Anielko - czy Twoj omieg ma taki wlasnie kolor lisci jak na zdjeciu? Czy to tylko efekt uzyskany na fotografii? Omieg, ktory ja znam ma liscie raczej jasnozielone - moze to jakas odmiana?
Nie wiem Anielko, próbowałam znaleźć różnice między jednym a drugim omiegiem, ale mam zbyt mało informacji i możliwości porównania.Bez względu na to, czy to omieg wschodni, czy kaukaski niech ładnie rośnie i jak najdłużej cieszy oczy swoimi kwiatami.P.
ZAkwitły pięknie na naszym ogrodzie ale nie znamy jego nazwy..Moze ktoś rozpozna??
Anielko, prawdopodobnie jest to omieg wschodni, bylina kwitnąca w kwietniu i maju.
Oto zdjęcie kwiatu ,o którym pisałam.
jasne, to te kwiaty :)Dzięuje pięknie za info :)
Anielko - czy Twoj omieg ma taki wlasnie kolor lisci jak na zdjeciu? Czy to tylko efekt uzyskany na fotografii? Omieg, ktory ja znam ma liscie raczej jasnozielone - moze to jakas odmiana?
Troszki zdjęcie zmodyfikowałam..przepraszam :p
Alez za co przepraszasz??? Fotka sliczna i tylko sie chcialem dowiedziec czy to jakas odmiana, ktorej nie zmam :))))))
To omieg kaukaski.Kwitnie właśnie teraz:))
Pozdrawiam
EEwa
a więcnie omieg wschodni, tak?
Nie wiem Anielko, próbowałam znaleźć różnice między jednym a drugim omiegiem, ale mam zbyt mało informacji i możliwości porównania.Bez względu na to, czy to omieg wschodni, czy kaukaski niech ładnie rośnie i jak najdłużej cieszy oczy swoimi kwiatami.P.