Forum

Kuchenne porady

Kolorowa bita śmietana.

  • Autor: Trusia Data: 2008-05-18 21:10:59

    Drogie żarłoczki, chciałabym zrobić tort śmietanowy i zastanawiam się czy można do masy śmietanowej dodać barwniki spożywcze. Ja mam barwniki w proszku, do tej pory farbowałam nimi marcepan i krem budyniowy ale ze śmietaną jeszcze nie kombinowałam. Może ktoś z was ma doświadczenia w tym temacie?

  • Autor: Glumanda Data: 2008-05-19 12:56:11

    Uwazam, ze caly swiat eliminuje sztuczne barwniki... a tutaj maja one powodzenie jak swieze buleczki!  Trusiu, sprobuj sokiem z malin..ale takim ze swiezych, badz mrozonych. Smietana ma miec minimum 18% tluszczu do ubicia...gdy kupisz tlusciejsza... mozesz smialo pokombinowac, jakie naturalne barwniki... zrobia to samo? silna kawa??? Dziewczyny, nie trujcie sie tymi farbkami z oranzady... :(

  • Autor: Iloria_S Data: 2008-05-19 20:46:19

    Ja barwiłam śmietanę na różowo barwnikiem spożywczym w proszku. Ubijałam ją by ozdobić tort. Kolor wyszedł śliczny. :D

Przejdź do pełnej wersji serwisu