Forum

Rozmowy wolne i frywolne

nalesniki2 -- wykonane przez karol1994

• Autor: Bodek Data: 2008-05-05 00:50:03

jako ze znowu narobilo sie balaganu itd..........
    przenosze watek choc nie powiem calkiem gramatycznie tu.
    jako ze osoba napisala ten przepis http://wielkiezarcie.com/przepis32014.html nie znaczy ze mozna sie nasmiewac (moja opinia), mozna zwrocic sie do moderatora i poprosic o korekte przepisu lub interwencje itd :)
    pozdrawiam............. znowu ja Bodek :)

MarzenaD w dniu 2008-05-04 napisał(a):

Ortografii w szkole nie było??????????????????????

Dorocik w dniu 2008-05-04 napisał(a):
    Polecam preczytać!!!Śmiechu warte!!!! ale się uśmiałam.

Polecam przeczytać!!! Śmiechu warte!!! ale się uśmiałam

Kormag w dniu 2008-05-04 napisał(a):
    sadzac po nicku chlopak ma 14 lat i widac jak te dzisiejsze szkoly ucza

pasiata w dniu 2008-05-04 napisał(a):
    A może by tak zejść na chwilę z nauczycieli i szkół a przyjrzeć się rodzicom i ich "pracy" z dziećmi?

mariateresa w dniu 2008-05-04 napisał(a):
    Być może chłopiec w Las Palmas urodzony - i tak pisze po polsku jak słyszy w domu ?

mysha2006 w dniu 2008-05-04 napisał(a):
    A może dacie mu spokój. Komentarze służą do oceniania przepisów a nie stylu pisania, choć przyznam, że jest tragiczny. Ten temat był już poruszany wiele razy. Jeżeli nie odpowiada Wam ten przepis to z niego nie korzystajcie.

nadia w dniu 2008-05-04 napisał(a):
    Mam syna w jego wieku i moze chlopak ma dysortografie, niewiadomo dlaczego pisal z bledami i nierozumiem tak przykrej reakcji. Nie nalezy sie smiac z kogos, jesli sie nie zna przyczyny! A jesli chodzi o przepis to jestem pelna podziwu,ze chlopak natrudzil sie, zeby wpisac te nalesniki i podzielic sie z nami przepisem, zamiast np. walesac sie po ulicach... Osobiscie zaraz wydrukuje przepis i przy najblizszej okazji je zrobie, a Tobie Karolu1994 zycze wytrwalosci i nie zniechecaniu, ale wpisywaniu kolejnych przepisow - pozdrawiam serdecznie ;)

mariateresa w dniu 2008-05-05 napisał(a):
    Nadiu i mysha2006 - nie naśmiewałam się z ortografii Karola choć przyznam, że mój komentarz samego przepisu nie dotyczył - za co przepraszam. Pisząc - " Być może w Las Palmas urodzony ", znaczyło - nie chodził do polskiej szkoły, a "pisze tak jak słyszy w domu'' - czyli fonetycznie ( jak slyszymy np. w sklepie - " japko " ) . To wszystko. Pozdrawiam Was i Karola. !

MarzenaD w dniu 2008-05-04 napisał(a):
    Ortografii w szkole nie było??????????????????????

Polecam przeczytać!!! Śmiechu warte!!! ale się uśmiałam

Kormag w dniu 2008-05-04 napisał(a):
    sadzac po nicku chlopak ma 14 lat i widac jak te dzisiejsze szkoly ucza

pasiata w dniu 2008-05-04 napisał(a):
    A może by tak zejść na chwilę z nauczycieli i szkół a przyjrzeć się rodzicom i ich "pracy" z dziećmi?

mariateresa w dniu 2008-05-04 napisał(a):
    Być może chłopiec w Las Palmas urodzony - i tak pisze po polsku jak słyszy w domu ?

