Drogie żarłoczki, chciałabym zrobić tort śmietanowy i zastanawiam się czy można do masy śmietanowej dodać barwniki spożywcze. Ja mam barwniki w proszku, do tej pory farbowałam nimi marcepan i krem budyniowy ale ze śmietaną jeszcze nie kombinowałam. Może ktoś z was ma doświadczenia w tym temacie?
Uwazam, ze caly swiat eliminuje sztuczne barwniki... a tutaj maja one powodzenie jak swieze buleczki! Trusiu, sprobuj sokiem z malin..ale takim ze swiezych, badz mrozonych. Smietana ma miec minimum 18% tluszczu do ubicia...gdy kupisz tlusciejsza... mozesz smialo pokombinowac, jakie naturalne barwniki... zrobia to samo? silna kawa??? Dziewczyny, nie trujcie sie tymi farbkami z oranzady... :(
Drogie żarłoczki, chciałabym zrobić tort śmietanowy i zastanawiam się czy można do masy śmietanowej dodać barwniki spożywcze. Ja mam barwniki w proszku, do tej pory farbowałam nimi marcepan i krem budyniowy ale ze śmietaną jeszcze nie kombinowałam. Może ktoś z was ma doświadczenia w tym temacie?
Uwazam, ze caly swiat eliminuje sztuczne barwniki... a tutaj maja one powodzenie jak swieze buleczki! Trusiu, sprobuj sokiem z malin..ale takim ze swiezych, badz mrozonych. Smietana ma miec minimum 18% tluszczu do ubicia...gdy kupisz tlusciejsza... mozesz smialo pokombinowac, jakie naturalne barwniki... zrobia to samo? silna kawa??? Dziewczyny, nie trujcie sie tymi farbkami z oranzady... :(
Ja barwiłam śmietanę na różowo barwnikiem spożywczym w proszku. Ubijałam ją by ozdobić tort. Kolor wyszedł śliczny. :D