bardzo prosze o pomoc jak schudnąc z "brzucha" waze 70 kg a obwód mojego brzucha to prawie 100cm nie wiem co robic, jak to zmienic, wygladam jak kobieta w 6-mcu ciazy, pomocy!
Witam...mi po ciazy jeszcze tez troszke brzuszka zostało.Dobry sposob,to cwiczenie-brzuszki zacznij od 20dziennie i potem coraz wiecej. Ostatnio szwagierka dala mi super pomysł,ktory sama stosuje i naprawde dziala.Zwykła folia do zywnosci (ta przezroczysta) obwijamy brzuch ,skora w tym miejscu zacznie sie pocic co sprzyja spalaniu w tym miejscu tłuszczyku.Szwagierka miała 120cm w pasie i juz 10cm jej ubyło.Na poczatku smiałam sie ale tez sie obwinełam i juz jest 3cm mniej.
Ja pod tą folię radzę smarować jeszcze brzuch jakimś balsamem ujędrniającym lub specjalnym preparatem pomagającym spalać zbędny tłuszczyk. Napewno nie zaszkodzi, a skóra nabierze odrazu sprężystości i brzuszek zamiast pękatego nie będzie sflaczały tylko jędrny i gładki ;). A brzuszki to faktycznie najlepszy sposób. Najpierw po jednej serii po 20, a potem kiedy już nabierzesz formy 3 serie po 20, podobno to najbardziej optymalna ilość.
jak często trzeba powtarzać "zabieg" owijania się folia i jak długo się ja trzyma? te 3 cm to po ilu zabiegach zgubiłas? Fajny pomysł i duuuużo tańszy niż w gabinecie kosmetycznym:)
Z racji ze nie pracuje,a zajmuje sie domem to nawet poł dnia chodze w tym-wcale mi ta folia nie przeszkadza,mozna nawet spac obwinietym.Jest uczucie jak ja to mówie tz."mokrego brzuszka".Po tygodniu 3cm mi ubyło.Polecam naprawde taki domowy zabieg,tanim kosztem i skuteczny.Pozdrawiam
Ja stosowałam zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha który nazywał się aerobiczna 6 Weidera, niestety nie udało mi się wytrwać do końca programu treningowego ale efekty były widoczne, na brzuchu pokazała się już lekka drabinka. Polecam jeśli masz zdrowy kręgosłup i dużo silnej woli bo ćwiczenia nie są łatwe. Więcej konkretów bez problemu znajdziesz w necie.
dziewczyny jestem tępa mozecie mi wytłumaczyc o co z tm wszytskim chodzi? znalazłam w necie taka tabelke z rozrysowanymi cwiczeniami i to czego nie moge pojac to liczba serii i ilosc powtórzen czyli jak ??? bo serie są 1, 2 lub 3 i iles tam powtórzen o co tu choidzi bo nie kumam?
postaram sie w miare przejrzyscie ci to wytlumaczyc na podanym przykladzie ale najpierw chcialem wyjasnic ze robiac cwiczenie nr 1 i 3 podnosimy raz jedna noge a raz druga i to sie liczy jako jedne cwiczenie
dzien 1 seria 1 powtorzen ( cykli) 6
wykonujesz jeden raz cwiczenie 1 potem 2 potem 3 .....6 bez zandego odpoczynku gdy wykonasz ten caly cykl liczy sie to jako jedne powtorzenie na podanym przykladzie masz ich 6 do zrobienia czyli robisz dalej lacznie wychodzi ponad 36 skurczow gdyz wlasnie wykonujac cwicz 1, 3 trzeba spiac sie 2 razy :)
gdy juz wykonasz te 6 cykli liczy sie to jako jedna seria pomiedzy cyklami nienalezy robic przerwy a pomiedzy seriami przerwa nie powinna przekraczac minuty
dzieki bardzo za wszystkie propozycje, spróbuje ten zestaw cwiczen moze mi sie uda wytrwac i znalezc czas bo przy dwójce małych dzieciaków ciezko o to ale moze mi sie uda, pomys z folia tez jest extra, wypróbuje i dam znac czy działa,, wielkie dzieki;-)
mysle ze nawet przy dwojce urwisow to cwiczenie nawet w ostatnim dniu nie powinno przekraczac maksymalnie 20 minut wiec to jest bardzo malo a efekty sa bardzo duze tylko tak jak mowie zeby skonczyc ten cykl trzeba miec w sobie mnostwo samozaparcia
Ja swego czasu też miałam problemy z wyglądem mojego ciała, wydawało mi się go zbyt wiele. Podstawowe zasady, które u mnie sie sprawdziły to: -posiłki co 3 godziny, -ostatni posiłek około 18, -ćwiczenia,ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia, -zero słodyczy, -zrezygnowałam ze smażonych, tłustych i ciężkostarwnych potraw, -dużo warzyw i owoców.
kupiłam sobie Actimel i po jakimś czsie takie gazy odchodziły że szok- a i brzuszek trochę mniej napęczniały-pomaga w trawieniu, myślę że też wspomaga oczyszczanie tego brzuszka...
witam
bardzo prosze o pomoc jak schudnąc z "brzucha" waze 70 kg a obwód mojego brzucha to prawie 100cm nie wiem co robic, jak to zmienic, wygladam jak kobieta w 6-mcu ciazy, pomocy!
Witam...mi po ciazy jeszcze tez troszke brzuszka zostało.Dobry sposob,to cwiczenie-brzuszki zacznij od 20dziennie i potem coraz wiecej.
i juz jest 3cm mniej.
