Forum

Gawędy o jedzeniu

Nowa funkcja wyszukiwania w ulubionych?

• Autor: ekkore Data: 2008-04-21 08:01:54

Nie wiem jak to wygląda technicznie i czy jest taka możliwość, ale po ostatnich poszukiwaniach przyszło mi do głowy. Aby wstawić do  ulubionych opcję (istniałaby jako opcja w profilu) według dat dodawania do ulubionych .
    Moje ulubione mają bardzo dużo pozycji. I rozrastają się nadal.  Odnalezienie czegoś jest trudne, szczególnie gdy dotyczy to  jakiś nowych przepisów (bo te wypróbowane to już pamiętam z nazwy czy autora). Zazwyczaj dodaję przepis na podstawie komentarzy, albo jakiś nowy wstawiony (z tymi jest mniejszy problem bo są przez jakiś czas oznaczone jako nowe). Nie zawsze jest czas, aby od razu wydrukować - po kilku dniach nie pamiętam ani nazwy, ani autora (a często dodaje przepis nie patrząc na nazwę). Wiem, że można posegregować na działy - ale to nic nie daje - szczególnie, że dodając przepis raczej nie sprawdzam gdzie on jest - a nawet jeśli uceluję z działem (choć czasami wybór działu przez wstawiającego jest odmienny niż moje pojmowanie) to jak odnaleźć w masie przepisów ten, którego ani nazwy, ani autora się nie pamiętam a wiem jedynie że był fajny.

Gdyby była opcja według dat dodawania - wiedziałabym jakie przepisy dodałam ostatnio i dużo łatwiej byłoby odnaleźć.

• Autor: Pampas Data: 2008-04-21 08:05:57

Pomysł niezły ale realizacja nie będzie taka prosta, choćby dlatego, że w tej chwili system nie zapamiętuje daty dodania przepisu do ulubionych.

• Autor: ekkore Data: 2008-04-21 08:11:35

No i sprawa sie rypła - a szkoda..

• Autor: Pampas Data: 2008-04-21 10:39:10

A kto powiedział, że się rypła. Po prostu na jutro się nie da

• Autor: luckystar Data: 2008-04-24 15:07:50

Pampasie, skoro juz jestesmy przy wyszukiwarce, to mam pytanko. Czy moznaby tak ustawic nasza (juz istniejaca) wyszukiwarke, zeby nie byla wrazliwa na polskie znaki ? Mysle, ze nie jestem sama z tym problemem, bo jak chce np. znalezc przepis i w tytule autor uzyl polskich znakow, to niestety jest to dla mnie niemozliwe.... przyznam, ze zyje z tym (jakos) ale gdyby sie dalo cos przestawic, to niewatpliwie zyloby mi sie lepiej :)))

• Autor: f-K Data: 2008-08-06 20:08:39

Użytkownik luckystar napisał w wiadomości:
    >... jak chce np.
    > znalezc przepis i w tytule autor uzyl polskich znakow, to niestety jest to dla
    > mnie niemozliwe.... przyznam, ze zyje z tym (jakos) ale gdyby sie dalo cos
    > przestawic, to niewatpliwie zyloby mi sie lepiej :)))

Od biedy mozna sie posluzyc metoda skopiuj-wklej, pozyczajac polskie literki z tekstu obok na stronie :))))

• Autor: luckystar Data: 2008-08-07 16:17:26

Sprawa polskich literek juz widze zostala rozwiazana, za co piknie dziekuje Pampasowi :))) Jeszcze raz przed chwila dla pewnosci wpisalam w wyszukiwarke "golabki" i zadzialalo a przeciez sa w golabkach az dwa polskie znaki :)))

• Autor: klio Data: 2008-04-24 18:51:58

Genialny pomysł. Ja już dawno przestałam się odnajdywać w ulubionych. Za jakiekolwiek dodatkowe wyszukiwanie będę wdzięczna!!!

• Autor: orota Data: 2008-08-14 15:37:52

A jak posegregować na działy ulubione?

• Autor: Bodek Data: 2008-08-15 00:46:15

wchodzisz w "moje ustawienia" a tam po prawej mozna zaznaczyc -- ulubione wdzialach :) i tyle :) pozdr...

• Autor: orota Data: 2008-08-15 18:17:43

dzieki, zaraz wejdę :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu