Forum

Kuchenne porady

mięso z łosia

  • Autor: franitas Data: 2008-04-19 15:42:56

    mam do Was wielką prośbę. Zostałam obdarowana kawałkiem mięsa z łosia ok.70 dag i niestety nie mam pojęcia co się z takim mięsem robi. Nie wiem jak się go przyżądza  i co dodaje a nie chciałabym go zepsuć. Pierwszy raz mam okazję skosztować takiego mięsa. może znacie jakieś przepisy?

  • Autor: Bodek Data: 2008-04-19 16:12:21

    http://wielkiezarcie.com/przepis25552.html

  • Autor: franitas Data: 2008-04-19 16:16:47

    dzięki Bodek ale ja mam mięso z łosia(to takie zwierzę na czterech nogach :))))) a nie z łososia.

  • Autor: Bodek Data: 2008-04-19 16:37:46

    ups zle przeczytalem
    hahahaha

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2008-04-19 16:40:33

    Ale wesolo wyszlo! Bo ja tez zasugerowana tematem przeczytalam przepis Bodka jako filet z losia i sie dziwilam czemu tak szybko gotowe tzn ze mieso sie tak szybko upiecze...Niestety nie umiem Ci pomoc moze w dziali kuchni szwedzkiej cos znajdziesz.

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2008-04-19 16:41:59

    ale na logike moze mozna przyzadzic jak jelenia? Przeciez pokrewne..

  • Autor: franitas Data: 2008-04-19 18:19:20

    Użytkownik Dorota zza plota napisał w wiadomości:
    > ale na logike moze mozna przyzadzic jak jelenia? Przeciez pokrewne..


    też pomyślałam że można podobnie zrobić jak dziczyznę.

    dziękuję wszyskim

  • Autor: Bodek Data: 2008-04-19 16:55:51

    juz cos znalazlem :) tyle ze po angialsu :)
    http://www.healthyelkmeat.com/Recipes.html#Elk%20Stew

  • Autor: jasia Data: 2008-04-19 17:50:16

    http://www.losiowy.wojjy.com/web0104.php może cos wybierzesz

  • Autor: franitas Data: 2008-04-19 18:16:43

    dzięki jasia też właśnie znalazłam tą stronkę

Przejdź do pełnej wersji serwisu