Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Ella i te czasy....

• Autor: marinik Data: 2008-04-25 11:31:03

Wlasnie sobie slucham Trojki, na ktora sporo ostatnio narzekam, a tu prosze - Grzegorz Wasowski puszcza niesmiertlena Elle, ktora dzis ma (miala)urodziny. Ach- jakiz to balsam dla uszu, dla duszy :)))))
    Geba mi sie smieje.
    Czy tez tak odbieracie te cudowne starocie??? Musze przyznac, ze ostatnio coraz rzadziej mnie cos nowego w muzyce urzeka - wole te z lamusa.
    Kurna - starzeje sie???????

• Autor: trylobicik Data: 2008-04-25 11:57:12

Oczywiście, że się nie starzejesz. Problem jest taki, że jak mówią moje dzieci, kiedyś pisali lepsze piosenki. Z netu wyciągają stare utwory i tego słuchają! Nieśmiertelny Queen, Pink Floyd i inne wiekowe zespoły są wśród wielu młodych na topie.

• Autor: Bajubajka Data: 2008-04-25 12:28:31

Zgadzam sie z Tobą. Kiedyś muzyka nadawała się do wielogodzinnego słuchania, marzenia...a i przytulić się było przy czym.
    A teraz...rzadko coś mną zawładnie tak jak wtedy Marillion(pozdrowienia dla Piegusowej:), Quenn, Santana...no i oczywiście wzmiankowana wyzej Ella. Oj, rozmarzyłam się..Nat King Cole, Armstrong..i do pokołysania sie orkiestra Glenna Millera:) i ja w takiej sukienusi z lat 50tych:)
    Dziekuję Mariuszku za chwilkę wspomnień cudownej muzyki. Pozdrawiam Przedmówców.
    B.
    PS. Maleńka dygresja-spytano jedną z ostatnich żyjących z rodu Romanowów, jakie czasy wspomina najmilej. Ona odparła-wielkiej rewolucji. Jak to, zbulwersowął sie pytający, wtedy straciła pani rodzinę. Owszem, odparła, ale miałam wtedy 16 lat:)

• Autor: luckystar Data: 2008-04-25 14:03:15

Eeeee tam starzejesz sie .... nie prawda. A jesli tak to starzejmy sie razem, bo ja tez mam sentyment do muzyki z "tamtych lat" :))
    Tak jak napisala Bajubajka, to byla muzyka, ktorej mozna bylo sluchac i grala czlowiekowi nie tylko w uszach, ale w sercu i w duszy.
    Dzisiejsza daje po uszach o malo bebenki nie popekaja, a w sercu cisza i pustka na duszy ....

• Autor: Regina Florczak Data: 2008-04-25 14:27:36

Oj nie starzejesz się to tylko wiosna tak działa.Melodje stare też wracają ,czasem trochę przerobione tylko nie mają tego klimatu.O Santanie znowu głośno ,jego sława powróciła to może i nasze lata powrócą .:-)))))

• Autor: marinik Data: 2008-04-25 14:35:29

Podziele sie ciekawostka - wg mnie Sheryll Crow zaspiewala tak cudnie "Begin the beguine" Cola Portera - jak nikt przed nia. To jest wlasnie wyczucie klimatu.
    A jak Continental - to wg mnie TYLKO Maureen McGovern - znacie ???????

• Autor: Bodek Data: 2008-04-25 17:19:09

wiecie ze od momentu jak kupilem moje "pudelko zapalek" wolksvagen polo z 92 roku :) to bylo juz tam zainstalowane radio z mozliwoscia odtwarzania kaset:):):):):) hehe.
    no i jakos tak wyszlo ze w mojej bibliotece muzycznej byla tylko jedna kaseta i tak slucham juz 4 miesiace w samochodzie tylko jednej kasety:)
    radio nie dziala bo antena urwana :)
    a jest to CAMEL "stationary traveler".
    brat sie ze mnie nabija ze zostane wielkim fanem camel-a. hehe mam pare plytek w domu i dyskografie na mp3 ale nie posiadam sprzetu aby nagrac na kasety a nie chce kupowac dobrego radia bo do takiego samochodu sie wlamac to nie sztuka.
    wiec nie kusi zlodziei :)
    ze staroci to slucham na okraglo pink floyd :) a nawet kupilem sobie na ebay-u 3 koszulki :) a tak to radio z internetu i lata 80-te :)
    pozdr...

Przejdź do pełnej wersji serwisu