Żarłoczki jedyna nadzieja w Was! Co można kupić teściom na 50-lecie ślubu??? Tv itp. sprzęty odpadają, wyjazdy, wycieczki też, obrazy też nie, teściowie są po 70-tce i kompletnie pomysłu brak, tort oczywiście jakiś wymodzę albo zamówię np. u Dorotki haha, ale co z prezentem??? Impreza dopiero w sierpniu....teściowie są z gatunku już nic nie potrzebujących....
Kurczę, mam to samo. Im nic nie jest potrzebne. Myślę, że tort i wspaniały bukiet kwiatów (mojemu Tesciowi kuzynka kupowała piękne, doniczkowe, ale po jakimś czasie- z wrodzonym wdziękiem, przy niej -stwierdził,, gdzie ja mam to k.... stawiać". Od tej pory tylko cięte i już.
W ubiegłym roku,miałam ten sam problem.Nic nie wchodziło w rachubę,ponieważ mój teść miał 83 lata.Rozwiązaliśmy to w ten sposób,że sfinansowaliśmy przyjęcie w restauracji.Wszyscy byli zadowoleni,teściowej odadła robota z przygotowaniem imprezy,a my mieliśmy prezent z którego byli zadowoleni.
Fajny pomysł (ramki wcale nie tanie :) Albo możecie zrobić jakis kolaż zdjęć dzieci, wnuków, rodzinki, może jakieś dowcipne "dymki" przy tym i wszystko oprawić w ładną ramkę ? My zrobilismy tak na jakąś uroczystośc i Rodzice (Dziadkowie) byli zachwyceni i prezent wisi do tej pory na ścianie - fajna pamiatka i zawsze można popatrzec "jak sie młodym było" ;))))))) Co prawda uroczystośc będzie w sierpniu, ale mozna też samemu zrobic kalendarz ze zdjeciami z życia rodzinki (pomysł do wykorzystania na uroczystości pod koniec roku albo na początku) - ja robie takie kalendarze od dobrych kilku lat i obdarowuję rodzinkę - zawsze sie dopominają.
Aga tak sie składa,ze pod koniec maja będe piekła piętrowy tort wlaśnie na 50 rocznice ślubu. Jesli chcesz to będ cykac fotki i wkleje przepis na wż .Przeciez taki wypasiony tort moze byc prezentem a dodatkowo mozna cos dokupić. Zapytam kolezanki , której bede robic torta co mozna kupic na taką rocznice ślubu i dam ci znac. Pozdrawiam
A może album ze zdjeciami - wydrukowanymi jak książka. pozbierać po rodzinie zdjecia. Widziałam takie coś ze ślubu córki kuzynki - super pamiątka. I wydaje mi się, że chyba jest możliwość zrobienia tego za pośrednictwem allegro
Miałem ten sam problem. Jednak rozwiązałem go w sposób następujący: kupiłem ogromny bukiet kwiatów (było lato więc co mi tam ) Do bukietu dołączyłem kartkę...oto jej treść (mniej więcej bo dokładnie nie pamiętam): "Droga Teściowo no i Teściu. Z okazji Waszego Święta...ble ble ble....., jako prezant obiecuję teściowi przez pół roku nie zwracać uwagi na fakt, że u mnie w domu się nie pali, a ukochanej teściowej obiecuję, że przez miesiąc (albo zamiennie 10 spotkań) będę wszystkim wypowiedziom przyznawał rację. Nie będę komentował ani wyśmiewał jej rewelacyjnych pomysłów. Również ani razu nie skrytykuję Radia Maryja" ....Słowa dotrzymałem. Zgadnijcie kto wygrał w rodzinnym rankingu na najlepszy prezent?. Żal mi tylko synowej mojej teściowej...biedaczka posiusiała się w majtki. Bahus
moja mama swoim rodzicom zdrobila fotografie z drzewem genealogicznym :) tak zeby pamietali kto z kim i jak :) do tego tato napisal rymowanke :) i fajnie bylo :) ja na kuchni pomagalem a kuzyni naczynia myli jako ze nie przywiezli swoich dziewczyn to im sie dostalo :) hehehe
Dzięki Dziubaski za podpowiedzi, zdjęcia to fajny pomysł, obgadamy jeszcze na forum rodzinnym co i jak. Dorotko pstrykaj koniecznie zdjęcia i wstaw na WŻ!!! I dopytaj jeszcze o prezent. W sumie tort, bukiet lub kosz kwiatów i zdjęcia wnuków i ukochanych synowych chyba wystaczą ;-)) ale może coś jeszcze wpadnie!
