Ja tak podaną grochówkę jadam "od zawsze". Wiem jednak, że wielu wielbicieli tej pysznej zupy nie zna i nie stosuje takiego połączenia. Ugotowaną kiszoną kapustę, każdy nakłada sobie na talerz i zalewa gorącą grochówką. Kapusta dopełnia smaku i powstaje mieszanina o rewelacyjnym niepowtarzalnym wymiarze. Pycha. Bahus
Użytkownik Balbina71 napisał w wiadomości: > Moge sobie wyobrazic..........dzien nastepny.......zakorkowactrzeba tylnia > czesc...... raczej wystawic za okno , albo założyć maskę gazową
Użytkownik Bodek napisał w wiadomości: > najlepiej faceta wziasc do lozka :) tak jak mowa byla w watku >> > http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=164318&post=164318&offset=0 > <<<< :):):):):):):):) hahahahah
Powiem szczerze....mieszanka kapusty kiszonej z grochówką to duet typowo "pierdziotwórczy" , ale w końcu idzie lato i okna oraz balkony są praktycznie całą dobę otwarte. Warto dla takiego smaku troszkę się pomęczyć....choć powiem Wam (znowu całkiem szczerze) espumisan załatwia sprawę całkowicie. Bahus
Mh.... Musiałam sprawdzić skąd jest Bahus ( podejrzewałam że z wielkopolski)!!! U mnie w domu grochówka z gotowaną kiszoną kapustą jest prawie zawsze w duecie, też jestem z wielkopolski ale wiem że nie jest to powszechny zwyczaj kulinarny. Jednak ja również serdecznie zachęcam do wypróbowania tego połączenia - ,, słodka"grochówka i kwaśna kapusta - POEZJA. POZDRAWIAM wszystkich w szczególności Bahusa
Noooooo - ciekawe zestawienie. Nie probowalem, ale mam zamiar. Moge za to polecic krupnik z dodana bezposrednio na talerz LYZKA odcisnietej surowej poszatkowanej kapusty kiszonej.
Ha - troszke (albo calkiem) odchodzimy od tematu watku, ale podam i swoje, nieco inne zastosowanie kwasu kapuscianego, a mianowicie do czerwonego barszczyku - nie na zakwasie z burakow, a na swiezych burakach i z sokiem z kiszonej kapuchy.
Ja tak podaną grochówkę jadam "od zawsze". Wiem jednak, że wielu wielbicieli tej pysznej zupy nie zna i nie stosuje takiego połączenia. Ugotowaną kiszoną kapustę, każdy nakłada sobie na talerz i zalewa gorącą grochówką. Kapusta dopełnia smaku i powstaje mieszanina o rewelacyjnym niepowtarzalnym wymiarze. Pycha.
Bahus
Moge sobie wyobrazic..........dzien nastepny.......zakorkowactrzeba tylnia czesc......
A ja sprobuje :) moze nie odlece
Użytkownik Balbina71 napisał w wiadomości:
> Moge sobie wyobrazic..........dzien nastepny.......zakorkowactrzeba tylnia
> czesc......
raczej wystawic za okno , albo założyć maskę gazową
najlepiej faceta wziasc do lozka :) tak jak mowa byla w watku >> http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=164318&post=164318&offset=0 <<<< :):):):):):):):) hahahahah
Użytkownik Bodek napisał w wiadomości:
> najlepiej faceta wziasc do lozka :) tak jak mowa byla w watku >>
> http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=164318&post=164318&offset=0
> <<<< :):):):):):):):) hahahahah
hahahhahahaaaaaaaaaa
Powiem szczerze....mieszanka kapusty kiszonej z grochówką to duet typowo "pierdziotwórczy" , ale w końcu idzie lato i okna oraz balkony są praktycznie całą dobę otwarte. Warto dla takiego smaku troszkę się pomęczyć....choć powiem Wam (znowu całkiem szczerze) espumisan załatwia sprawę całkowicie.
Bahus
Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
choć powiem Wam (znowu całkiem szczerze) espumisan załatwia sprawę
> całkowicie. Bahus
Bahusie, czy to znaczy, ze espumisan rozrywa delikwenta bezglosnie i bezwonnie ??? jesli jeszcze przy tym bezbolesnie, to warto pomyslec :)))
może sie kiedyś skuszę , grochówkę bardzo lubimy ...
w wojsku czasami podawalismy grochowke z kapusta lecz oddzielnie :)
Mh.... Musiałam sprawdzić skąd jest Bahus ( podejrzewałam że z wielkopolski)!!! U mnie w domu grochówka z gotowaną kiszoną kapustą jest prawie zawsze w duecie, też jestem z wielkopolski ale wiem że nie jest to powszechny zwyczaj kulinarny. Jednak ja również serdecznie zachęcam do wypróbowania tego połączenia - ,, słodka"grochówka i kwaśna kapusta - POEZJA. POZDRAWIAM wszystkich w szczególności Bahusa
Noooooo - ciekawe zestawienie. Nie probowalem, ale mam zamiar.
Moge za to polecic krupnik z dodana bezposrednio na talerz LYZKA odcisnietej surowej poszatkowanej kapusty kiszonej.
Ja natomiast polecam zupę grzybową zabielaną( z suszonych grzybów) z kilkoma łyżkami soku z kapusty kiszonej. Pycha.
Ja natomiast taki barszcz często zakwaszam sokiem z kiszonych ogórków.
Bahus