Witajcie dostałam niedawno właśnie imbir w zalewie i niestety nie mam pojęcia co z nim zrobić!!! Może macie jakieś pomysły i przepisy będę bardzo wdzięczna.
"Cienkie plastry młodego imbiru w lekko słodkiej zalewie octowej - podawany z sushi (dla wyostrzenia smaku), także jako wyrafinowana przekąska oraz dodatek do dań mięsnych, także do wszelkich dań kuchni azjatyckiej".
Ja dodaje do slodko kwasnych potraw chinskich. Jezeli lubisz salatki warzywne o innym smaku mozesz dodac imbir drobniutko pokrojony. Mozesz to zrobic z mala iloscia salatki. Nie kazdemu smakuje. Ja robie rowniez salatke z gotowanego kurczaka, makaron, ananas, imbir i majonez. Reszta nalezy do Ciebie co dodasz. Smacznego!!!!!!!!!!
japończycy zagryzają takim imbirem sushi, ale czy to się do jakichś potraw dodaje jako składnik...? szczerze mówiąc nie słyszałam, ale jak ktoś coś wie, niech da znać
Witajcie dostałam niedawno właśnie imbir w zalewie i niestety nie mam pojęcia co z nim zrobić!!! Może macie jakieś pomysły i przepisy będę bardzo wdzięczna.
Imbir w zalewie? Slodkiej? Taki ala kandyzowany? Jak tak to mam chyba gdzies przepis na ciasteczka imbirowe, moge pogrzebac :)
Znalazłam coś takiego:
Dzieki, tak myślałam o jakiś sałatkach ale dokładnie nie wiem z jakimi składnikami można zmieszać.
Zapomniałam napisać jest to młody imbir w lekko słodkiej zalewie octowej
Ja dodaje do slodko kwasnych potraw chinskich. Jezeli lubisz salatki warzywne o innym smaku mozesz dodac imbir drobniutko pokrojony. Mozesz to zrobic z mala iloscia salatki. Nie kazdemu smakuje. Ja robie rowniez salatke z gotowanego kurczaka, makaron, ananas, imbir i majonez. Reszta nalezy do Ciebie co dodasz. Smacznego!!!!!!!!!!
japończycy zagryzają takim imbirem sushi, ale czy to się do jakichś potraw dodaje jako składnik...? szczerze mówiąc nie słyszałam, ale jak ktoś coś wie, niech da znać