mysha2006 w dniu 2008-05-04 napisał(a):
    A może dacie mu spokój. Komentarze służą do oceniania przepisów a nie stylu pisania, choć przyznam, że jest tragiczny. Ten temat był już poruszany wiele razy. Jeżeli nie odpowiada Wam ten przepis to z niego nie korzystajcie.

nadia w dniu 2008-05-04 napisał(a):
    Mam syna w jego wieku i moze chlopak ma dysortografie, niewiadomo dlaczego pisal z bledami i nierozumiem tak przykrej reakcji. Nie nalezy sie smiac z kogos, jesli sie nie zna przyczyny! A jesli chodzi o przepis to jestem pelna podziwu,ze chlopak natrudzil sie, zeby wpisac te nalesniki i podzielic sie z nami przepisem, zamiast np. walesac sie po ulicach... Osobiscie zaraz wydrukuje przepis i przy najblizszej okazji je zrobie, a Tobie Karolu1994 zycze wytrwalosci i nie zniechecaniu, ale wpisywaniu kolejnych przepisow - pozdrawiam serdecznie ;)

mariateresa w dniu 2008-05-05 napisał(a):
    Nadiu i mysha2006 - nie naśmiewałam się z ortografii Karola choć przyznam, że mój komentarz samego przepisu nie dotyczył - za co przepraszam. Pisząc - " Być może w Las Palmas urodzony ", znaczyło - nie chodził do polskiej szkoły, a "pisze tak jak słyszy w domu'' - czyli fonetycznie ( jak slyszymy np. w sklepie - " japko " ) . To wszystko. Pozdrawiam Was i Karola. !

• Autor: Kry Data: 2008-05-05 06:06:51

A ja myślę, że chłopak w żywe oczy z nas kpi.

• Autor: Glumanda Data: 2008-05-05 07:35:51

Hej milosniczki ortografii! Sama jestem jedna z Was.
    Musze Wam powiedziec, ze moje dzieci gdyby chcialy po polsku cokolwiek napisac, tez bylo by to nie na 100% ok. Jednak... one za kazdym razem dodaja, ze nie maja opanowanej polskiej pisowni.. na tyle na ile, to jest odpowiednio. Wiec Karol1994 moze dodac taka wzmianke pod swoim przepisem.
    Jesli jednak moje dzieci w wieku 14 lat, koniecznie chcialyby byc zarejestrowane na podobnej stronie... otrzymaly by odemnie pomoc, w postaci korektury napisanego przez siebie tekstu.
    Byc moze, ze Mama czy Tata Karola..maja malo czasu... zalozmy, ze tak jest.

Ok, nastepnym razem nasz mily Moderator Bodek zostanie natychmiast powolany do akcji, celem sprawdzenia calosci.

A moze...to z nas ktos sie nabija..... ze tu nawet (aktualnie jest ich "zero") komentarz..nie odkryl tych bledow... i wysmieja sie ze strony.. gdzies tam w Swiecie? ;)
    Swoja droga, szkoda, ze nie ma tu opcji... "sprawdz tekst - pod wzgledem ortograficznym" Nie wiem na ile to jest trudne do udostepnienia... jednak istnieje tez mozliwosc napisania calosci w innym programie, z wyzej wymienionym pomocnikiem...i przeniesienia go tutaj.

W koncu regulamin WZ zastrzega sobie: Prosimy, aby dodawane i udostępniane przez Państwa przepisy nie różniły się mocno pod względem formy od przepisów autorów strony. Prosimy o zachowanie przejrzystości graficznej oraz stosowanie się do obowiązujących reguł języka polskiego.

Wiadomo nikt z nas nie jest geniuszem... jednak przecietnych uzytkownikow WZ denerwuje taka ignorancja i stad bierze sie nasza moze zbyt ostra reakcja.
    Pozdrawiam Wszystkich majowo :)

• Autor: niebieska-różyczka Data: 2008-05-05 17:58:55

Szkoda!!! ze nikt nie zauważa moich błedów! bo ja też często robie błedy ,ale się poprawię obiecuję wszystkim.pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu