Forum

Kuchenne porady

Masa ajerkoniakowa z wiśniami :p

• Autor: Iloria_S Data: 2008-04-06 21:00:56

Tak jak obiecałam zrobiłam ciasto z masą ajerkoniakową z dodatkiem wiśni. Owoce dałam tylko do górnej warstwy bo do dolnej zapomniałam.. Wyszedł rewelacyjny!! Wiśnie choć ze słodkiego syropu miały kwaskowaty posmak, który idealnie łamał słodki smak masy. No po prostu pyszniutki. Zaczeliśmy konsumpcję w południe a już został zaledwie malutki kawałeczek. Dziękuję wszystkim za wcześniejsze porady.
    Pozdrawiam!! A tak oto wyglądał. Skromnie ale pyszniutko. :D

• Autor: mary50 Data: 2008-04-06 23:36:09

Podaj przepis na ten tort.Wyglad ma bardzo apetyczny.Sprobowalabym zrobic przy najblizszej okazji.Dziekuje.maria

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-04-07 07:13:56

Jeśli możesz to podaj przepis na mase ajerkoniakową. Pozdrawiam :-)))

• Autor: kasia40 Data: 2008-04-07 14:42:07

Tez przylaczam sie do prosby.POzdrawiam

• Autor: Iloria_S Data: 2008-04-07 19:58:29

Aż wstyd się przyznać ale tak jak już kiedyś pisałam w poprzednim poście masa jest z torebki, tzn ekspresowa w 5 min. :) Dodałam do proszku 300 ml mleka i troszke masła. No i to wszystko. Obawiałam się smaku tej masy ale kilka osób napisało, że jest pyszna i to prawda.
    Jeśli ktoś chciałby takową nabyć: "Dr.Oetker Krem do tortów smak ajerkoniakowy" Porcja kremu wystarcza na przełożenie ciasta o średnicy ok 24 cm. Na udekorowanie niestety mi zabrakło. Pozdrawiam!

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-04-08 06:36:11

Jaki wstyd Ilona?Takie masy czasami smakują lepiej niż te domowe . Ostatnio bawiłam się masą cukrową i stwierdziłam,że zrobie torta . A ze nia chciało mi się bawić w robienie masy budyniowej to użyłam 2 opakować ,,Masy karpatkowej w 5 minut ,, . Tort wyszedł rewelacyjny .
    a to tort z taką właśnie masą

• Autor: bietka Data: 2008-04-09 11:47:54

Pyszną masę ajerkoniakową robiłam z przepisu ,,dziury''

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-04-09 13:09:17

bardzo dziekuje, dodałam to ciacho do ulubionych

Przejdź do pełnej wersji serwisu