Dziękuje Mariolko ale nie jestem z niego do konca zadowolona. Robilam go do pozniej nocy a wczesniej ten biały tort w stylu angielskim i 3 duze ciasta , masakra. Teraz mam nowe wyzwanie będe robic tort o wyglądzie kostki masła
Dorotko, kolejny fajny torcik w Twoim wydaniu :) Zastanawiam się tylko, kiedy Ty to wszystko robisz przy dwójce dzieciaczków...?? To niesamowite! GRATULUJĘ ! Powinnaś być chyba cukiernikiem, bo pomysłowości i talentu Ci nie brakuje :)
Mam nadzieje,ze nim będe ale chcialabym otworzyc cos swojego. Nie kolejną cukiernie gdzie tort ozdabia sie starą techniką czyli kokos, kleksy z masy i skórka pomarańczowa... Chcialabym otworzyc cukiernie, w ktorej mozna zamowić wymyślony przez siebie tort o dowolnym kształcie, wyjatkowy i niepowtarzalny.W koncu marzenia są po to aby je spełniac... mam nadzieje,że moje sie spelni. Pytasz jak ja to robie przy 2 dzieci, normalnie kochana , tak jak większosc z nas tutaj. Trzeba sobie tylko wszystko odpowiednio rozplanować.Jeśli mam upiec np. 2 torty i kilka placków to dzien wczesniej sprzątam dom i gotuje na 2 dni ,zeby pozniej zając sie tylko dziećmi i ciachami.Przez dzien pieke a dekoruje torcicha jak już dzieci śpią bo do tego potrzebny jest spoków i troszke więcejczasu . Córa juz mi chętnie pomaga np. przy robieniu biszkoptów dosypuje cukier i mąke .czasami pomagają mi przy obiedzie , tutaj robią pierogi Narazie moge sobie pozwolic piec takie ilosci ciast i tortow bo nie pracuje, mam na głowie tylko dom, dzieci i szkołe. Dziękuje za miłe słowa i pozdrawiam Cie serdecznie. Dorota
Ale fantastyczny! Aż mi dech zaparło :))) Może pożyczę pomysł na 1 urodzinki mojego synka. Do czerwca może poćwiczę, żeby zrobić coś choć troszkę podobnego. FANTAZJA!!! Gratuluję talentu :))) PS. Skąd czerpiesz takie pomysły?
Gosiu jest mi ogromnie miło ale z tego co widze to ja moge sie uczyc od Ciebie . Ten Twoj tort piętrowy jest cudny , pewnie spedzilas przy nim cały dzien , musialas sie bardzo napracowac . Było warto bo efekt jest rewelacyjny. Pozdrawiam
Dorotaxx te twoje lokomotywy samochodziki są przecudne powinnaś na tym zarabiać. Kobieto masz prawdziwy talent i powinnaś to wykorzystać. Gratuluję pomysłowości i cierpliwości. Przesliczny :-)
Jednak zdecydowanie wole okrywac tort masą cukrową .
I znów Twoje śliczności.Przepiękny
ślicznie dziękuje
Uroczy! Brawo!!
Dziękuje Mariolko ale nie jestem z niego do konca zadowolona. Robilam go do pozniej nocy a wczesniej ten biały tort w stylu angielskim i 3 duze ciasta , masakra. Teraz mam nowe wyzwanie będe robic tort o wyglądzie kostki masła
Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie hahahahah
Mam nadzieje,ze nim będe ale chcialabym otworzyc cos swojego. Nie kolejną cukiernie gdzie tort ozdabia sie starą techniką czyli kokos, kleksy z masy i skórka pomarańczowa... Chcialabym otworzyc cukiernie, w ktorej mozna zamowić wymyślony przez siebie tort o dowolnym kształcie, wyjatkowy i niepowtarzalny.W koncu marzenia są po to aby je spełniac... mam nadzieje,że moje sie spelni.
Pytasz jak ja to robie przy 2 dzieci, normalnie kochana , tak jak większosc z nas tutaj. Trzeba sobie tylko wszystko odpowiednio rozplanować.Jeśli mam upiec np. 2 torty i kilka placków to dzien wczesniej sprzątam dom i gotuje na 2 dni ,zeby pozniej zając sie tylko dziećmi i ciachami.Przez dzien pieke a dekoruje torcicha jak już dzieci śpią bo do tego potrzebny jest spoków i troszke więcej czasu . Córa juz mi chętnie pomaga np. przy robieniu biszkoptów dosypuje cukier i mąke . czasami pomagają mi przy obiedzie , tutaj robią pierogi
Narazie moge sobie pozwolic piec takie ilosci ciast i tortow bo nie pracuje, mam na głowie tylko dom, dzieci i szkołe. Dziękuje za miłe słowa i pozdrawiam Cie serdecznie. Dorota
Ale fantastyczny! Aż mi dech zaparło :))) Może pożyczę pomysł na 1 urodzinki mojego synka. Do czerwca może poćwiczę, żeby zrobić coś choć troszkę podobnego. FANTAZJA!!! Gratuluję talentu :)))
PS. Skąd czerpiesz takie pomysły?
Na pewno zrobisz ładniejszego!! Cwiczyc naprawde nie musisz bo to nie jest trudne. Pomysły czerpie z internetu , rownież z WŻ , czasami wymyślam cos nowego , swojego. Lokomotywe wczesniej narysowalam na kartce,żeby wiedziec gdzie co ma byc.
Tutaj masz inne torty w tym stylu , zobacz sobie jaki piękny jest pociąg Kasi Terleckiej : http://wielkiezarcie.com/przepis22825.html
albo ten http://wielkiezarcie.com/przepis29100.html zobacz jeszce tutaj : http://images.google.pl/images?q=Train+cake&hl=pl&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=images&ct=title gdybys mialas jakies pytanie to chetnie pomoge. Pozdrawiam
Jesli chodzi o torty to jestes dla mnie wzorem ;-)
Użytkownik małgoska napisał w wiadomości:
> Jesli chodzi o torty to jestes dla mnie wzorem ;-)
dla mnie też!!!
Gosiu jest mi ogromnie miło ale z tego co widze to ja moge sie uczyc od Ciebie . Ten Twoj tort piętrowy jest cudny , pewnie spedzilas przy nim cały dzien , musialas sie bardzo napracowac . Było warto bo efekt jest rewelacyjny. Pozdrawiam
Dorotaxx te twoje lokomotywy samochodziki są przecudne powinnaś na tym zarabiać. Kobieto masz prawdziwy talent i powinnaś to wykorzystać. Gratuluję pomysłowości i cierpliwości. Przesliczny :-)
Bardzo dziękuje za przemiłe słowa a na zarabianiu na torcichach ciągle mysle...mam nadzieje,że na myślenie sie nie skonczy. Pozdrawiam serdecznie