Forum

Rozmowy wolne i frywolne

ciemno, zimno, mokro!!

• Autor: Maddalena Data: 2008-04-03 11:07:33

Kochani,

nie wiem jak u Was, ale u mnie glownie za oknem ciemno, zimno i wietrznie do tego, deszczowo. Trzeba ten kwiecien co tak plecie wytrzymac! Jakies pomysly? Co zrobic, zeby sie nie dac pogodzie i wreszcze doczekac slonecznej pogody?? Mnie dopadlo okrutne chorobsko, latami calymi nie chorowalam, a teraz jestem na antybiotykach, ktore czuje, ze mnie oslabiaja i do tego chodze do pracy, bo przeciez dopiero co zaczelam i nie moge isc tak od razu na zwolnienie. Moje pomysly na przetrzymanie niekorzystnej aury:
    herbatka z sokiem malinowym
    ogladanie komedii:)
    raz na jakis czas seans w solarium, zeby sobie chociaz tego sztucznego slonca dostarczyc
    regularne seanse w saunie
    pomalowac sobie paznokcie czerwonym lakierem na przekor szarosciom dnia;)
    lektura dobrej ksiazki, w moim przypadku dokonczylam wreszcie "Dom nad rozlewiskiem"-coz za balsam kojacy dusze
    dobra kawa z duza iloscia pianki z mleka (caffe latte uhhhmmmmm:))
    regularne zagladanie na WZ, tu zawsze cos sie dzieje:)
    zakup kolorowach kwiatkow na balkon (kupilam juz 12 donniczek bratkow, teraz mysle´, co dalej)
    Kochani, podzielmy sie swoimi pomyslami, ja chetnie podpatrze i wprowadze troche sloneczka do tek kwietniowej aury!!

Duzo slonca wewnetrznego zycze!!

• Autor: vikunia Data: 2008-04-03 11:21:21

Ja kupilam sobie wczoraj na poprawienie humoru piekną filiżankę w maki. Piję teraz kawkę latte i do tego miętowa czekolada, i kruche ciasteczka...... od razu lepiej na duszy:) A tak wogole to nie narzekam na zadną pogodę. Wczoraj mialam duzo spraw do zalatwienia na miescie, z nieba potoki wody się laly a ja jak zwyklew bez parasola..... zmoklam, zmarzlam . Po powrocie do domu cieply prysznic, futerkowe papcie i pod kocyk na godzinkę. Moja makowa filizanka chyba wywolala slonce, wlasnie przestalo kropic i swieci sloneczko.

• Autor: Maddalena Data: 2008-04-03 11:41:15

o to ja chyna tez zapoluje na fajna filizanke:) rowniez marzy mi sie od dawna taki ladny dzbanuszek do herbaty, recznie malowany, kolorowy:) przypomnialas mi:)

• Autor: trylobicik Data: 2008-04-03 16:54:14

Hahaha - jak przeczytałam "ciemno, zimno, mokro", to myślałam, że o jaskini temat :D Ech, poszłoby się do jakiejś dziury, a tu czasu nie ma. Ale żeby lepiej w kwietniu się poczuć, warto kupić sobie prymule - one są takie śliczne i kolorowe, że jak człowiek na nie spojrzy, to od razu słonecznie się robi.

• Autor: Ave Data: 2008-04-03 19:23:22

ja przesypiam... jak bedzie wiosennie to sie obudzę ;)))))))))  i wtedy nic mnie w domu nie zatrzyma, hej

• Autor: ANUTSCHKA Data: 2008-04-03 20:25:43

ja też "zniedźwiedziałam" tej (?) wiosny... spałabym...., tylko do praaaaaaaaaaaaaaaacy trzeba wstać ;))))))))))))))))0

• Autor: Ave Data: 2008-04-04 09:20:46

Chyba czuję wiosenne przesilenie - zapchany nos i zapowiedź kataru , buuuuuuuu

• Autor: vilantka Data: 2008-04-03 22:07:41

A u mnie dzisiaj po południu przejaśniło się więc ruszyłam do lasu w poszukiwaniu wiosny:) Zrobiłam kilka fajnych fotek, potem zrobiłam tapetę w komputerze i od razu lepiej sie poczułam. Wstawiam kilka zdjęć, może i ty poczujesz się dzięki nim bardziej wiosennie:)

• Autor: Maddalena Data: 2008-04-07 11:49:12

Ja juz jako tako ozdrowialam, w kazdym razie nie biore juz antybiotykow i jest lepiej. Wczoraj zasadzilam te moje bratki i udekorowalam balkon takim mini drewnianym plotkiem, poustawialam gliniane kule, duza donnice z ziolami z zeszlego roku, a w niej fikajacy noziami kogutek:)) sobie poprawilam humor i spogladam co chwile na ten balkon zadowolona, niestety za zimno jeszcze na przesiadywanki.

Przejdź do pełnej wersji serwisu