Ostatnio szwagierka dala mi super pomysł,ktory sama stosuje i naprawde dziala.Zwykła folia do zywnosci (ta przezroczysta) obwijamy brzuch ,skora w tym miejscu zacznie sie pocic co sprzyja spalaniu w tym miejscu tłuszczyku.Szwagierka miała 120cm w pasie i juz 10cm jej ubyło.Na poczatku smiałam sie ale tez sie obwinełam
Ja pod tą folię radzę smarować jeszcze brzuch jakimś balsamem ujędrniającym lub specjalnym preparatem pomagającym spalać zbędny tłuszczyk. Napewno nie zaszkodzi, a skóra nabierze odrazu sprężystości i brzuszek zamiast pękatego nie będzie sflaczały tylko jędrny i gładki ;). A brzuszki to faktycznie najlepszy sposób. Najpierw po jednej serii po 20, a potem kiedy już nabierzesz formy 3 serie po 20, podobno to najbardziej optymalna ilość.
jak często trzeba powtarzać "zabieg" owijania się folia i jak długo się ja trzyma? te 3 cm to po ilu zabiegach zgubiłas? Fajny pomysł i duuuużo tańszy niż w gabinecie kosmetycznym:)
Z racji ze nie pracuje,a zajmuje sie domem to nawet poł dnia chodze w tym-wcale mi ta folia nie przeszkadza,mozna nawet spac obwinietym.Jest uczucie jak ja to mówie tz."mokrego brzuszka".Po tygodniu 3cm mi ubyło.Polecam naprawde taki domowy zabieg,tanim kosztem i skuteczny.Pozdrawiam
Ja stosowałam zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha który nazywał się aerobiczna 6 Weidera, niestety nie udało mi się wytrwać do końca programu treningowego ale efekty były widoczne, na brzuchu pokazała się już lekka drabinka. Polecam jeśli masz zdrowy kręgosłup i dużo silnej woli bo ćwiczenia nie są łatwe. Więcej konkretów bez problemu znajdziesz w necie.
cwiczenia sa bardzo latwe ale super meczace
to najbardziej forsowny zestaw cwiczen ale jesli sie wytrwa 42 dni to drabinka gwarantowana
i przede wszystkim nie wchodź na tę stronę, bo zacziesz piec i gotować i nici z odchudzania....przynajmniej tak jest ze mną.......;-))
dziewczyny jestem tępa mozecie mi wytłumaczyc o co z tm wszytskim chodzi? znalazłam w necie taka tabelke z rozrysowanymi cwiczeniami i to czego nie moge pojac to liczba serii i ilosc powtórzen czyli jak ??? bo serie są 1, 2 lub 3 i iles tam powtórzen o co tu choidzi bo nie kumam?
chyba o to chodzi że 1 seria np. 20 powtórzeń, troche przerwy, 2 seria 20 powtorzeń itd
postaram sie w miare przejrzyscie ci to wytlumaczyc na podanym przykladzie ale najpierw
chcialem wyjasnic ze robiac cwiczenie nr 1 i 3 podnosimy raz jedna noge a raz druga i to sie liczy jako jedne cwiczenie
dzien 1 seria 1 powtorzen ( cykli) 6
wykonujesz jeden raz cwiczenie 1 potem 2 potem 3 .....6 bez zandego odpoczynku
gdy wykonasz ten caly cykl liczy sie to jako jedne powtorzenie na podanym przykladzie masz ich 6 do zrobienia czyli robisz dalej lacznie wychodzi ponad 36 skurczow gdyz wlasnie wykonujac cwicz 1, 3 trzeba spiac sie 2 razy :)
gdy juz wykonasz te 6 cykli liczy sie to jako jedna seria pomiedzy cyklami nienalezy robic przerwy a pomiedzy seriami przerwa nie powinna przekraczac minuty
cwiczyc nalezy codziennie i niezniechecac sie
dzieki bardzo za wszystkie propozycje, spróbuje ten zestaw cwiczen moze mi sie uda wytrwac i znalezc czas bo przy dwójce małych dzieciaków ciezko o to ale moze mi sie uda, pomys z folia tez jest extra, wypróbuje i dam znac czy działa,,
wielkie dzieki;-)
mysle ze nawet przy dwojce urwisow to cwiczenie nawet w ostatnim dniu nie powinno przekraczac maksymalnie 20 minut wiec to jest bardzo malo a efekty sa bardzo duze
tylko tak jak mowie zeby skonczyc ten cykl trzeba miec w sobie mnostwo samozaparcia
dzieki;-) zostałam zachecona, od jutra biorę sie za cwiczenia.
Ja swego czasu też miałam problemy z wyglądem mojego ciała, wydawało mi się go zbyt wiele. Podstawowe zasady, które u mnie sie sprawdziły to:
-posiłki co 3 godziny,
-ostatni posiłek około 18,
-ćwiczenia,ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia,
-zero słodyczy,
-zrezygnowałam ze smażonych, tłustych i ciężkostarwnych potraw,
-dużo warzyw i owoców.
Brawo !!!!! Taka metoda jest zdrowa i jakkolwiek trwa dluzej to i skutki sa dlugoterminowe :)))
dla mnie pomocny oprócz ograniczeń w jedzeniu jest rowerek na razie stacjonarny
kupiłam sobie Actimel i po jakimś czsie takie gazy odchodziły że szok- a i brzuszek trochę mniej napęczniały-pomaga w trawieniu, myślę że też wspomaga oczyszczanie tego brzuszka...