Oprocz tego co juz napisaly poprzedniczki, ja podaje guacamole do wszelkich meksykanskich potraw. Poniewaz staramy sie jak mozemy unikac kukurydzy, to robie chipsy z chlebka pita (kroje na 12 czesci i zapiekam ok 10min w piekarniku) takie chipsy sa pysznie chrupiace, mozna je przed zapiekaniem posprayowac (chyba wymyslilam nowe slowo) oliwka z oliwek i posypac przyprawami (w/g gustu i smaku).
Piekne nowe slowo luckystar! hihi...a ja nawiazuajc do tego... pytam..czy tez masz takie ustrojstwo do sprayowania..ktore sie potem wyslizguje z reki? :D Pozdrawiam.
Napiszcie prosze z czym jadacie guacamole?do czego to podawać?
Guacamole to meksykański dip . Podaje się do wszelkiego rodzaju meksykańskich chipsów, szczególnie kukurydzianych.
Oprocz wyzej wymienionych..podaje je nieraz jako dodatek do miesa grilowanego. Krakersy tez moga byc..gdy sie nie ma tortillas! :)
Oprocz tego co juz napisaly poprzedniczki, ja podaje guacamole do wszelkich meksykanskich potraw. Poniewaz staramy sie jak mozemy unikac kukurydzy, to robie chipsy z chlebka pita (kroje na 12 czesci i zapiekam ok 10min w piekarniku) takie chipsy sa pysznie chrupiace, mozna je przed zapiekaniem posprayowac (chyba wymyslilam nowe slowo) oliwka z oliwek i posypac przyprawami (w/g gustu i smaku).
Piekne nowe slowo luckystar! hihi...a ja nawiazuajc do tego... pytam..czy tez masz takie ustrojstwo do sprayowania..ktore sie potem wyslizguje z reki? :D Pozdrawiam.
hahahha wiem o czym mowisz :))) mam i wlasnie dlatego, ze sie wyslizguje to go nie lubie, ale kupuje oliwke w sprayu.
Ja z kolei lubię guacamole do pieczonej ryby- np. soli czy łososia. Dobry jest też jako sos do nalesników z jakimś farszem a la meksykański;)
Tortillas, fajitas i ogolnie wszystkie meksykanske potrawy, bardzo mile
do aperitifu z meksykanskimi chipsami.