witam. czy mozna maka krupczatke zastapic zwykla pszenna.chodzi dokladnie uzycie jej do zrobienia masy.a moze ktos zna nazwe francuska maki krupczatki i wiecz czy mozna ja dostac we francji.
Przecież krupczatka to mąka pszenna - typ 500. Od pozostałych rózni ją wygląd - jest taka grudkowata - wygląda jak bardzo drobna kasza manna, tyle, że o zdecydowanie jaśniejszym odcieniu - kasza jest lekko kremowa, mąka biała
Franiu, od trzydziestu paru lat zastanawiam sie jaki moze byc odpowiednik krupczatki we Francji i w koncu doszlysmy do wniosku z polska przyjaciolka, ze nie istnieje!!! Jesli cos wyniuchasz, to melduj natychmiast. Zagladalam do wszelakich sklepow "bio" i nie znalazlam. A swoja droga, to gdzie mieszkasz? Pozdrowienia.
Jesli po wlosku krupczatka to "farina semolata" to moze i po francusku bedzie cos podobnego? Moze "semoule" albo raczej "semoulle" bo maka to chyba "la farine"?
Hej Franiu, a ja w XIV-tce, ale czy Ty kiedykolwiek widzialas jakies numeryczne oznakowanie na mace? Uzywalam roznych mark, glownie Francine, ale jakos nie dopatrzylam sie w makach takiej mnogosci jak w Polsce. A swoja droga, milo ze sie odezwalas. Pozdrawiam serdecznie.
milo mi rowniez.widzialam niektore maki sa oznakowane ale nie wszystkie.ja potrzebuje zrobic mase sprobuje z pszennej jak myslisz?podaje nr gadu gadu 4555344 jak masz to bedzie nam sie latwiej porozumiewac.
Jeżeli to ma być masa budyniowa to śmiało możesz dać dowolną pszenną mąkę - nie ma znaczenia czy tortowa czy ciut gorsza. Mówię o mąkach do ciast, bo chlebowe i razowe będą za ciemne - i masa będzie miała brzydki kolor
witam. czy mozna maka krupczatke zastapic zwykla pszenna.chodzi dokladnie uzycie jej do zrobienia masy.a moze ktos zna nazwe francuska maki krupczatki i wiecz czy mozna ja dostac we francji.
Przecież krupczatka to mąka pszenna - typ 500. Od pozostałych rózni ją wygląd - jest taka grudkowata - wygląda jak bardzo drobna kasza manna, tyle, że o zdecydowanie jaśniejszym odcieniu - kasza jest lekko kremowa, mąka biała
Franiu, od trzydziestu paru lat zastanawiam sie jaki moze byc odpowiednik
krupczatki we Francji i w koncu doszlysmy do wniosku z polska przyjaciolka,
ze nie istnieje!!! Jesli cos wyniuchasz, to melduj natychmiast. Zagladalam do
wszelakich sklepow "bio" i nie znalazlam. A swoja droga, to gdzie mieszkasz?
Pozdrowienia.
Jesli po wlosku krupczatka to "farina semolata" to moze i po francusku bedzie cos podobnego? Moze "semoule" albo raczej "semoulle" bo maka to chyba "la farine"?
Niestety tutaj "semoule" jest ni mniej, ni wiecej tylko kaszka manna!
mieszkam kolo paryza a dokladnie w bondy;a z ta mako to moze tak jak pisze ekkore trzeba szykac typ 500
Hej Franiu, a ja w XIV-tce, ale czy Ty kiedykolwiek widzialas jakies
numeryczne oznakowanie na mace? Uzywalam roznych mark, glownie
Francine, ale jakos nie dopatrzylam sie w makach takiej mnogosci jak
w Polsce.
A swoja droga, milo ze sie odezwalas. Pozdrawiam serdecznie.
milo mi rowniez.widzialam niektore maki sa oznakowane ale nie wszystkie.ja potrzebuje zrobic mase sprobuje z pszennej jak myslisz?podaje nr gadu gadu 4555344 jak masz to bedzie nam sie latwiej porozumiewac.
Jeżeli to ma być masa budyniowa to śmiało możesz dać dowolną pszenną mąkę - nie ma znaczenia czy tortowa czy ciut gorsza. Mówię o mąkach do ciast, bo chlebowe i razowe będą za ciemne - i masa będzie miała brzydki kolor