Jeżeli serek ma gładką, bezgrudkową konsystencję - mozesz spróbować zrobić WZ-tkę. Tam co prawda jest słodki serek homo - ale myślę, że można spokojnie go zastąpić http://wielkiezarcie.com/przepis8578.html - serki po 150 g
Ani serów twarogowych, ani sernika nie powinno się mrozić. Wyjątek stanowią serki homogenizowane, o konsystencji kremu, ale i tu mrożenie nie wskazane, aczkolwiek możliwe. Bahus
Ja mrożę cały czas i twarogi i sery twarogowe.Na wielkanoc robiłam sernik z rozmrażanego serka Delfiko w 0,5kg wiaderkach(celowo kupiłam wcześniej przed świętami,żeby mieć część zakupów z głowy)Sernik wyszedł wyśmienity jak zawsze,, Nigdy natomiast nie mroziłam serków homo np smakowych.. Uwielbiam mrożenie,hihi ,,"potem" jak znalazł..
Żona mojego kolegi z pracy zawsze piekła cudne serowniki, puszyste, wysokie i bardzo smaczne, no i kiedy wymusiłyśmy na nim, aby dowiedział się od żony w czym tkwi sekret tak udanych zawsze wypieków przyniósł odpowiedź - żona zawsze piecze serniki z sera uprzednio zamrożonego i nawet jeśli kupi świeży ser to obowiązkowo wkłada go na noc do zamrażarki i dopiero piecze.
dziękuję za wszystkie odpowiedzi. zamrożę więc i zobaczymy co będzie jak odmrożę. Nic nie tracę w razie czego bo tak to bym musiała je wyrzucić, a skoro wy zamrażacie to jest szansa że mój serek też będzie ok po odmrożeniu. :)
hejka.
mam dylemat zostało mi kilka pudełek serka białego ala twarożek naturalny
(taka pasta). wazny jest do 2 kwietnia no i wszystkiego nie wykorzystam.
zamrozić to? ktoś już próbował?
Zamroż.Nic mu nie bedzie.
Jeżeli serek ma gładką, bezgrudkową konsystencję - mozesz spróbować zrobić WZ-tkę. Tam co prawda jest słodki serek homo - ale myślę, że można spokojnie go zastąpić http://wielkiezarcie.com/przepis8578.html - serki po 150 g
Ani serów twarogowych, ani sernika nie powinno się mrozić. Wyjątek stanowią serki homogenizowane, o konsystencji kremu, ale i tu mrożenie nie wskazane, aczkolwiek możliwe.
Bahus
Ja mrożę cały czas i twarogi i sery twarogowe.Na wielkanoc robiłam sernik z rozmrażanego serka Delfiko w 0,5kg wiaderkach(celowo kupiłam wcześniej przed świętami,żeby mieć część zakupów z głowy)Sernik wyszedł wyśmienity jak zawsze,,
Nigdy natomiast nie mroziłam serków homo np smakowych..
Uwielbiam mrożenie,hihi ,,"potem" jak znalazł..
Żona mojego kolegi z pracy zawsze piekła cudne serowniki, puszyste, wysokie i bardzo smaczne, no i kiedy wymusiłyśmy na nim, aby dowiedział się od żony w czym tkwi sekret tak udanych zawsze wypieków przyniósł odpowiedź - żona zawsze piecze serniki z sera uprzednio zamrożonego i nawet jeśli kupi świeży ser to obowiązkowo wkłada go na noc do zamrażarki i dopiero piecze.
dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
zamrożę więc i zobaczymy co będzie jak odmrożę.
Nic nie tracę w razie czego bo tak to bym musiała je wyrzucić, a skoro
wy zamrażacie to jest szansa że mój serek też będzie ok po odmrożeniu. :)