W majowy wekend wybraliśmy się do Wiednia, pogoda była cuudna, a to co obejrzeliśmy (niestety była to tylko namiastka Wiednia) pozwala mi twierdzic że jeczcze kiedyś tam wrócę... Dunaj, Katedra św szczepana, budynek opery, Albertina, Park z pomnikiem m.in Francziszka Józefa a dalej siedzi sam Goethe Przepiekny Pałac Schonbrunn, Na terenie płacu znajduje się również najstarsze na świecie Zoo a zwierzęta są prawie na wyciągnięcie ręki i wsystkie cudne.... Drugi dzień spędziliśmy w Baden przeurocze miasteczko, pełne ciszy, z tremalnymi źródłami, przepięknym rosarium (kilkaset gatunków roż) z fantastycznym parkiem górskim i uroczymi wąskimi uliczkami...Oto kilka fotek: Na początek pensjonat w którym nocowaliśmy Wejście do parku Taetr w Baden a żegnały nas ośnieżone szczyty Tatr Było wspaniale szczerze polecam odwiedzenie obu miast :-)))
Ech, Ty Szczęściaro :)))))) taka wycieczka, piekna pogoda, widoki i kochany Mężczyzna u boku - czego wiecej trzeba... Zazdrośc mnie wcina powoli :)))))))) czy ta Pani o wspaniałej figurze modelki to TY ? :))))))))) Ty Szczęściaro ....
Dzięki bardzo za uznanie:-))) na tych zdjęciach to rzeczywiście ja tyle że o całe 9 kilo mniej :-)))) też się cieszę.....A Tobie też się uda a nagrodę już sama sobie umyślisz....???
Dziękuję za cudowne zdjęcia i wspomnienia z Wiednia.
Zbliża się rok, jak spędziliśmy tam cały tydzień. Zwiedzaliśmy miasto, zamki, pałace, kośioły i cudowne parki. To była nasza wycieczka z okazji rocznicy ślubu. Pogoda była przepiękna. Zdjęć mamy setki. A Wiedeń.... naprawdę da się kochac. Przepiękne miasto. Pozdrawiam !
W majowy wekend wybraliśmy się do Wiednia, pogoda była cuudna, a to co obejrzeliśmy (niestety była to tylko namiastka Wiednia) pozwala mi twierdzic że jeczcze kiedyś tam wrócę...
Dunaj, Katedra św szczepana, budynek opery, Albertina, Park z pomnikiem m.in Francziszka Józefa a dalej siedzi sam Goethe
Przepiekny Pałac Schonbrunn, Na terenie płacu znajduje się również najstarsze na świecie Zoo a zwierzęta są prawie na wyciągnięcie ręki i wsystkie cudne....
Drugi dzień spędziliśmy w Baden przeurocze miasteczko, pełne ciszy, z tremalnymi źródłami, przepięknym rosarium (kilkaset gatunków roż) z fantastycznym parkiem górskim i uroczymi wąskimi uliczkami...Oto kilka fotek:
Na początek pensjonat w którym nocowaliśmy Wejście do parku Taetr w Baden a żegnały nas ośnieżone szczyty Tatr
Było wspaniale szczerze polecam odwiedzenie obu miast :-)))
A czy w pałacowym parku nadal są bezczelne i namolne wiewiórki?
Są, są ale żeby namolne....??? Akurat nam trafiły się mało wścibskie :-)))
Oj, jak ja tam spacerowałam to strasznie.Spóbowałas im nie dac nic......... Na drugi raz kieszenie były pełne chrupaczków.
Piekny weekend, zdjecia sliczne i widac, ze mieliscie udana wycieczke....dzieki za podzielenie sie wrazeniami :))
Pięknie spędzony weekendzik w przepięknym zakątku :) Zazdroszczę :)) Zdjęcia cudowne! Pozdrawiam serdecznie!
Ech, Ty Szczęściaro :)))))) taka wycieczka, piekna pogoda, widoki i kochany Mężczyzna u boku - czego wiecej trzeba...
Zazdrośc mnie wcina powoli :))))))))
czy ta Pani o wspaniałej figurze modelki to TY ? :))))))))) Ty Szczęściaro ....
Ja też krzyknę za Ave: TY SZCZĘŚCIARO!!! Ech, wspaniale...
Dzięki bardzo za uznanie:-))) na tych zdjęciach to rzeczywiście ja tyle że o całe 9 kilo mniej :-)))) też się cieszę.....A Tobie też się uda a nagrodę już sama sobie umyślisz....???
Zwiedzaliśmy miasto, zamki, pałace, kośioły i cudowne parki.
To była nasza wycieczka z okazji rocznicy ślubu. Pogoda była przepiękna. Zdjęć mamy setki.
A Wiedeń.... naprawdę da się kochac. Przepiękne miasto. Pozdrawiam !
Wow i Hundertwasserhaus rowniez zaliczony,to moja ulubiona architektura,po Gaudim.
Fantastyczne wspomnienia...szkoda, że my mieliśmy tak mało czasu na dokładniejsze obejrzenie miasta