kamaxyz Data: 2008-03-24 21:15:26

> kupiłam 3 miesiące temu meble i jestem wściekła bo musiało stać coś mokrego w
    > tym miejscu i meble podeszły wodą-co mam zrobić ??czy wogóle mozna coś
    > zrobić??w miejscu gdzie to coś mokrego stało jest pęcherz!!!!!

Gosiu nic nie rozumiem, jak to podeszła woda pod meblami...nie ma podłogi , a przed meblami co tam stało? pęcherz ...mam rozumieć że parkiet "wybrzuszył" się tak? w tym miejscu gdzie jest wilgoć.. Gosiu jedyna rada jaka mi przychodzi do głowy odsunąć meble , wyburchlone miejsce osuszyć przedtem jednak parkiet czy coś co leży trzeba usunąć chyba...są środki do osuszania no i działaj błyskawicznie bo możesz "zagrzybić" pokój, a meble no cóż jak postoją w takiej wilgoci..lepiej nie mówić co będzie, Gosiu jednak nie rozumiem napisz dokładnie co jest z tą wodą pod meblami????
    pozdrawiam, no i głowa do góry nie złość się nie warto jutro  nowy dzień a więc i nowe porady

• Autor: Janek Data: 2008-03-24 21:34:23

> kupiłam 3 miesiące temu meble i jestem wściekła bo musiało stać coś mokrego w
    > tym miejscu i meble podeszły wodą-co mam zrobić ??czy wogóle mozna coś
    > zrobić??w miejscu gdzie to coś mokrego stało jest pęcherz!!!!!

Gosiu, baaaaaardzo rzadko juz odzywam się jak zapewnie zauważyłaś (nie tylko Ty), chcesz pomocy ale przeczytaj co sama napisałaś...nie wiadomo o co Ci chodzi: z tego co wpisałaś to piszesz, że nie wiesz co stało przedtem na miejscu gdzie postawiłaś meble....tego NIE MOGĘ zrozumieć...nie jest to w Twoim mieszkaniu...nie wiesz co stało w tym miejscu przed postawionymi teraz meblami?...
    Chcesz pomocy to nie pisz chaotycznie ale PRZEDSTAW PROBLEM, a nie "sygnalizuj bezradności".
    Pozdrawiam
    Janek

P.S.
    Być może kupiłaś meble, które stały przedtem na wilgotnym miejscu i teraz "oddają "wilgoć gdy stoją na suchym podłożu.
    Ale jest to tylko mój domysł.

• Autor: gosia111 Data: 2008-03-25 07:44:00

dokładnie chodzi o to ,że w miejscu gdzie stał wazon a nie był dobrze wytarty od spodu zrobił się na meblach pęcherz,nie wiem jak to inaczej napisać.Meble w tym miejscu są mocno wypukła i szorstkie,ta woda co była pod wazonem została przez meble pochłonięta.

• Autor: Dorota zza plota Data: 2008-03-25 08:51:54

To ja teraz juz zupelnie nie rozumiem: najpierw mialam wrazenie, ze meble szaly gdzies w mokrym i z tego zrobil sie gdzies pecherz. Teraz, ze ten pecherz jest NA meblu i powstal od wilgotnego wazonu. Czyli meble stoja (i staly?) sucho zostaly jednak przez nieuwage "zalane"? Gosiu trudno Ci pomoc przy wrazeniu takich sprzecznych wiadomosci.

• Autor: smakosia Data: 2008-03-25 08:57:39

Gosiu, jeśli dobrze zrozumiałam, to faktycznie zapowiada się problem. Moim zdaniem pod wpływem wilgoci odkleiła się okleina meblowa. Myślę, że bez pomocy fachowca się nie obejdzie. Przykro mi, że nie mogę napisać nic mądrzejszego i niestety nie pomogę.

• Autor: gosia111 Data: 2008-03-25 13:15:19

mam wrażenie ,ze tylko ty zrozumiałaś o czym ja pisałam i czego dotyczył problem,szkoda,że nie umiesz mi pomóc ale i tak dziękuję.Pozdrawiam

• Autor: bahus Data: 2008-03-25 13:23:43

> mam wrażenie ,ze tylko ty zrozumiałaś o czym ja pisałam i czego dotyczył
    > problem,szkoda,że nie umiesz mi pomóc ale i tak dziękuję.Pozdrawiam

Nieprawda, ja też zrozumiałem....
    Bahus

• Autor: lajan Data: 2008-03-25 13:35:46

Gosia, trudno mi powiedzieć bo bym musiał to zobaczyć. Jeśli plama jest już sucha, należy  uwypuklenie przeciąć żyletką lub ostrym nożykiem,Zostawić około 2 mm luzu między nacięciem. Wprowadzić pod okleinę klej wikol. Przyłożyć papier i równą deseczkę, którą docisnąć ściskiem stolarskim. O ile jest taka możliwość. Musi być mocno docisnięte. Pozostaw tak na 24 godziny. Po wyschnięciu lekko zeszlifować i dobrać lakier pod kolor mebla. Gdybym to miał u mnie to bym zrobił. Mam nadzieję, że mężczyzna się znajdzie.

• Autor: gosia111 Data: 2008-03-25 19:04:31

przeprasowałam to miejsce żelaskiem i muszę przyznać ,że wygląda zdecydowanie lepiej, serdecznie dziekuję za podpowiedź

• Autor: smakosia Data: 2008-03-25 19:46:00

Gdybyś próbowała "powalczyć" z pomocą kleju, to proponuję zastosować klej kostny. Potem można postepować tak, jak napisał Lajan. Ten klej posiada taki plus, że jeśli pobrudzisz nim mebel, bo np. wydostanie się nadmiernie wciśnieta porcja, to można go zmyć. Nie trwa, to szybko, ale daje się wykonać bez uszczerbka dla mebla. Jest też taki klej, który należy do grypy "zimnych" (znam go z Niemiec)i nosi nazwę kleju rybiego. Też się świetnie nadaje do takich napraw. Jednak nie wiem, czy można go kupić w Polsce. Pozdrawiam.

• Autor: lajan Data: 2008-03-25 20:08:44

Smakosia, klej kostny gotujesz w dwóch  naczyniach, w jednym jest woda a w drugim klej z odrobiną wody,, takim klejem możesz kleić różne powierzchnie, naprawa  forniru tym klejem na gorąco jest utrudniona. Lepszy jest klej wikol. Nie doradzałem Gosi prasowania gdyż nie wiem jaki jest lakier. Jeśli użyła żelazka to tym lepiej bo skleja na poczekaniu.Napisałem, że gdybym mebel miał u siebie naprawiłbym bez problemu. Przez 10 lat prowadziłem warsztat stolarski , artystyczny, Do tego miałem renowację mebli. Polecam  się...... hahahahhaa

• Autor: luckystar Data: 2008-03-25 21:21:52

Lajanie, zapraszam do NY mam stara antyczna komode do odnowienia..... Charlie jeszcze przed slubem sie "odgrazal" ze to zrobi, ale jak widac "obiecanki, cacanki..... a mnie radosc" ;))))

• Autor: lajan Data: 2008-03-25 21:44:15

Który autobus jedzie do Ciebie?

• Autor: luckystar Data: 2008-03-25 22:47:13

super !!! to Ci sie udalo :)))))

• Autor: Ave Data: 2008-03-26 09:45:01

dobrze wiedziec o Twoich talentach Lajanku ;)))))))))

Przejdź do pełnej wersji serwisu