Forum

Galeria

Tort Lokomotywa

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-04-19 16:46:40

Jednak zdecydowanie wole okrywac tort masą cukrową .

• Autor: rybka80 Data: 2008-04-19 17:10:32

I  znów Twoje śliczności.Przepiękny

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-04-19 19:08:35

ślicznie dziękuje

• Autor: aloiram Data: 2008-04-19 18:38:16

Uroczy! Brawo!!

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-04-19 19:07:44

Dziękuje Mariolko ale nie jestem z niego do konca zadowolona. Robilam go do pozniej nocy a wczesniej ten biały tort w stylu angielskim i 3 duze ciasta , masakra. Teraz mam nowe wyzwanie będe robic tort o wyglądzie kostki masła

Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie hahahahah

• Autor: Patrycja0 Data: 2008-04-19 19:29:46

Dorotko, kolejny fajny torcik w Twoim wydaniu :) Zastanawiam się tylko, kiedy Ty to wszystko robisz przy dwójce dzieciaczków...?? To niesamowite! GRATULUJĘ ! Powinnaś być chyba cukiernikiem, bo pomysłowości i talentu Ci nie brakuje :)

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-04-21 09:35:49

Mam nadzieje,ze nim będe ale chcialabym otworzyc cos swojego. Nie kolejną cukiernie gdzie tort ozdabia sie starą techniką czyli kokos, kleksy z masy i skórka pomarańczowa... Chcialabym otworzyc cukiernie, w ktorej mozna zamowić wymyślony przez siebie tort o dowolnym kształcie, wyjatkowy i niepowtarzalny.W koncu marzenia są po to aby je spełniac... mam nadzieje,że moje sie spelni.
    Pytasz jak ja to robie przy 2 dzieci, normalnie kochana , tak jak większosc z nas tutaj. Trzeba sobie tylko wszystko odpowiednio rozplanować.Jeśli mam upiec np. 2 torty i kilka placków to dzien wczesniej sprzątam dom i gotuje na 2 dni ,zeby pozniej zając sie tylko dziećmi i ciachami.Przez dzien pieke a dekoruje torcicha jak już dzieci śpią bo do tego potrzebny jest spoków i troszke więcej
    czasu . Córa juz mi chętnie pomaga np. przy robieniu biszkoptów dosypuje cukier i mąke . czasami pomagają mi przy obiedzie , tutaj robią pierogi
    Narazie moge sobie pozwolic piec takie ilosci ciast i tortow bo nie pracuje, mam na głowie tylko dom, dzieci i szkołe. Dziękuje za miłe słowa i pozdrawiam Cie serdecznie. Dorota

• Autor: alice Data: 2008-04-19 19:28:36

Ale fantastyczny! Aż mi dech zaparło :))) Może pożyczę pomysł na 1 urodzinki mojego synka. Do czerwca może poćwiczę, żeby zrobić coś choć troszkę podobnego. FANTAZJA!!! Gratuluję talentu :)))
    PS. Skąd czerpiesz takie pomysły?

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-04-20 19:21:58

Na pewno zrobisz ładniejszego!! Cwiczyc naprawde nie musisz bo to nie jest trudne. Pomysły czerpie z internetu , rownież z WŻ , czasami wymyślam cos nowego , swojego. Lokomotywe wczesniej narysowalam na kartce,żeby wiedziec gdzie co ma byc.
    Tutaj masz inne torty w tym stylu , zobacz sobie jaki piękny jest pociąg Kasi Terleckiej : http://wielkiezarcie.com/przepis22825.html
    albo ten http://wielkiezarcie.com/przepis29100.html zobacz jeszce tutaj : http://images.google.pl/images?q=Train+cake&hl=pl&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=images&ct=title gdybys mialas jakies pytanie to chetnie pomoge. Pozdrawiam

• Autor: małgoska Data: 2008-04-19 21:01:50

Jesli chodzi o torty to jestes dla mnie wzorem ;-)

• Autor: aga1828 Data: 2008-04-19 22:01:11

Użytkownik małgoska napisał w wiadomości:
    > Jesli chodzi o torty to jestes dla mnie wzorem ;-)

dla mnie też!!!

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-04-20 19:15:56

Gosiu jest mi ogromnie miło ale z tego co widze to ja moge sie uczyc od Ciebie . Ten Twoj tort piętrowy jest cudny , pewnie spedzilas przy nim cały dzien , musialas sie bardzo napracowac . Było warto bo efekt jest rewelacyjny. Pozdrawiam

• Autor: Ola1979 Data: 2008-04-19 23:33:09

Dorotaxx te twoje lokomotywy samochodziki są przecudne powinnaś na tym zarabiać. Kobieto masz prawdziwy talent i powinnaś to wykorzystać. Gratuluję pomysłowości i cierpliwości. Przesliczny :-)

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-04-20 19:07:02

Bardzo dziękuje za przemiłe słowa a na zarabianiu na torcichach  ciągle mysle...mam nadzieje,że na myślenie sie nie skonczy. Pozdrawiam serdecznie

Przejdź do pełnej wersji serwisu