mam do Was wielką prośbę. Zostałam obdarowana kawałkiem mięsa z łosia ok.70 dag i niestety nie mam pojęcia co się z takim mięsem robi. Nie wiem jak się go przyżądza i co dodaje a nie chciałabym go zepsuć. Pierwszy raz mam okazję skosztować takiego mięsa. może znacie jakieś przepisy?
Ale wesolo wyszlo! Bo ja tez zasugerowana tematem przeczytalam przepis Bodka jako filet z losia i sie dziwilam czemu tak szybko gotowe tzn ze mieso sie tak szybko upiecze...Niestety nie umiem Ci pomoc moze w dziali kuchni szwedzkiej cos znajdziesz.
mam do Was wielką prośbę. Zostałam obdarowana kawałkiem mięsa z łosia ok.70 dag i niestety nie mam pojęcia co się z takim mięsem robi. Nie wiem jak się go przyżądza i co dodaje a nie chciałabym go zepsuć. Pierwszy raz mam okazję skosztować takiego mięsa. może znacie jakieś przepisy?
http://wielkiezarcie.com/przepis25552.html
dzięki Bodek ale ja mam mięso z łosia(to takie zwierzę na czterech nogach :))))) a nie z łososia.
ups zle przeczytalem
hahahaha
Ale wesolo wyszlo! Bo ja tez zasugerowana tematem przeczytalam przepis Bodka jako filet z losia i sie dziwilam czemu tak szybko gotowe tzn ze mieso sie tak szybko upiecze...Niestety nie umiem Ci pomoc moze w dziali kuchni szwedzkiej cos znajdziesz.
ale na logike moze mozna przyzadzic jak jelenia? Przeciez pokrewne..
Użytkownik Dorota zza plota napisał w wiadomości:
> ale na logike moze mozna przyzadzic jak jelenia? Przeciez pokrewne..
też pomyślałam że można podobnie zrobić jak dziczyznę.
dziękuję wszyskim
juz cos znalazlem :) tyle ze po angialsu :)
http://www.healthyelkmeat.com/Recipes.html#Elk%20Stew
http://www.losiowy.wojjy.com/web0104.php może cos wybierzesz
dzięki jasia też właśnie znalazłam tą stronkę