Co proponujecie podac na stol na miniprzyjecie? Bedzie w sumie 7 osob doroslych. Impreza zacznie sie ok.17 do 22 pewnie... Szukam czegos nieskomplikowanego, niekosztownego i niewymyslnego oraz szybkiego. Przyjecie z okazji chrztu juz w sobote. Dodam, ze nie posiadam duzego pieca i piekarnika (dwupalnikowa plyta i malutki piekarnik elektryczny). Macie jakies propozycje? Myslalam o salatce sledziowej, zrobie ja jutro, by sie przegryzla... Ciasto raczej kupie, boe piec nie dam rady czasowo... Dzieki z gory za sugestie :)
Ja na imprezki robie sałatke z kurczaka oto przepis: 1 cala piers z kurczaka, pol papryki czerwonej, 2 torebki ugotowanego ryzu, peczek szczypioru, 4 ogorki korniszone, puszka kukurydzy, puszka czerwonej fasoli, curry i ok 2-3 lyzki majonezu. piers kroimy w kosteczke posypujemy przyprawa curry dosc mocno(nie zalowac)odstawic na pol godz. Podsmazamy na patelni (na wonym ogniu aby nie byla sucha). Do miski wsypujemy ugotowany ryz,odcedzona kukurydze oraz fasole, pokrojony w kostke ogorek i szczypior, pol papryki kroimy w kosteczke i tez dodajemy do miski. Na koncu usmazona i ostudzona piers. Doprawiamy majonezem . I gotowe. Nie doprawiam jej w zaden sposob wystarczy przyprawa curry, ale jesli zajdzie potrzeba... prosze bardzo. Znika w mig z talerza a przepis dostalam od bratowej
Co proponujecie podac na stol na miniprzyjecie? Bedzie w sumie 7 osob doroslych. Impreza zacznie sie ok.17 do 22 pewnie... Szukam czegos nieskomplikowanego, niekosztownego i niewymyslnego oraz szybkiego. Przyjecie z okazji chrztu juz w sobote.
Dodam, ze nie posiadam duzego pieca i piekarnika (dwupalnikowa plyta i malutki piekarnik elektryczny). Macie jakies propozycje? Myslalam o salatce sledziowej, zrobie ja jutro, by sie przegryzla... Ciasto raczej kupie, boe piec nie dam rady czasowo...
Dzieki z gory za sugestie :)
Ja na imprezki robie sałatke z kurczaka oto przepis: 1 cala piers z kurczaka, pol papryki czerwonej, 2 torebki ugotowanego ryzu, peczek szczypioru, 4 ogorki korniszone, puszka kukurydzy, puszka czerwonej fasoli, curry i ok 2-3 lyzki majonezu. piers kroimy w kosteczke posypujemy przyprawa curry dosc mocno(nie zalowac)odstawic na pol godz. Podsmazamy na patelni (na wonym ogniu aby nie byla sucha). Do miski wsypujemy ugotowany ryz,odcedzona kukurydze oraz fasole, pokrojony w kostke ogorek i szczypior, pol papryki kroimy w kosteczke i tez dodajemy do miski. Na koncu usmazona i ostudzona piers. Doprawiamy majonezem . I gotowe. Nie doprawiam jej w zaden sposob wystarczy przyprawa curry, ale jesli zajdzie potrzeba... prosze bardzo. Znika w mig z talerza a przepis dostalam od bratowej
Ja polecam Ci coś z mojich przepisów:
http://wielkiezarcie.com/przepis31002.html - robi sie błyskawicznie,
lub coś równie pysznego:
http://wielkiezarcie.com/przepis23893.html - od Tekluni
Pozdrawiam :)