Forum

Kuchenne porady

jak zreanimować zasuszony piernik?

• Autor: pasibrzuch Data: 2008-04-13 14:42:30

Witam wszystkie łakomczuchy!

Bardzo potrzebuję Waszej porady, myślę, że tutaj znajdzie się ktoś, kto mi pomoże... Będę bardzo wdzięczna!

Dwa miesiące temu odwiedzała mnie siostra, która z Polski przywiozła mi całkiem ogromniasty kawałek pysznego piernika upieczonego przez naszą babcię. Wiadomo, na emigracji, w studenckich warunkach, rarytas! Na początku podjadałam go sobie po kawałeczku ale często :P A jak go ubyło sporo to się przestraszyłam, że się za szybko skończy. Zatem zawinęłam go starannie i schowałam przed samą sobą głęboko w szafce. Niedawno wpadł mi w ręce, ale wyglądało to tak 'ojej, a co to za kamień ja mam tu zawinięty??' :|

Wysechł mój pyszny babciny piernik na wiór!! Jest twardy jak głaz!! Nie muszę mówić, że popadłam w rozpacz. Ale pomyślałam sobie, że może jeszcze nie powinnam tracić nadziei i istnieją jakieś tajne sposoby na odratowanie kompletnie zasuszonego piernika? A kto inny mógłby znać takie sposoby jak nie Żarłoczki na WŻ ? ;)

Bardzo proszę o wszelkie porady, jakiekolwiek... Już nie liczę, że będzie super świeżutki, ale żeby dało go się ugryźć chociaż! Bo moja jedyna idea to maczać w gorącym mleku / herbacie odłupany kawałek i tak konsumować :P Czekam na wszystkie Wasze pomysły.

Pozdrawiam serdecznie! pasibrzuch

• Autor: Glumanda Data: 2008-04-13 18:42:12

http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=551077 sprobuj tego..ja tak uratowalam cala puszke zasuszonych ciastek! :) powodzenia!

Przejdź do pełnej wersji serwisu