Forum

Rozmowy wolne i frywolne

mata z masażem

• Autor: monika_70 Data: 2008-04-07 08:30:10

witam, czy korzysta ktoś z maty z masażem w samochodzie. Ostatnio sporo jeżdzę i kręgosłup daje mi sie we znaki.pomyslałam o macie do autka, ale moze ktos sie wypowie czy warto kupić? dziękuje za pomoc, pozdrawiam, monika

• Autor: Iloria_S Data: 2008-04-07 20:23:40

Moja mama dostała kiedyś matę rozgrzewającą. Nie samochodową ale taką zupełnie domową. Niestety okazała się okropnym niewypałem. :/ Nie wiem jak jest z samochodowymi ale ja osobiście nie próbowałabym. Jakoś to siedzenie na bateriach mnie odstrasza.

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-04-08 06:38:25

Moja mama używa takiej maty ale w domu. Jest nią zachwycona!! Jeśli dużo jezdzisz to polecam.

• Autor: massagewarsaw Data: 2008-04-10 09:11:38

w lepszych samochodach jest funkcja masazu w siedzeniu kierowcy i z wieloma zaawansowanymi funkcjami. Przenosna mata nigdy nie bedzie tak dobra jak te juz wmontowane, ale zawsze pomoze przy dluzszych podrozach - tym bardziej ze takie maty sa tanie. Nie znam ich cen w polsce, ale w niemczech to wszystkiego 70zl.

oprocz funkcji masazu maja one wmontowane ogrzewanie, a rowniez amortyzuja troche wstrzasy samochodu.

oprocz masazerow elektrycznych sa rowniez masazery samochodowe zrobione z setek malych, drewnianych kulek, na ktorych sie siedzi.

w zapobieganiu bolowi kregoslupa jest wazne brac regularne, nawet krotkie, przerwy w siedzeniu - np co 30 minut zatrzymaj sie gdziekolwiek i przespaceruj, nawet przez kilkanascie sekund dookola samochodu.

• Autor: monika_70 Data: 2008-04-10 12:24:42

dziękuje bardzo za odpowiedzi, pozdrawiam, Monika

Przejdź do pełnej wersji serwisu