Forum

Rozmowy wolne i frywolne

domowy sposób jak ciuchy sie elektryzuja

• Autor: asia29 Data: 2008-05-13 14:44:43

Witam. Mam prośbe czy znacie moze jakiś dobry, domowy sposób na elektryzujące sie ciuchy? Kupiłam sobie niedawno sukienke i strasznie sie elektryzuje, a w niedziele i de na komunie i chciałabym ją załozyć. Bardzo prosze o pomoc

• Autor: jola Data: 2008-05-13 15:10:06

Skropić płynem do płukania tkanin najlepiej zmieszanym z wodą i po kłopocie.

• Autor: kurkuma Data: 2008-05-13 21:05:47

proponuję "odelektryzowanie" sukienki poprzez delikatne naniesienie  (np. zmoczoną dłonią) na lewą stronę  mieszanki płynu do płukania i wody. Dodatkowo można tak samo potraktować rajstopy (już po założeniu). Ja czasem mam jeszcze małą buteleczkę takiej mieszanki przy sobie i w razie potrzeby (przy okazji korzystania z toalety) rozprowadzam na rajstopach.

• Autor: bahus Data: 2008-05-13 22:04:51

Widzę, że chodzi tutaj o "domowy" sposób, a więc nowoczesne osiągniecia chemii nie wchodzą w grę. Tak się składa, że zupełnie przypadkowo poznałem kiedyś sposób na "odelektryzowywanie" ciuchów wszelakich. Oto on.......
    Należy zaopatrzyć się w przewód miedziany (długość uzależniona od wielkości mieszkania, lub miejsca przebywania). Jeden koniec kabelka zamocować (w sposób dowolny) do materiału, drugi przywiązać do kaloryfera. Oczywiście końcówki muszą być odizolowane. Proste i naprawdę skuteczne. No może troszkę uciążliwe no ale z "domowymi" sposobami czasami tak bywa.
    Bahus

PS. bardzo skuteczne również w czasie burzy.

• Autor: kurkuma Data: 2008-05-13 23:08:01

• Autor: Baśka Data: 2008-05-14 07:36:07

Na Twoich bahus wypowiedziach staram sie ćwiczyć swoje poczucie humoru. Podobno jestem coraz dowcipniejsza

Przejdź do pełnej wersji serwisu