Forum

Kuchenne porady

co z twarogu ???

  • Autor: ASTI Data: 2008-03-26 09:38:27

    Witam , mam  kilogram  twarogu i  chcialabym   cos  z  niego  zrobic  oprocz  sernika ( troche  mi   sie  znudzil ) Znacie  jakies  przepisy ?, niekoniecznie  ciasta :) :) Bardzo  prosze o  kilka  propozycji , z  gory  dziekuje .

  • Autor: asiek32 Data: 2008-03-26 09:47:08

    Może coś takiego ?
    http://wielkiezarcie.com/przepis184.html

  • Autor: asiek32 Data: 2008-03-26 09:48:45

    A z pozostałego twarogu :
    http://wielkiezarcie.com/przepis21652.html

  • Autor: nadia Data: 2008-03-26 12:16:19

    http://wielkiezarcie.com/przepis22179.html

  • Autor: nadia Data: 2008-03-26 12:17:57

    http://wielkiezarcie.com/przepis22179.html
    teraz bedzie bardziej widoczny ;)

  • Autor: ASTI Data: 2008-03-26 12:26:09

    Dziekuje wszystkim  za  fajne  propozycje  , napewno  wykozystam  ale  w  pierwszej  kolejnosci  biore  sie  za  tego  pysznie  wyglondajacego  ,,Ptysia ,,

  • Autor: nadia Data: 2008-03-26 12:44:37

    http://wielkiezarcie.com/przepis22179.html
    mozesz tez zrobic zamiast biszkoptu, tylko herbatniki, ja tak zrobilam i wyszedl super, herbatniki zmiekly a roboty polowe mniej,ale to juz twoj wybor, pozdrawiam ;)

  • Autor: ASTI Data: 2008-03-26 14:24:28

    Nadia  czy  mozesz  mi  podac przepis  na  ten  cienki biszkopt do  tego  Ptysia  i  na  jakiej  blaszce  moge  zrobic  to  ciasto ???

  • Autor: nadia Data: 2008-03-26 18:06:38

    http://wielkiezarcie.com/przepis21977.html
    upieczesz biszkopt,przekroisz na pol (najlepiej na drugi dzien )i masz juz z jednego ptysia a z drugiego mozesz zrobic np. placek z galaretka. Pozdrawiam serdecznie ;)

  • Autor: isabel Data: 2008-03-26 12:43:51

    Witam
    Znam przepis z uzyciem twarogu, ale polowy z tego co masz. Sa to OPONKI
    Pol kg twarogu , 4-6 szkl maki ,poltora   lyzeczki proszku do pieczenia, pol szkl mleka, 3 jajka, szkl cukru
    Wszystko wymieszac , ugniesc ciasto i rozwalkowac, nastepnie wykrawac szklanka kola a w nich jedno malutkie na srodku wycinamy za pomoca kieliszka. Pieczemy na rozgrzanym oleju, posypujemy cukrem pudrem. Bardzo smaczne

Przejdź do pełnej wersji serwisu