My z siostrą na rocznicę rodziców zrobiliśmy im specjalny album. Wyszukałyśmy wszystkie zdjęcia rodziców od bobaska, przez szkoły i inne takie różniste okazje. I powklejałyśmy je dwutorowo dobierając zdjęcia mniej więcej w czasie (bobas mama, bobas tata; komunia; imprezka; koniec szkoły itd...). A potem z ich wspólnych imprez, ślubu, potem z nami itd... To wszystko uporządkowałyśmy w pięknym albumie i siostra wymyśliła piękne życzenia. Też oprawiłyśmy je w ramkę.
Do tego tato dostał zegarek, a mama srebrny komplet (łańcuszek + branzoletka).
My zakupiliśmy teściom zegarki na ręke, komplet z takimi samymi branzoletami i cyferblatami. Ponieważ był to prezent składkowy więc mogliśmy sobie pozwolić na bardziej "markowe". Zwracaliśmy też uwagę na to żeby cyferblaty były wyraźne i czytelne, bo mimo, iż teście nadal bardzo żywotni to wzrok już niestety nie ten sam. I oczywiście z tyłu na kopercie wygrawerowaliśmy odpowiednią dedykacje.
Ja bym proponowała na prezent oryginalny zestaw startowy dla dwojga do parzenia i picia herbaty Yerba Mate Pajero. Ja taki kupiłam ciotce i wujkowi i mają co pić cały dzień, nie mówiąc jakie te herbaty są zdrowe. A kupiłam na Allegro.
Żarłoczki jedyna nadzieja w Was! Co można kupić teściom na 50-lecie ślubu??? Tv itp. sprzęty odpadają, wyjazdy, wycieczki też, obrazy też nie, teściowie są po 70-tce i kompletnie pomysłu brak, tort oczywiście jakiś wymodzę albo zamówię np. u Dorotki haha, ale co z prezentem???
Impreza dopiero w sierpniu....teściowie są z gatunku już nic nie potrzebujących....
Kurczę, mam to samo. Im nic nie jest potrzebne. Myślę, że tort i wspaniały bukiet kwiatów (mojemu Tesciowi kuzynka kupowała piękne, doniczkowe, ale po jakimś czasie- z wrodzonym wdziękiem, przy niej -stwierdził,, gdzie ja mam to k.... stawiać". Od tej pory tylko cięte i już.
W ubiegłym roku,miałam ten sam problem.Nic nie wchodziło w rachubę,ponieważ mój teść miał 83 lata.Rozwiązaliśmy to w ten sposób,że sfinansowaliśmy przyjęcie w restauracji.Wszyscy byli zadowoleni,teściowej odadła robota z przygotowaniem imprezy,a my mieliśmy prezent z którego byli zadowoleni.
Jeżeli lubią zdjęcia, to może ramka cyfrowa na zdjęcia?
Fajny pomysł (ramki wcale nie tanie :)
Albo możecie zrobić jakis kolaż zdjęć dzieci, wnuków, rodzinki, może jakieś dowcipne "dymki" przy tym i wszystko oprawić w ładną ramkę ? My zrobilismy tak na jakąś uroczystośc i Rodzice (Dziadkowie) byli zachwyceni i prezent wisi do tej pory na ścianie - fajna pamiatka i zawsze można popatrzec "jak sie młodym było" ;)))))))
Co prawda uroczystośc będzie w sierpniu, ale mozna też samemu zrobic kalendarz ze zdjeciami z życia rodzinki (pomysł do wykorzystania na uroczystości pod koniec roku albo na początku) - ja robie takie kalendarze od dobrych kilku lat i obdarowuję rodzinkę - zawsze sie dopominają.
