Dziękuje dziewczyny za miłe słowa!! Literki zrobiłam ze sztucznego marcepanu . Przepis dostałam od autorki tych cudnych tortów: http://torty.zuzlandia.pl/ Przepis na marcepan jest podobny do tego marcepanu basi19 z tym,że ma inne proporcje.
1/2 litra wody 25 dag masla lub margaryny 1/2 kg mąki 2 kg cukru pudru 2 olejki migdałowe
sposób przygotowania Wodę z tłuszczem zagotować, dodać przesianą mąkę. Mieszać drewnianą łyżką, cały czas gotując, aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka i od łyżki. Masę zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Do zimnej dodać dokładnie przesiany cukier puder i olejki migdałowe. Dobrze wymieszać. Gotowy marcepan przełożyć do słoika i szczelnie zamknąć. W taki sposób może być długo przechowywany.
oczywiście zrobiłam z mniejszej ilości składników, rozwałkowałam marcepan , wycięłam kwadraciki . Rozrobiłam barwniki w proszku z wodą i pisalam pędzelkiem.
Poprostu rewelacja. Masz niesamowity talent. A ten napis to z czego jest zrobiony?
Pozdrawiam. Monika
Jesteś niesamowita pozazdrościć takiego talentu! Jeśli wolno spytać te literki na czym są zrobione?
Po raz kolejny gratulacje.Robisz cudeńka.
Dorota SUPER!! Zastanawiam się nad pytaniem jamajki... literki malowałaś na wyciętej i wysuszonej masie cukrowej?? hmm.. mam zagwostkę :-))
Dokładnie kochana !!! Tylko to nie jest masa cukrowa a sztuczny marcepan
Dziękuje dziewczyny za miłe słowa!!
Literki zrobiłam ze sztucznego marcepanu . Przepis dostałam od autorki tych cudnych tortów: http://torty.zuzlandia.pl/
Przepis na marcepan jest podobny do tego marcepanu basi19 z tym,że ma inne proporcje.
1/2 litra wody
25 dag masla lub margaryny
1/2 kg mąki
2 kg cukru pudru
2 olejki migdałowe
sposób przygotowania
Wodę z tłuszczem zagotować, dodać przesianą mąkę.
Mieszać drewnianą łyżką, cały czas gotując, aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka i od łyżki.
Masę zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
Do zimnej dodać dokładnie przesiany cukier puder i olejki migdałowe. Dobrze wymieszać.
Gotowy marcepan przełożyć do słoika i szczelnie zamknąć.
W taki sposób może być długo przechowywany.
oczywiście zrobiłam z mniejszej ilości składników, rozwałkowałam marcepan , wycięłam kwadraciki . Rozrobiłam barwniki w proszku z wodą i pisalam pędzelkiem.
nie bede sie powtarzac ty wiesz co mysle na temat twoich tortów ;-)
Gosieńko kochana moja ,przeciez to dla Ciebie robie te torcicha
ech Dorotko.....hi hi hi
Ja też już miałam nie pisać nic bo niczego nowego nie napiszę....po prostu PRZEŚLICZNE TE WSZYSTKIE TWOJE TORTY DOROTKO!!!