Forum

Kuchenne porady

szalony piecyk - pomocy

• Autor: dama_pik Data: 2008-05-25 12:03:13

Od niedawna jestem w posiadaniu kuchenki gazowej firmy "Amica ktora posiada piecyk elektryczny kazde ciasto powtarzam kazde przypala mi sie od spodu pieklam drozdzowe pieklo sie doslownie 20 min w tem 150 stopni i czarna podeszwa ,wczoraj pieklam biszkopt ok 10 min w tem 100 stopni to samo spod spalony jestem bezradna zaznaczam ze pieklam bez termoobiegu ,bylo jeszcze kilka innych ciast ten sam efekt .Co ja robie zle

• Autor: Haanala Data: 2008-05-25 12:09:14

Mam taką samą kuchenkę i ten sam problem. Położyłam na dół piecyka folię aluminiową błyszczącą stroną do dołu.

• Autor: shiraja Data: 2008-05-25 12:09:25

moze to wina fabryczna... masz gwarancję?
    a może spróbuj jeszcze blaszkę wstawić 'piętro' wyżej.
    a jak to nie pomoze to reklamację zgłosić.....

• Autor: małgoska Data: 2008-05-25 12:43:04

Ja mam rowniez piecyk amica i przez 4 lata piekł idealnie byłam z niego bardzo zadowolona teraz chyba cos mi sie stało z dolnymi grzałkami ale wracajac do tematu jesli masz gwarancje to reklamuj reklamuj reklamuj musza ci wymienic bo to na pewno nie twoja wina, faktem jest ze trafic na idealnie piekacy piekarnik to tez jest wielkie szczescie

• Autor: Glumanda Data: 2008-05-25 13:12:32

Przypuszczam, ze to wina termostatu. Jesli mozesz postarac sie o eksterny termometr, zmierz temperature jaka fatycznie panuje w piekarniku.
    Reklamuj! Bo to ewidentna usterka..wybrak...albo nie wiem jak to nazwac!

• Autor: dama_pik Data: 2008-05-26 20:50:21

Użytkownik dama_pik napisał w wiadomości:
    > Od niedawna jestem w posiadaniu kuchenki gazowej firmy "Amica ktora
    > posiada piecyk elektryczny kazde ciasto powtarzam kazde przypala mi sie od
    > spodu pieklam drozdzowe pieklo sie doslownie 20 min w tem 150 stopni i czarna
    > podeszwa ,wczoraj pieklam biszkopt ok 10 min w tem 100 stopni to samo spod
    > spalony jestem bezradna zaznaczam ze pieklam bez termoobiegu ,bylo jeszcze
    > kilka innych ciast ten sam efekt .Co ja robie zle

Dziekuje wszystkim za odpowiedz to napewno wina termostatu ,naprowadzilyscie mnie bo juz rwalam wlosy z glowy ze nie umiem piec !

Przejdź do pełnej wersji serwisu