U mnie raczej tradycyjnie: paseczki boczku wędzonego lub słoninki, cebulka, koniecznie skórka chleba. Ale można też kiełbaską, albo tak jak w przepisie ilka76: ser żółty i kiszony ogórek. Aha robiłam też z farszem z przesmażonych pieczarek
Startymi warzywami (marchew, pietruszka, odrobina selera, czosnku i podrumienionej cebulki + oczywiście sól i pieprz). Jak roladki się kurczą, to farsz w środku robi się bardziej zwarty. Po przekrojeniu widać taką ładną kolorową mozaikę.
witam. bardzo proszę o inspiracje czym nadziewacie tradycyjne rolady, np. wieprzowe :-) Bardzo dziękuję za porady.
U mnie raczej tradycyjnie: paseczki boczku wędzonego lub słoninki, cebulka, koniecznie skórka chleba. Ale można też kiełbaską, albo tak jak w przepisie ilka76: ser żółty i kiszony ogórek. Aha robiłam też z farszem z przesmażonych pieczarek
Witam,
Bardzo mnie zaciekawilo twoje nadzienie.Proszę zdradź mi sekret po co ta skorka z chleba.
Pozdrawiam
Agnieszka
moge sie wtracic? Ja tez dodaje do tradycyjnego nadzienia wolowych skorke. Daje bardzo fajny smaczek.
ja wieprzowe chetnie kolorowa paprka z boczkiem cebulka i czosnkiem
Startymi warzywami (marchew, pietruszka, odrobina selera, czosnku i podrumienionej cebulki + oczywiście sól i pieprz). Jak roladki się kurczą, to farsz w środku robi się bardziej zwarty. Po przekrojeniu widać taką ładną kolorową mozaikę.