Forum

Kuchenne porady

co moge przygotowac na piknik?

• Autor: Dorothy Data: 2008-04-16 20:13:13

Prosze o pomoc i propozycje,co upichcic i zabrac na piknik?Mieszkam w tej chwili w cieplym klimacie,ok 20-30 stopni i brakuje mi pomyslow na potrawy ktore mogla bym zabierac ze soba na obiadki ,ktore nie zepsuly by sie w cieple,a jednoczesnie smakowaly by mojej rodzinie.Doradzcie prosze,bo wyczerpaly mi sie pomysly!!!

• Autor: luckystar Data: 2008-04-16 21:41:57

Troche tajemniczy ten Twoj post, ale postaram sie rozwiklac zagadke, jesli mieszkasz w tak cieplym klimacie, to mysle, ze sa tam tez dostepne lodowki turystyczne, takie do samochodu. A moze tez sa parki ze stolami piknikowymi i paleniskami do grilla.. jesli tak, to po prostu ladujesz co chcesz i na miejscu przygotowujesz. Nie piszesz tez nic na temat uczestnikow pikniku, a przeciez to wazne, czy to ma byc tylko dla doroslych czy tez dla dzieci ?? Jesli dzieci, to w jakim wieku, i czy ktos ma jakies specjalne wymagania zywieniowe.... Wiesz to sa wszystko informacje potrzebne zeby Ci pomoc. Widze to Twoje wolanie o pomoc juz drugi raz i mysle, ze brak odpowiedzi nie wynika z lekcewazenia, ale z braku dodatkowych informacji... Sama piszesz, ze chodzi o obiadki, ktore by sie nie zepsuly a jednoczesnie smakowaly... no tak, ale my nie wiemy co Twoja rodzina lubi ?? i tak jak pisalam wczesniej inne obiadki sa potrzebne dla 3-latka, inne dla 12-latka a jeszcze czym innym zadowoli sie 38-letni mezczyzna...

• Autor: Dorothy Data: 2008-04-17 20:13:12

Rzeczywiscie,sa tu dostepne lodowki turystyczne,my uzywamy torby termiczne.W parkach mozna spotkac paleniska do grila.Ja jednak wolalabym miec juz wczesniej przygotowane danie,bez uzycia grila.Czesto jezdzimy na plaze i brakuje mi pomyslow na dozywienie mojej rodzinki,ktora sklada sie z 3 osob:mnie,40 letniego meza i dwuletniej prawie  coreczki.Mala  lubi  prawie wszystko,nie jest specjalnie wybredna,ale nie moge  ciagle zabierac  kotlecikow z kurczaka....chetnie przeczytam porady innych!

Przejdź do pełnej wersji serwisu