Forum

Kuchenne porady

Rolada wieprzowa

  • Autor: myszka82 Data: 2008-04-18 08:33:49

    witam. bardzo proszę o inspiracje czym nadziewacie tradycyjne rolady, np. wieprzowe :-) Bardzo dziękuję za porady.

  • Autor: renataz36 Data: 2008-04-18 09:06:53

    U mnie raczej tradycyjnie: paseczki boczku wędzonego lub słoninki, cebulka, koniecznie skórka chleba. Ale można też kiełbaską, albo tak jak w przepisie ilka76: ser żółty i kiszony ogórek. Aha robiłam też z farszem z przesmażonych pieczarek

  • Autor: andzia005 Data: 2008-04-18 13:49:06

    Witam,
    Bardzo mnie zaciekawilo twoje nadzienie.Proszę zdradź mi sekret po co ta skorka z chleba.
    Pozdrawiam
    Agnieszka

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2008-04-19 14:55:11

    moge sie wtracic? Ja tez dodaje do tradycyjnego nadzienia wolowych skorke. Daje bardzo fajny smaczek.

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2008-04-18 10:37:20

    ja wieprzowe chetnie kolorowa paprka z boczkiem cebulka i czosnkiem

  • Autor: Paola_r Data: 2008-04-18 13:16:19

    Startymi warzywami (marchew, pietruszka, odrobina selera, czosnku i podrumienionej cebulki + oczywiście sól i pieprz). Jak roladki się kurczą, to farsz w środku robi się bardziej zwarty. Po przekrojeniu widać taką ładną kolorową mozaikę.

Przejdź do pełnej wersji serwisu