nie chciałam już pisać niczego pod przepisami , do nich nie mam nic i nawet są ciekawe :) ale chcę wyjaśnić sytuację handzik w dniu 2008-05-02 napisał(a): jeżeli chodzi o zdjecia to faktycznie jak wstawiałamprzepisy nie umiałam ich wkleić a ze na Smacznym też jestem zalogowana to je poprostu przeniosłam,teraz juz wiem jak je prawidłowo dodawać. A skoro ktos jest juz aż taki spostrzegawczy ze zauważył ze zdjecie jest tez na smaczny.pl to mógł też zwrócic uwagę na login osoby która je wstawiała....
to nie chodzi o to że te przepisyi zdjecia są na smacznym , tylko klikająć w Twoje zdjęcia otwierała sie strona smacznego , i dlatego nasze podejżenia, nie ma sie co obrażać , sytuacja została wyjaśniona , a my dalej bedziemy czujne pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku
Skoro sytuacja sie wyjasnila to po coz ja dalej walkowac? Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie ale wyluzujcie dziewczyny troche. Skoro nikt nie winny to nie ma sesu ciagnac tematu. Ale to byc moze tylko moje zdanie.
Użytkownik Dorota zza plota napisał w wiadomości: > Skoro sytuacja sie wyjasnila to po coz ja dalej walkowac? Pozdrawiam Was > wszystkie serdecznie ale wyluzujcie dziewczyny troche. Skoro nikt nie winny to > nie ma sesu ciagnac tematu. Ale to byc moze tylko moje zdanie.
Dorotko napisałam tutaj do handzik , zeby nie dyskutować wiecej w komentarzach , moze teraz zrozumie o co nam chodziło ;) bo tam jakoś nie mogła ;)) i celowo nie podałam linku , żeby nie wywoływać niepotrzebnej dyskusji :)
Hallo Dorotko! To wszystko nie tak..... Ktos wstawia swoje wlasne przepisy kopiujac je ze swojego konta na innej stronie. My widzimy tylko to ze, chcac zobaczyc powiekszone zdjecie ukazuje nam sie strona Smaczny.pl... poniekad dziwne... kazdy inny bylby juz oskarzony o plagiat. My tylko zapytalysmy, dlaczego tak jest??? i czy to jest kopiowane. Handzik wyjasnila..lecz jakos tak oburzyla sie ze, mamy wogole czelnosc cos zauwazac. Nikt z nas nie jest jasnowidzem aby mogl przewidziec jak jest ... ze to jej wlasne przepisy. A teraz makusia napisala o tym tutaj aby nie wstawiac kolejnego komentarza pod przepisem handzik, ktory nie wnosi nic do tematu: "ciasto" Nieraz zdarzalo sie ze, wykradano stad przepisy i ktos znajdywal je na innych stronach z identycznymi zdjeciami. Dla mnie nick Hanula to nie jest to samo co handzik... a wogole zeby moc zobaczy jaki to byl nick, trzeba miec konto na smaczny.pl Miejcie tez troche wyrozumienia, do tego psa co szczeka..ze wyczul jakas nieprawidlowosc ..a nie zaraz po glowie mu. Handzik, przepraszam za naglosnienie twojej sprawy.. ale nic przeciwko Tobie, tylko metoda jaka posluzylas sie celem wstawienia tu twoich przepisow, byla troche niekonwencjonalna i dlatego tak sie stalo..ze zawyly syreny na alarm. Mam nadzieje, ze Cie to nie zniecheci i przebaczysz temu pieskowi ktory zawarczal.... ;) Pozdrawiam p.s. Makusiu dziekuje za to, ze siedzialas ze mna w tej psiej budzie ;)
O matko, a jak Wy sie tam obie zmiescilyscie ??? w tej psiej budzie znaczy sie :)))) Duze dziewczynki, a zabawy w psiej budzie Im sie zachcialo....no no no .... :))
Obydwie bardzo lubimy ogladac "Reksia" na dobranoc... no to i sie bawilysmy w psiej budzie... co prawda bylo ciasno..jak makusia wziela oddech, to ja musialam wydechnac..i tak na zmiane.... ale jak trzeba bylo to szczekalysmy obie ile wlezie ;)
Użytkownik Glumanda napisał w wiadomości: > Obydwie bardzo lubimy ogladac "Reksia" na dobranoc... no to i sie > bawilysmy w psiej budzie... co prawda bylo ciasno..jak makusia wziela oddech, > to ja musialam wydechnac..i tak na zmiane.... ale jak trzeba bylo to > szczekalysmy obie ile wlezie ;)
hej małpeczko nie kłam , jak ja weszłam( znaczy wcisłam sie ) to Ty tylko głowę wsadziłaś
to nie byla moja glowa ..tylko twoja..ja juz bylam w srodku..i nabralam powietrza w pluca... przez co nie bylo juz miejsca ;P ale jak wypuscilam powietrze..to sie zmiescilas.. :) co masz skleroze?? ;)
jako ze rozmowy jak zwykle zaczynaja sie pod przepisem a nie na forum to przenioslem cala rozmowe tu, poniewaz watek juz isnieje. SYTUACJA ZOSTALA WYJASNIONA, wiec nie robic balaganu prosze !!!!!!! to bylem ja bodek.
makusia w dniu 2008-05-01 napisał(a): może i masz przepisy od jakiegoś czasu , ale myslę ze zdjecia są skopiowane :)
niebieska-różyczka w dniu 2008-05-01 napisał(a): handzik mam pytanko,dlaczego jak klikam w fotkę twojego ciasta,to otwiera sie stronka smaczny.pl?
iebieska-różyczka w dniu 2008-05-01 napisał(a): Na każdym twoim przepisie, jest tak samo.
handzik w dniu 2008-05-01 napisał(a): bo na tamtej stronie też jestem zalogowana i tamte przepisy też tam wpisałam,,zdjęcie jest mojego autorstwa a niestety nie umiem inaczej ich tu wstawic.
Glumanda w dniu 2008-05-01 napisał(a): handzik! moze zerejestrowany(a) jestes rowniez na stronie smaczny.pl??? wszytskie twoje przepisy pokazuja zdjecia z tamtej strony... Mam nadzieje, ze zdajesz sobie sprawe z tego, ze takie kopiowanie i przywlaszczanie sobie przepisow innych, nie jest dozwolone.. no chyba ze jestes rowniez tam, i sa to twoje wlasne przepisy. W takim razie powinno to byc nadmienione przy kazdym przepisie. Inaczej to takie bohaterstwo jak, krasc jablka z czyjegos ogrodu i chwalic sie ze, to wlasne! Pozdrawiam. handzik w dniu 2008-05-01 napisał(a): no właśnie napisałam ze na tamtej stronie jestem też zalogowana!!!!!a ani przepisów ani zdjęc sobie nie przywłaszczam!a to skad sokładnie przepisy pochodzą jest nadmienione przy każdym z nich a zdjęcia są mojego autorstwa! A w ogóle ta sprawa jest już wyjaśnieona z administratorem tego forum wiec proszęmnie nie oskarżac!!!
zamiast niesłusznych oskarżeń przydałyby się moze przeprosimy.
ps.już wiem jak prawidłowo wkleić zdjecie..
makusia w dniu 2008-05-02 napisał(a): handzik gdy byś odrazu dała wzmiankę o smacznym , nie było by podejżeń :) i nie krzycz i nie denerwuj sie mielismy już parę "niesamcznych" sytuacji ze zdjeciami i wolimy dmuchać na zimne ;) nikt cie nie oskarża tylko pyta :) pozdrawiam ps przepraszam za komentarz w niewłasciwym miejscu :))
alman w dniu 2008-05-02 napisał(a): to już jest najzwyklejsze czepianie się /moim skromnym zdaniem/, nikt bowiem nie ma obowiązku podawania, że zamieścił przepis jeszcze na innej stronie, skoro tam też jest j e g o przepis; taki obowiązek istnieje, jeśli podajemy cudzy przepis, wtedy należy podać źródło
Glumanda w dniu 2008-05-02 napisał(a): alman... w momencie, jak obie z makusia zwrocilysmy na to uwage, bylo tak ze, przy probie ogladniecia zdjecia otwierala sie strona smaczny.pl Poniekad dziwne, skoro zadna wzmianka na ten temat nie byla widoczna. Nie wiemy co uzgadniala handzik z moderatorami..tu poprostu zaszlo nieporozumienie, wywolane nasza czujnoscia. I nikt nikogo, o nic nie oskarza. Pilnujemy... Pies tez czasme warknie na swojego..
handzik w dniu 2008-05-02 napisał(a): jeżeli chodzi o zdjecia to faktycznie jak wstawiałamprzepisy nie umiałam ich wkleić a ze na Smacznym też jestem zalogowana to je poprostu przeniosłam,teraz juz wiem jak je prawidłowo dodawać. A skoro ktos jest juz aż taki spostrzegawczy ze zauważył ze zdjecie jest tez na smaczny.pl to mógł też zwrócic uwagę na login osoby która je wstawiała....
Glumanda w dniu 2008-05-02 napisał(a): Nie chcialabym sie tutaj wyklocac, ale login byl:
Nazwa użytkowika:
handzik
Adres e-mail:
zastrzeżony
Miasto:
gg:
2008-01-17
Tutaj nie ma zadnej wzmianki o przynaleznosci do innej strony. Wiem, ze to nie miejsce na dyskusje..tylko na komentarze..ale nie wiem, gdzie odpowiadac na te insynuacje.
handzik w dniu 2008-05-02 napisał(a): A gdzie twoim zdaniem powinna byc taka wzmianka??? Jak wejdziesz na smaczny.pl na te przepisy to tam sią one pod liginem hanula a ze na Wielkim zarciu ten login był już zajety to jestem pod handzik.Nie widzisz podobieństwa miedzy tymi loginami???? Strasznie sie czepiacie!!!Nie wiadomo czego!!!
aga1828 w dniu 2008-05-02 napisał(a): Dziewczyny koniec już kłótni!!!! Koniec i już!!! Tak zarządziłam!!! ;-)))
nadia w dniu 2008-05-03 napisał(a): Bahus tez ma przepisy na innej stronie internetowej i nie ma zadnej wzmianki o tym w Jego ustawieniach, dlatego moim zdaniem to czyste czepianie sie do tej osoby. Jedynie problem stanowi nick, ktory jest inny i mozna zrozumiec, ze przepisy sa wziete od innej osoby, ale to sie juz wyjasnilo ;)
nie chciałam już pisać niczego pod przepisami , do nich nie mam nic i nawet są ciekawe :)
pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku
ale chcę wyjaśnić sytuację
handzik w dniu 2008-05-02 napisał(a):
jeżeli chodzi o zdjecia to faktycznie jak wstawiałamprzepisy nie umiałam ich wkleić a ze na Smacznym też jestem zalogowana to je poprostu przeniosłam,teraz juz wiem jak je prawidłowo dodawać.
A skoro ktos jest juz aż taki spostrzegawczy ze zauważył ze zdjecie jest tez na smaczny.pl to mógł też zwrócic uwagę na login osoby która je wstawiała....
to nie chodzi o to że te przepisyi zdjecia są na smacznym , tylko klikająć w Twoje zdjęcia otwierała sie strona smacznego , i dlatego nasze podejżenia, nie ma sie co obrażać , sytuacja została wyjaśniona , a my dalej bedziemy czujne
Skoro sytuacja sie wyjasnila to po coz ja dalej walkowac? Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie ale wyluzujcie dziewczyny troche. Skoro nikt nie winny to nie ma sesu ciagnac tematu. Ale to byc moze tylko moje zdanie.
Użytkownik Dorota zza plota napisał w wiadomości:
> Skoro sytuacja sie wyjasnila to po coz ja dalej walkowac? Pozdrawiam Was
> wszystkie serdecznie ale wyluzujcie dziewczyny troche. Skoro nikt nie winny to
> nie ma sesu ciagnac tematu. Ale to byc moze tylko moje zdanie.
Dorotko napisałam tutaj do handzik , zeby nie dyskutować wiecej w komentarzach , moze teraz zrozumie o co nam chodziło ;) bo tam jakoś nie mogła ;)) i celowo nie podałam linku , żeby nie wywoływać niepotrzebnej dyskusji :)
Hallo Dorotko! To wszystko nie tak.....
Ktos wstawia swoje wlasne przepisy kopiujac je ze swojego konta na innej stronie.
My widzimy tylko to ze, chcac zobaczyc powiekszone zdjecie ukazuje nam sie strona Smaczny.pl... poniekad dziwne... kazdy inny bylby juz oskarzony o plagiat.
My tylko zapytalysmy, dlaczego tak jest??? i czy to jest kopiowane.
Handzik wyjasnila..lecz jakos tak oburzyla sie ze, mamy wogole czelnosc cos zauwazac.
Nikt z nas nie jest jasnowidzem aby mogl przewidziec jak jest ... ze to jej wlasne przepisy.
A teraz makusia napisala o tym tutaj aby nie wstawiac kolejnego komentarza pod przepisem handzik, ktory nie wnosi nic do tematu: "ciasto"
Nieraz zdarzalo sie ze, wykradano stad przepisy i ktos znajdywal je na innych stronach z identycznymi zdjeciami.
Dla mnie nick Hanula to nie jest to samo co handzik... a wogole zeby moc zobaczy jaki to byl nick, trzeba miec konto na smaczny.pl
Miejcie tez troche wyrozumienia, do tego psa co szczeka..ze wyczul jakas nieprawidlowosc ..a nie zaraz po glowie mu.
Handzik, przepraszam za naglosnienie twojej sprawy.. ale nic przeciwko Tobie, tylko metoda jaka posluzylas sie celem wstawienia tu twoich przepisow, byla troche niekonwencjonalna i dlatego tak sie stalo..ze zawyly syreny na alarm. Mam nadzieje, ze Cie to nie zniecheci i przebaczysz temu pieskowi ktory zawarczal.... ;) Pozdrawiam
p.s. Makusiu dziekuje za to, ze siedzialas ze mna w tej psiej budzie ;)
O matko, a jak Wy sie tam obie zmiescilyscie ??? w tej psiej budzie znaczy sie :)))) Duze dziewczynki, a zabawy w psiej budzie Im sie zachcialo....no no no .... :))
Obydwie bardzo lubimy ogladac "Reksia" na dobranoc... no to i sie bawilysmy w psiej budzie... co prawda bylo ciasno..jak makusia wziela oddech, to ja musialam wydechnac..i tak na zmiane.... ale jak trzeba bylo to szczekalysmy obie ile wlezie ;)
Użytkownik Glumanda napisał w wiadomości:
> Obydwie bardzo lubimy ogladac "Reksia" na dobranoc... no to i sie
> bawilysmy w psiej budzie... co prawda bylo ciasno..jak makusia wziela oddech,
> to ja musialam wydechnac..i tak na zmiane.... ale jak trzeba bylo to
> szczekalysmy obie ile wlezie ;)
hej małpeczko nie kłam , jak ja weszłam( znaczy wcisłam sie ) to Ty tylko głowę wsadziłaś
to nie byla moja glowa ..tylko twoja..ja juz bylam w srodku..i nabralam powietrza w pluca... przez co nie bylo juz miejsca ;P
ale jak wypuscilam powietrze..to sie zmiescilas.. :) co masz skleroze?? ;)
jako ze rozmowy jak zwykle zaczynaja sie pod przepisem a nie na forum to przenioslem cala rozmowe tu, poniewaz watek juz isnieje.
SYTUACJA ZOSTALA WYJASNIONA, wiec nie robic balaganu prosze !!!!!!!
to bylem ja bodek.
makusia w dniu 2008-05-01 napisał(a):
może i masz przepisy od jakiegoś czasu , ale myslę ze zdjecia są skopiowane :)
niebieska-różyczka w dniu 2008-05-01 napisał(a):
handzik mam pytanko,dlaczego jak klikam w fotkę twojego ciasta,to otwiera sie stronka smaczny.pl?
iebieska-różyczka w dniu 2008-05-01 napisał(a):
Na każdym twoim przepisie, jest tak samo.
handzik w dniu 2008-05-01 napisał(a):
bo na tamtej stronie też jestem zalogowana i tamte przepisy też tam wpisałam,,zdjęcie jest mojego autorstwa a niestety nie umiem inaczej ich tu wstawic.
Glumanda w dniu 2008-05-01 napisał(a):
handzik! moze zerejestrowany(a) jestes rowniez na stronie smaczny.pl??? wszytskie twoje przepisy pokazuja zdjecia z tamtej strony... Mam nadzieje, ze zdajesz sobie sprawe z tego, ze takie kopiowanie i przywlaszczanie sobie przepisow innych, nie jest dozwolone.. no chyba ze jestes rowniez tam, i sa to twoje wlasne przepisy. W takim razie powinno to byc nadmienione przy kazdym przepisie. Inaczej to takie bohaterstwo jak, krasc jablka z czyjegos ogrodu i chwalic sie ze, to wlasne! Pozdrawiam.
no właśnie napisałam ze na tamtej stronie jestem też zalogowana!!!!!a ani przepisów ani zdjęc sobie nie przywłaszczam!a to skad sokładnie przepisy pochodzą jest nadmienione przy każdym z nich a zdjęcia są mojego autorstwa!
A w ogóle ta sprawa jest już wyjaśnieona z administratorem tego forum wiec proszęmnie nie oskarżac!!!
makusia w dniu 2008-05-02 napisał(a):
handzik gdy byś odrazu dała wzmiankę o smacznym , nie było by podejżeń :) i nie krzycz i nie denerwuj sie
ps przepraszam za komentarz w niewłasciwym miejscu :))
alman w dniu 2008-05-02 napisał(a):
to już jest najzwyklejsze czepianie się /moim skromnym zdaniem/, nikt bowiem nie ma obowiązku podawania, że zamieścił przepis jeszcze na innej stronie, skoro tam też jest j e g o przepis;
taki obowiązek istnieje, jeśli podajemy cudzy przepis, wtedy należy podać źródło
Glumanda w dniu 2008-05-02 napisał(a):
alman... w momencie, jak obie z makusia zwrocilysmy na to uwage, bylo tak ze, przy probie ogladniecia zdjecia otwierala sie strona smaczny.pl Poniekad dziwne, skoro zadna wzmianka na ten temat nie byla widoczna. Nie wiemy co uzgadniala handzik z moderatorami..tu poprostu zaszlo nieporozumienie, wywolane nasza czujnoscia. I nikt nikogo, o nic nie oskarza. Pilnujemy... Pies tez czasme warknie na swojego..
jeżeli chodzi o zdjecia to faktycznie jak wstawiałamprzepisy nie umiałam ich wkleić a ze na Smacznym też jestem zalogowana to je poprostu przeniosłam,teraz juz wiem jak je prawidłowo dodawać.
A skoro ktos jest juz aż taki spostrzegawczy ze zauważył ze zdjecie jest tez na smaczny.pl to mógł też zwrócic uwagę na login osoby która je wstawiała....
Glumanda w dniu 2008-05-02 napisał(a):
Nie chcialabym sie tutaj wyklocac, ale login byl:
Wiem, ze to nie miejsce na dyskusje..tylko na komentarze..ale nie wiem, gdzie odpowiadac na te insynuacje.
A gdzie twoim zdaniem powinna byc taka wzmianka???
Jak wejdziesz na smaczny.pl na te przepisy to tam sią one pod liginem hanula a ze na Wielkim zarciu ten login był już zajety to jestem pod handzik.Nie widzisz podobieństwa miedzy tymi loginami????
Strasznie sie czepiacie!!!Nie wiadomo czego!!!
aga1828 w dniu 2008-05-02 napisał(a):
Dziewczyny koniec już kłótni!!!! Koniec i już!!! Tak zarządziłam!!! ;-)))
nadia w dniu 2008-05-03 napisał(a):
Bahus tez ma przepisy na innej stronie internetowej i nie ma zadnej wzmianki o tym w Jego ustawieniach, dlatego moim zdaniem to czyste czepianie sie do tej osoby. Jedynie problem stanowi nick, ktory jest inny i mozna zrozumiec, ze przepisy sa wziete od innej osoby, ale to sie juz wyjasnilo ;)
dziękuję :)
Ja również sie cieszę ze sie juz wszystko wyjasniło.
A swoja droga to było przykre dośwuiadczenie....