Przepiękne! też kiedyś robiłam, teraz jakoś mi się nie chce i nie mam czasu, ale więcej chyba brak chęci. Powiedz, jaką techniką je robiłaś? ja robiłam woskiem, tzn. rozgrzanym woskiem "pisałam" wzorki na surowych jajach a potem do farby i gotowanie - wosk odchodził i zostawał wzorek w kolorze skorupki.
Alman technika mysle ze taka sama jak Twoja , tylko ja jajka gotuje wcześniej muszą byc już zimne i wtedy rozgrzanym woskiem szpileczką robie wzorki i wkladam do wczesniej przygotowanych juz chłodnych barwników, i jak juz sie ufarbują to zalezy jaki maja mieć kolor z jednych zdrapuje wosk, a na innych pozostaje i natluszczam jajko,zeby miało połysk i tak wyglądają pozdrawiam
Terwila przepiękne są twoje pisanki :)Mogłabyś zdradzić jakich farb używałaś?? Ponieważ te zwykłe z torebki nie dają takich intensywnych kolorów. Niektóre farby nie chcą wogóle zafarbować jajek.
Teresko twoje pisanki sa tez piekne, barwniki to sa takie ze sklepu normalne jakie sa w sprzedazy ,rozprowadzam je w poł szklance goracej wody i dodaje lyżke octu i takie wychodza pisanki pozdrawiam
Przepiekne te pisanki i wszystkie dekoracje... ja nie mam talentu :( i cierpliwosci, wiec kupuje gotowe dekoracje swiateczne ....slowem nie ma sie czym chwalic.
Chcę się pochwalich swoimi tegorocznymi pisankamichociaz duzo pracy ale efekt koncowy?
Przepiękne. Gratuluję talentu artystycznego.
Efekt końcowy ? - fantastyczny. Bardzo mi sie podobają Twoje dekoracje, a te pisanki - wesołe, kolorowe, wiosenne... super :))))))
Masz sie czym chwalic.Pisaneczki piekne !!!!!!
Przesliczne!!! A mozesz zdradzic czym je malowalas? ;)
Nadiu zawsze piszę rozgrzanym woskiem pszczelim i szpileczką nanosze wzory,a pozniej wkładam do barwników wczesniej przygotowanych. Pozdrawiam
Ładne, ależ to bardzo ładne!! Gratulacje!
Takie cudenka, to szkoda pozjadac.. :) gratuluje !
Bardzo piękne te pisanki!!!
Przepiękne! też kiedyś robiłam, teraz jakoś mi się nie chce i nie mam czasu, ale więcej chyba brak chęci. Powiedz, jaką techniką je robiłaś? ja robiłam woskiem, tzn. rozgrzanym woskiem "pisałam" wzorki na surowych jajach a potem do farby i gotowanie - wosk odchodził i zostawał wzorek w kolorze skorupki.
Alman technika mysle ze taka sama jak Twoja , tylko ja jajka gotuje wcześniej muszą byc już zimne i wtedy rozgrzanym woskiem szpileczką robie wzorki i wkladam do wczesniej przygotowanych juz chłodnych barwników, i jak juz sie ufarbują to zalezy jaki maja mieć kolor z jednych zdrapuje wosk, a na innych pozostaje i natluszczam jajko,zeby miało połysk i tak wyglądają pozdrawiam
Śliczne pisaneczki!!! Moje tegoroczne wyglądaly tak
Ale z Ciebie cierpliwa babeczka :) tyle naowijać tych niteczek :) Piękna robota ...
Przepiekne!!! Zawsze bylam ciekawa jak to trzeba robic,zeby te sznureczki wygladaly tak pieknie i jak sie robi te koncowki, o kleju nie wspomne...
Brawo,Piękne,skoro są takie godpodynie, i tak potrafiom malować to tradycja nie zaginie jaszcze raz brawo Piękne
Terwila przepiękne są twoje pisanki :)Mogłabyś zdradzić jakich farb używałaś?? Ponieważ te zwykłe z torebki nie dają takich intensywnych kolorów. Niektóre farby nie chcą wogóle zafarbować jajek.
A takie w tym roku pisanki zrobiły moje córki.
Teresko twoje pisanki sa tez piekne, barwniki to sa takie ze sklepu normalne jakie sa w sprzedazy ,rozprowadzam je w poł szklance goracej wody i dodaje lyżke octu i takie wychodza pisanki pozdrawiam
Naprawdę macie talent Dziewczyny :)
to ja tez sie pochwale swoimi
Dziewczyny Wy naprawde jestescie talenciary, potraficie z jajka zrobic obraz ;)
i w dodatku nic im sie nie rozmazuje... hmmmm..... :))))
Trzeba mieć całe pokłady cierpliwości i talentu... Pisanki są śliczne...:)))
Przepiekne te pisanki i wszystkie dekoracje... ja nie mam talentu :( i cierpliwosci, wiec kupuje gotowe dekoracje swiateczne ....slowem nie ma sie czym chwalic.
fantastycznie kolorowe i śliczne jajeczka , aż miło popatrzeć , a Małgoska to wręcz dzieła sztuki wykonuje , bardzo ładne , bardzo