Forum

Rozmowy wolne i frywolne

lampa zeptera

• Autor: bena Data: 2008-05-12 10:17:15

Moj mąż ma bóle stawów,leczy je z marnym skutkiem.Ostatnio lekarz zaproponował,by zakupił sobie lampę zeptera ,podobno bardzo pomaga, również w innych dolegliwościach.Sprawdzałam pobieżnie na necie i ceny trochę odstraszają,poza tym są różnego ,,kalibru".
    Może ktoś z Was stosował taką lampę i  podzieli się swoim doświadczeniem,czy warto wyłożyć kasę?

• Autor: Krystyna911 Data: 2008-05-12 10:55:44

Ja mam taką lampę
    Jestem z niej bardzo zadowolona. Korzysta z niej cała moja rozdzina, na różne schorzenia. Łącznie z bólami reumatycznymi. Moja lampa służy nam już 8 lat.

• Autor: vikunia Data: 2008-05-12 11:03:50

posiadam taką lampę juz 7 lat i jestem bardzo zadowolona. Lampa pomaga na wiele dolegliwosci min lagodzi bóle. Nie uzdrowi stawów przy systematycznym naswietlaniu męża nie bedzie bolec i nie bedzie musial zazywać środków przeciwbólowych. Lampa sprawdza sie przy oparzeniach, odlezynach, łagodniej przebiega katar, również wszelkiego rodzaju choroby skorne szybciej mijaja przy naświetlaniach ta lampa. Nie ma pezwciwskazań. Mozna nia naswietlaqc zarowno noworodki jak i ludzi starszych. Wyjatek to nowotwory. Wtedy nie naswietla sie miejsc zaatakowanych [przez nowotwor tylko dziala się na receptory na stopach. To nie jest cudowna lampa wiec nowotworu nie wyleczy ale wzmocni organizm no i to dzialanie przeciwbólowe. Jesli zdecydujesz sie na zakup takiej lampy to najlepiej na raty. Sa oferty na nieoprocentiowane raty. Allegro nie [polecam , bo przewaznie sa to lampy bez gwarancji.

• Autor: bena Data: 2008-05-12 11:57:56

Dzięki za opinie,a na co zwrócić uwagę i czym się kierować przy zakupie,bo rozpiętość cenowa jest jednak duża?

• Autor: luckystar Data: 2008-05-12 12:56:10

Troche odbiegajac od tematu, a jednak na temat, jesli maz ma klopoty ze stawami to powinien z jedzonka wyrzucic kukurydze i cukier. Przydalaby sie tez lekka gimnastyka korektywna na rozciaganie stawow, ja w ten sposob walcze z zespolem barkowym i mam niesamowite osiagniecia, bez zadnych lekow.

• Autor: vikunia Data: 2008-05-12 14:15:46

Są dwa rodzaje lampy : mała i duża ( robia jeszcze taką bardzo dużą ale w od 3 lat tylko na  zamowienia- koszt jest b. duży). Ja proponowalabym Ci ta najmniejszą czyli Bioptron Compact. Kosztuje ok 2200 ze statywem. Bez statywu jest ciut tańsza ale polecam te ze statywem. Mozna kupis na raty i wtedy pytaj o raty nieoprocentowane. Jeśli zdecydowałabyś sie na zakup na Allegro to kupuj tylko taka która ma gwarancje. Sprawdz moze w poblizu jest jakies biuro Zeptera.

• Autor: kurkuma Data: 2008-05-12 14:17:43

Kupiłam lampę zeptera w ubiegłym roku. Miałam kłopoty z nogami (rany) i mi pomogło. Miałam dwie lampy: "Bionic" i "Bioptron". Co do zasady obie działają podobnie. Bioptron to wersja późniejsza, ale wg mnie gorsza (niewygodna w trzymaniu). Miałam też statyw ale nie sprawdził się. Gdybym miała podpowiedzieć to proponuję Bionic i bez żadnego statywu . Należy tylko sprawdzić czy jest sprzedawana z transformatorem (to konieczne). Ja moją kupiłam na allegro za mniej więcej 1/3 ceny lampy nowej. Zdaje się, że obecnie Bionic można  kupić tylko z drugiej ręki. Zakupy na allegro są oczywiście obciążone ryzykiem, ale znacznie tańsze. Ja swojego zakupu nie żałuję.

• Autor: vikunia Data: 2008-05-12 14:57:41

Kurkuma ma rację, Bionic jest pierwszą wesrją lampy Bioptron i transformator (dobry) jest konieczny. Tylko proponowalabym najpierw zadzwonic do serwisu Zeptera i spytac o koszt napraw Bionica takich jakm naprawa treansformatora (moze sie zepsuc) wymiana zarówki czy tez lustra brewastera. Lampa niestety czasami sie psuje, mozna ja upuścic i zbija sie lusterka albo peknie okular. Przy Bioptronie koszt napraw nie jest drogi ale przy Bionicu może byc wysoki. I do Bionika nie mozna zakladac filtrow z kolorami.

• Autor: bena Data: 2008-05-12 22:36:01

Serdecznie dziękuję wszystkim za opinie

• Autor: katex Data: 2008-05-12 22:53:24

Kilka lat temu pracowałam jako przedstawiciel Zeptera sprzedając te lamy i naprawde polecam je wszystkim znajomym , jednak .... jest obecnie na rynku  ( prawdopodobnie czeska )   lampa z identycznym światłem leczniczym co Bioptron, o połowe tańsza jednak za nic nie pamiętam nazwy firmy... Musiałabyś poszukać w necie.
    Pozdrawiam

• Autor: Piper Data: 2013-02-02 14:31:23

moja kolezanka kupila lampe bioptron zeptera i zaproponowala mi jej uzycie, a wlasciwie mojemu dziecku. Mala ma ponad dwa lata i jest teraz przeziebiona. Czy moge uzyc ta lampe na katar czy bol gardla u tak malego dziecka? Nie ma zadnego doswiadczenia z ta lampa. Co powinnam wiedziec przez jej uzyciem?

Przejdź do pełnej wersji serwisu