Przymierzam się do zakupu nowego wypoczynku.Ma to być rozkładana sofa o dużej powierzchni spania + 2 fotele.Na początku brałam pod uwagę tylko i wyłącznie zestawy wypoczynkowe z szenilu:przyjemne w dotyku,łatwe w utrzymaniu czystości,takie puchate i nadające wnętrzu troche ciepełka.Wybrałam już sobie nawet jeden zestaw ale okazało się,że duża sofa jest rozkładana tylko w wersji eco.Ta obita szenilem się nie rozkłada.No i mam dylemat.Do wypoczynków z eco skóry podchodze jak do jeża.....niby to ładne,kolorystyka też mi pasuje ale boje się,że jest toto niewygodne,że odparza-szczególnie latem,że będe się do tego kleić.Proszę właścicieli zarówno wypoczynków z eco skóry jak i szenilu o wypowiadanie się.Czy ten jeż nie gryzie?.
Mnie ten jeż gryzie:) Moja przyjaciółka ma eco skóre i nie lubie na tym jeżu siedziec. Latem mokro i gorąco zimą tylko mokro:) Puchatek jest fajny tylko nie nadaje sie jak ktos ma zwierzeta futerkowe :)
ja mam zwierzatko futerkowe w pieknym odcieniu heh i pelno klaczkow wszedzie sie znajduje. Mimo to wybieram wlasnie puchatkowa sofe naroznikowa. Czekam tylko na kolor, bo mam chec na braz z pomaranczowymi poduchami. A czysci sie calkiem dobrze, u kolezanki kociary sprawdzalam.
Eco skora to ni mniej, ni wiecej, tylko zwyczajny plastik. I jak kazdy plastik odparza pupe, jakkolwiek latwo z niego zmyc rozlane platki owsiane. Ale czy warto kupowac kanape ktora, juz w samym zalozeniu, bedziemy od poczatku ubierac w koce? A moze lepiej poczekac jeszcze jakis czas i kupic cos co bedzie obite szlachetniejsza materia, z siedziskami opakowanymi w powloki na suwaki ktore mozna uprac samemu w pralce?
Moja siostra miała kanapę z takiej skóry. Sprzedała.. :D Kupiła obitą milutkim materiałem. Ma małe dziecko ale nie ma problemu z "brudem". A kanapa o wiele wygodniejsza od poprzedniej!
Utwierdziłam się tymi opiniami w przekonaniu,że na pewno nie kupie wypoczynku z eco skóry.Szenil to była moja pierwsza myśl i jak widać sprawdza się tu powiedzenie,że pierwsza myśl najlepsza.Mam co prawda długowłosego psa,ale w końcu wypoczynek ma być kupiony z myślą o ludziach a nie o zwierzętach.Z utrzymaniem mebli w czystości jakoś sobie poradze-z eco co prawda łatwiej byłoby zbierać sierść,ale pewnie istniałoby ryzyko,że pies zniszczy materiał pazurami.Dziękuje wszystkim!
Przymierzam się do zakupu nowego wypoczynku.Ma to być rozkładana sofa o dużej powierzchni spania + 2 fotele.Na początku brałam pod uwagę tylko i wyłącznie zestawy wypoczynkowe z szenilu:przyjemne w dotyku,łatwe w utrzymaniu czystości,takie puchate i nadające wnętrzu troche ciepełka.Wybrałam już sobie nawet jeden zestaw ale okazało się,że duża sofa jest rozkładana tylko w wersji eco.Ta obita szenilem się nie rozkłada.No i mam dylemat.Do wypoczynków z eco skóry podchodze jak do jeża.....niby to ładne,kolorystyka też mi pasuje ale boje się,że jest toto niewygodne,że odparza-szczególnie latem,że będe się do tego kleić.Proszę właścicieli zarówno wypoczynków z eco skóry jak i szenilu o wypowiadanie się.Czy ten jeż nie gryzie?
.
Mnie ten jeż gryzie:) Moja przyjaciółka ma eco skóre i nie lubie na tym jeżu siedziec. Latem mokro i gorąco zimą tylko mokro:) Puchatek jest fajny tylko nie nadaje sie jak ktos ma zwierzeta futerkowe :)
ja mam zwierzatko futerkowe w pieknym odcieniu heh i pelno klaczkow wszedzie sie znajduje. Mimo to wybieram wlasnie puchatkowa sofe naroznikowa. Czekam tylko na kolor, bo mam chec na braz z pomaranczowymi poduchami. A czysci sie calkiem dobrze, u kolezanki kociary sprawdzalam.
Wszystko zależy od tego czy masz dzieci i w jakim wieku. Skórę łatwiej czyścić. A na siedzenie zawsze można połozyć jakis koc czy narzutę.
Eco skora to ni mniej, ni wiecej, tylko zwyczajny plastik.
I jak kazdy plastik odparza pupe, jakkolwiek latwo z niego
zmyc rozlane platki owsiane. Ale czy warto kupowac kanape
ktora, juz w samym zalozeniu, bedziemy od poczatku ubierac
w koce?
A moze lepiej poczekac jeszcze jakis czas i kupic cos co bedzie
obite szlachetniejsza materia, z siedziskami opakowanymi w powloki
na suwaki ktore mozna uprac samemu w pralce?
mija kolezanka usiluje polozyc narzuye ale to syzyfowa praca. Jak sie siada to narzuta zaraz sie zsuwa
Moja siostra miała kanapę z takiej skóry. Sprzedała.. :D Kupiła obitą milutkim materiałem. Ma małe dziecko ale nie ma problemu z "brudem". A kanapa o wiele wygodniejsza od poprzedniej!
Utwierdziłam się tymi opiniami w przekonaniu,że na pewno nie kupie wypoczynku z eco skóry.Szenil to była moja pierwsza myśl i jak widać sprawdza się tu powiedzenie,że pierwsza myśl najlepsza.Mam co prawda długowłosego psa,ale w końcu wypoczynek ma być kupiony z myślą o ludziach a nie o zwierzętach.Z utrzymaniem mebli w czystości jakoś sobie poradze-z eco co prawda łatwiej byłoby zbierać sierść,ale pewnie istniałoby ryzyko,że pies zniszczy materiał pazurami.Dziękuje wszystkim!