Forum

Kuchenne porady

Smalec

• Autor: ASTI Data: 2008-04-13 08:17:40

Witam chcialam dzisiaj zrobic smalec taki z przetopionej sloninki ale nie wiedzialam do jakiej kategorii mogl byc przez kogos dopisany , wiec wpisalam w wyszukiwarke slowo ,, smalec ,, myslalam , ze moze przy okazji przy przepisie bedzie kategoria , nie bylo .. , bo np. ktos nazwal swoj smalec wysmienity albo najlepszy na swiecie itp .Moze wy wiecie jaka to kategoria chcialabym zobaczyc wiecej przepisow i cos wybrac .Jesli watek bez sensu to przepraszam ale ja juz mam taka nature , ze lubie pytac o wszystko :)

• Autor: niebieska-różyczka Data: 2008-04-13 08:24:19

wpisałam w wyszukiwarkę słonina,i są tam przepisy na smalec!

• Autor: milkam99 Data: 2008-04-13 12:09:54

Moge polecic swój przepis : słoninkę  w kosteczkę kroję , smazę dodaję pod koniec jak juz jest wytopiona  cebulkę, czosnek, kiełbasę np podwawelską odkładam do wystygnięcia . Przecedzam przez durszlak (metalowy   ) resztę co zostanie można skręcić przez maszynkę  dodać niewielka ilosc smalcu wcześniej odcedzonego i masz taki gęsty do chlba i do np ogórków kiszonych pychota. Przepis mam od kucharza z super knajpy w Kiermusach niedaleko Tykocina

• Autor: niebieska-różyczka Data: 2008-04-13 12:48:08

milkam99wstaw ten przepis u siebie!!!bo na pewno każdy chętnie skorzysta,przepisik wart uwagi.Nie każdy czyta wątki, więc może go przeoczyć.Pozdrawiam

• Autor: jasia Data: 2008-04-13 12:46:17

"Przepisy różne" strona 40, jest tam sporo przepisów zaczynających się na "sma...

• Autor: ASTI Data: 2008-04-13 13:23:27

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi , znalazlam co trzeba

Przejdź do pełnej wersji serwisu