Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Pomocy!!!!!

• Autor: zeta12 Data: 2008-05-26 10:11:10

Nie kryje tego, że oczekuje pomocy od płci męskiej /ale może jakaś kobieta mnie zaskoczy/. Chodzi o to, że zrobiłam niespodziankę
    mężowi i kupiłam telewizor SHARP LC 42" AD5. Wszystko pięknie, podłączyłam ale mam jeden problem. Nie mogę ustwić na ekranie godziny. Muszę wejść w funkcję, żeby zobaczyć która jest godzina. Moim zdaniem zegar winien być widoczny na stałe.Jeżeli ktoś ma podobny sprzęt lub miał taki problem proszę o kontakt. Mam czas do wieczora.

Kasia

• Autor: ASTI Data: 2008-05-26 10:16:37

Czy ten zagar taki wazny ???? mysle , ze twoj maz sam wystko ustawi to dla facetow frajda ( przynajmniej dla mojego ).Sama mozesz cos sknocic

• Autor: zeta12 Data: 2008-05-26 10:22:37

Dla mnie jest ważne. Może to głupie, ale lubie skończy jak co zacznę.

• Autor: bahus Data: 2008-05-26 10:45:21

Wtrącę moją malutką dygresję, Cieszę się, że moja żona w takich sprawach jak ustawianie sprzętu elektronicznego mnie nie wyręcza (choć zna się na tym dość dobrze) Poprostu pozostawia mi tę przyjemność. Natomiast bardzo jej jestem wdzięczny za wyprasowanie koszuli. (bo tego bardzo nie lubię robić)
    Bahus

• Autor: Glumanda Data: 2008-05-26 12:38:00

Nie mam identycznego Tv ale podobny. Jest tu tez funkcja zegara..ale nie jest ona na stale. Sa dwie mozliwosci, albo zegar digitalny (cyfrowy) albo zegar analogowy (ze wskazowkami) Jak ide w ta funkcje, zegar zostaja tak dugo widoczny jak dlugo chce..poki go nie wylacze. Przypuszczam ze w kazdym odbiorniku jest inaczej. Nie mm natomiast manualnej mozliwosci ustawienia tego czasu. Ustawia sie automatycznie od sygnalow wysylanych przez wybrany program Tv. Tak samo zachowuja sie SAT Receiver i DVD recorder.. nie posiadaja mozliwosci manualnego ustawienia czasu. Funkcja ta jest automatyczna.
    Sprobuj ustawic TV na jakis program glowny np. TVP1 i zostaw.. zegar powinien sam sie ustawic.
    Poczytaj w instrukcji..przewaznie sa te rzeczy opisane.
    Powodzenia... uwaza zeby maz nie zemdlal z wrazenia :) !!!

• Autor: zeta12 Data: 2008-05-26 14:13:06

Dzięki nie zemdleje. Właśnie dzwoniłam do sklepu i okazało się, że ten typ nie ma możliwości ustawienia w oknie zegara /jest tylko w podglądzie/. Dzięki za szczere chęci!!!!!!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu