Jest bardzo ostry, chociaz zdecydowanie nie najostrzejszy - ja ciagle poznaje nowe odmiany ognia :))) Cayenne uzywam dosc czesto, bo oboje z mezem lubimy ostre jedzonko, dodaje go tez do przepisow z ciemnej czekolady. Np. do ciasta Holly "czekoladowa ekstaza" dodaje 1/8 lyzeczki pieprzu cayenne i to zaostrza czekoladowy smak i tak wspanialej bomby czekoladowej jaka jest to ciasto. Polecam serdecznie eksperymentowanie z cayenne, oczywiscie jesli lubisz ostre przyprawy i zdecydowane smaki.
Dziekuje Ci Luckystar. Pieprz Cayenne jest u nas tez, ale kajenskiego nie ma. Stad ta ciekawosc. Bardzo milo z Twojwj strony, ze tak obszernie mi o wszystkim napisalas.Dzieki!!!!!!!!!!!!!
Użytkownik Hechler Elisabeth napisał w wiadomości: > Dziekuje Ci Luckystar. Pieprz Cayenne jest u nas tez, ale kajenskiego > nie ma. Stad ta ciekawosc. Bardzo milo z Twojwj strony, ze tak obszernie mi o > wszystkim napisalas.Dzieki!!!!!!!!!!!!!
Przecież to ten sam pieprz, tyle że "kajeński" to nazwa polska.... Bahus
Użytkownik Hechler Elisabeth napisał w wiadomości: > Dzieki Bahus, skad moge wiedzec jak nie od was. Przeciez po to ma sie > przyjaciol zarloczkow. Pozdrawiam i dziekuje
Dokładnie !!!.....po to jest ta strona i ten dział....no i my Bahus
Jaki on jest? nigdy o nim nie slyszalam. A juz w paru przepisach o nim pisano.
Jest bardzo ostry, chociaz zdecydowanie nie najostrzejszy - ja ciagle poznaje nowe odmiany ognia :))) Cayenne uzywam dosc czesto, bo oboje z mezem lubimy ostre jedzonko, dodaje go tez do przepisow z ciemnej czekolady. Np. do ciasta Holly "czekoladowa ekstaza" dodaje 1/8 lyzeczki pieprzu cayenne i to zaostrza czekoladowy smak i tak wspanialej bomby czekoladowej jaka jest to ciasto. Polecam serdecznie eksperymentowanie z cayenne, oczywiscie jesli lubisz ostre przyprawy i zdecydowane smaki.
Dziekuje Ci Luckystar. Pieprz Cayenne jest u nas tez, ale kajenskiego nie ma. Stad ta ciekawosc. Bardzo milo z Twojwj strony, ze tak obszernie mi o wszystkim napisalas.Dzieki!!!!!!!!!!!!!
Użytkownik Hechler Elisabeth napisał w wiadomości:
> Dziekuje Ci Luckystar. Pieprz Cayenne jest u nas tez, ale kajenskiego
> nie ma. Stad ta ciekawosc. Bardzo milo z Twojwj strony, ze tak obszernie mi o
> wszystkim napisalas.Dzieki!!!!!!!!!!!!!
Przecież to ten sam pieprz, tyle że "kajeński" to nazwa polska....
Bahus
Dzieki Bahus, skad moge wiedzec jak nie od was. Przeciez po to ma sie przyjaciol zarloczkow. Pozdrawiam i dziekuje
Użytkownik Hechler Elisabeth napisał w wiadomości:

> Dzieki Bahus, skad moge wiedzec jak nie od was. Przeciez po to ma sie
> przyjaciol zarloczkow. Pozdrawiam i dziekuje
Dokładnie !!!.....po to jest ta strona i ten dział....no i my
Bahus
pieprz kajeńskin jest skladnikiem wielu blyszczyków i szminek, ktore maja ponoć powiekszać usta