Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Pytanie o buty- do żarłoczków z USA

• Autor: Mońcia Data: 2008-05-12 08:55:42

Kochani!Jak zwykle liczę na Waszą pomoc(Luckystar....jakoś wyjątkowo myślę o Tobie...).Moja córka oszalała na punkcie butów amerykańskiej firmy DC(DC SHOES).Wierci mi dziure w brzuchu abym jej je kupiła,niestety u nas są one bardzo drogie-modele jakie jej się podobają osiągają cene 250-300 zł.Jeszcze na głowe nie upadłam,żeby 14-latce kupować tak drogie buty,tym bardziej że nawet sobie takich drogich nie kupuje.Tak się składa,że niebawem do USA leci na kilka dni moja znajoma i pomyślałam sobie,że mogłaby tam kupić te buty,tym bardziej,że dolar słabiutko obecnie stoi.Chciałabym wiedzieć czy w USA te buty są ogólnie dostępne,czy łatwo je kupić i w jakiej są cenie.Na oficjalnej stronie DC SHOES nie ma cen.No i jak to jest z amerykańską numeracją?Moja córa nosi buty w rozmiarze 39-40.Pewnie najlepiej byłoby mieć patyk odpowiedniej długości.

• Autor: Mari Data: 2008-05-12 09:53:20

Moncia, ja co prawda nie z USA ale przejrzalam ceny tych butow w Czechach i niestety, tez strasznie drogie. Wychodzi to na 350 zl.
    Na stronach DC SHOES jest sklep wysylkowy. Sa podane ceny. Ja zajrzalam tylko na 1 strone i byla tam cena 60 USD. Ale wysylaja tylko na Ameryke. Reszte pewno Ci napisza zarloki z USA. Pozdrawiam.

• Autor: Mońcia Data: 2008-05-12 10:40:48

Mari,rzeczywicie teraz zobaczyłam,że w sklepie firmowym jednak można zobaczyć ceny i rzeczywiście model który podoba się mojej córce jest po 60 dolarów!!!W cenie 1 pary DC kupionych u nas miałabym 2 pary kupione w USA!!!Moja znajoma będzie w Trenton(stolice New Jersey)-mógłby się ktoś dowiedzieć gdzie w pobliżu mozna kupić te buty??Często jeżdzą do NY.
    Sklepy firmowe zawsze sa drogie przypuszczam więc,że w USA mozna je kupić jeszcze taniej.

• Autor: Mońcia Data: 2008-05-12 11:38:43

Dla ułatwienia :na stronach dc shoes,po kliknięciu na ''where to buy'' pojawia się cała lista sklepów w których to obuwie można kupić,np:Tilly's,Skate America,Blackhole problem tylko w tym czy w miejscu gdzie będzie moja znajoma znajdują się filie tych sieci sklepowych.Część z nich to zapewne tylko sklepy internetowe.Proszę o pomoc!W jednym ze sklepów fajne dc były nawet po 49 dolarów.

• Autor: luckystar Data: 2008-05-12 11:56:50

Monciu, wlasnie zerknelam na strone i w okolicy gdzie pracuje w obrebie ok kilometra mam 3 sklepy gdzie sprzedaja te buty. Jesli Twoja znajoma bedzie w Trenton, to jest ciut ponad godzine jazdy pociagiem do Nowego Yorku, wiec moze przyjedzie i kupi tu w NY. Ja mam dzis wolne, ale jutro moge sie przejsc i popatrzec na ceny, co do rozmiarow to nie mam zielonego pojecia nasza numeracja jest jednocyfrowa, a 10tka to juz kajak ;)) wiec niestety trzeba bedzie chyba z tym patyczkiem albo zmierz corce stope w centymetrach i jakos wykombinujemy. Jesli bedziesz chciala, to powiedz Twojej znajomej, ze poniewaz jest to tak blisko mojej pracy to moge sie z Nia spotkac i pomoc jesli pomoc bedzie potrzebna. Jeszcze jedno jesli na strone jest ten model, ktory corka ma upatrzony, to podeslij mi link na ten konkretny model, jak pojde do sklepu to bede wiedziala czego szukac...:)))

• Autor: bratka Data: 2008-05-12 12:02:24

Mam w domu dwie pary butow kupione w Ameryce i numeracja wyglada tak: jezeli to sa adidasy to z tylu jest wypisana numeracja dla USA, UK, EU wiec nie byloby problemu. Ja nosze numer 39 co w USA odpowiada 8 i 1/2 ( czyli 8 i pół), drugie buty mam 38,5 co w USA wynosi 8. pozdrawiam

• Autor: luckystar Data: 2008-05-12 12:07:54

Super, to juz jest problem numeracji rozwiazany :))) Dziekuje serdecznie Bratko :))

Przejdź do pełnej wersji serwisu