Aga tak sie składa,ze pod koniec maja będe piekła piętrowy tort wlaśnie na 50 rocznice ślubu. Jesli chcesz to będ cykac fotki i wkleje przepis na wż .Przeciez taki wypasiony tort moze byc prezentem a dodatkowo mozna cos dokupić. Zapytam kolezanki , której bede robic torta co mozna kupic na taką rocznice ślubu i dam ci znac.
Pozdrawiam
A może album ze zdjeciami - wydrukowanymi jak książka. pozbierać po rodzinie zdjecia. Widziałam takie coś ze ślubu córki kuzynki - super pamiątka. I wydaje mi się, że chyba jest możliwość zrobienia tego za pośrednictwem allegro
Miałem ten sam problem. Jednak rozwiązałem go w sposób następujący: kupiłem ogromny bukiet kwiatów (było lato więc co mi tam
) Do bukietu dołączyłem kartkę...oto jej treść (mniej więcej bo dokładnie nie pamiętam): "Droga Teściowo no i Teściu. Z okazji Waszego Święta...ble ble ble....., jako prezant obiecuję teściowi przez pół roku nie zwracać uwagi na fakt, że u mnie w domu się nie pali, a ukochanej teściowej obiecuję, że przez miesiąc (albo zamiennie 10 spotkań) będę wszystkim wypowiedziom przyznawał rację. Nie będę komentował ani wyśmiewał jej rewelacyjnych pomysłów. Również ani razu nie skrytykuję Radia Maryja" ....Słowa dotrzymałem. Zgadnijcie kto wygrał w rodzinnym rankingu na najlepszy prezent?. Żal mi tylko synowej mojej teściowej...biedaczka posiusiała się w majtki. 
Bahus
dobre:) hehehehe
Pomysł świetny, nietuzinkowy, z humorem. Bardzo mi się spodobał.
moja mama swoim rodzicom zdrobila fotografie z drzewem genealogicznym :) tak zeby pamietali kto z kim i jak :)
do tego tato napisal rymowanke :)
i fajnie bylo :)
ja na kuchni pomagalem a kuzyni naczynia myli jako ze nie przywiezli swoich dziewczyn to im sie dostalo :) hehehe
Dzięki Dziubaski za podpowiedzi, zdjęcia to fajny pomysł, obgadamy jeszcze na forum rodzinnym co i jak. Dorotko pstrykaj koniecznie zdjęcia i wstaw na WŻ!!! I dopytaj jeszcze o prezent. W sumie tort, bukiet lub kosz kwiatów i zdjęcia wnuków i ukochanych synowych chyba wystaczą ;-)) ale może coś jeszcze wpadnie!
My z siostrą na rocznicę rodziców zrobiliśmy im specjalny album. Wyszukałyśmy wszystkie zdjęcia rodziców od bobaska, przez szkoły i inne takie różniste okazje. I powklejałyśmy je dwutorowo dobierając zdjęcia mniej więcej w czasie (bobas mama, bobas tata; komunia; imprezka; koniec szkoły itd...). A potem z ich wspólnych imprez, ślubu, potem z nami itd...
To wszystko uporządkowałyśmy w pięknym albumie i siostra wymyśliła piękne życzenia. Też oprawiłyśmy je w ramkę.
Do tego tato dostał zegarek, a mama srebrny komplet (łańcuszek + branzoletka).
Może to Cię natchnie. Powodzenia :))
My zakupiliśmy teściom zegarki na ręke, komplet z takimi samymi branzoletami i cyferblatami. Ponieważ był to prezent składkowy więc mogliśmy sobie pozwolić na bardziej "markowe". Zwracaliśmy też uwagę na to żeby cyferblaty były wyraźne i czytelne, bo mimo, iż teście nadal bardzo żywotni to wzrok już niestety nie ten sam. I oczywiście z tyłu na kopercie wygrawerowaliśmy odpowiednią dedykacje.
Ja bym proponowała na prezent oryginalny zestaw startowy dla dwojga do parzenia i picia herbaty Yerba Mate Pajero. Ja taki kupiłam ciotce i wujkowi i mają co pić cały dzień, nie mówiąc jakie te herbaty są zdrowe. A kupiłam na Allegro.