Pomysl jest dobry, ale nie na nastepny dzial (sorry Balbina) a przy okazji powiem Wam co ja dzis widzialam, bo jeszcze teraz sie smieje:))) Wlasnie jechalismy ze Wspanialym po zakupy i kawalek drogi trzeba bylo pokonac droga szybkiego ruchu, a tu ..... korek jak jasna cholercia .... Wspanialy sapie, bo pogoda piekna a On w korku stoi, bo sie zonie zachcialo jechac do polskiej dzielnicy, a niech tam sobie sapie mysle sobie.... Nagle po 15min wleczenia sie dojezdzamy do przyczyny korka i coz widze .... Samochod stoi na prawym pasie, spod samochodu wystaja nogi kierowcy, obok stoi zona (atrakcyjna blondena) i nerwowo pali papierosa, z okien wygladaja niezbyt szczesliwe dwie dzieciece mordki.... A tablica rejestracyjna obwieszcza wszem i wobec "JEDZIEMY" .... no wlasnie jak sie domyslacie to byla polska rodzinka .... ja wybuchnelam smiechem, bo czy to nie komiczne, zaplacic ekstra za to, zeby dostac rejestracje, ktora zawiera konkretne slowo... Malo tego, to jeszcze tym slowem jest <jedziemy> a tu nagle .... nigdzie nie jedziemy, bosmy sie rozkraczyli i STOIMY ..... Oczywiscie kazdemu sie moze przytrafic i zwykle kazdemu kierowcy sie kiedys w zyciu zdarzylo lub zdarzy stanac w szerokim rozkroku, bo to normalka samochody jak wszystko inne maja prawo odmowic posluszenstwa .... to nie o to chodzi. Chodzi mi o ironie losu, bo tez kto jak kto, ale wlasnie rodacy kochaja sie w takich rejestracjach, ta akurat na ironie byla <jedziemy> ale znalam faceta ktory mial inicjaly zony i jej date urodzenia (dzien i miesiac) chyba po to zeby nigdy nie zapomnial o urodzinach, ale po co inicjaly ???? Widzialam tez juz inne cudaczki jak "zabcia", "kotek", pomijajac imiona wlascicieli bo to jest prawie nagminne .... i tak sie zastanawiam po co ????
tak sobie dzis pomyslalem czytajac forum ze czemu nie miec watku w ktorym mozemy sie poradzic, mimo naszej miedzynarodowej rodziny WZ .
jesli macie pytania zwiazane z nazwami z POL > ANG i ANG >POL - mozemy sobie troszke pomoc :)
np. rozmaryn = rosmery itd....
nie musza to byc tylko slowka zwiazane z kucharzeniem :)
pozdr.. i zachecam :)
Bodeczku SWIETNY pomysl!!!!!!!!!!!!
moze by tak utworzyc nowy dzial dla latwiejszego szukania bo w watkach to sie zgubi>
Pomysl jest dobry, ale nie na nastepny dzial (sorry Balbina) a przy okazji powiem Wam co ja dzis widzialam, bo jeszcze teraz sie smieje:)))
Wlasnie jechalismy ze Wspanialym po zakupy i kawalek drogi trzeba bylo pokonac droga szybkiego ruchu, a tu ..... korek jak jasna cholercia .... Wspanialy sapie, bo pogoda piekna a On w korku stoi, bo sie zonie zachcialo jechac do polskiej dzielnicy, a niech tam sobie sapie mysle sobie.... Nagle po 15min wleczenia sie dojezdzamy do przyczyny korka i coz widze .... Samochod stoi na prawym pasie, spod samochodu wystaja nogi kierowcy, obok stoi zona (atrakcyjna blondena) i nerwowo pali papierosa, z okien wygladaja niezbyt szczesliwe dwie dzieciece mordki.... A tablica rejestracyjna obwieszcza wszem i wobec "JEDZIEMY" .... no wlasnie jak sie domyslacie to byla polska rodzinka .... ja wybuchnelam smiechem, bo czy to nie komiczne, zaplacic ekstra za to, zeby dostac rejestracje, ktora zawiera konkretne slowo... Malo tego, to jeszcze tym slowem jest <jedziemy> a tu nagle .... nigdzie nie jedziemy, bosmy sie rozkraczyli i STOIMY .....
Oczywiscie kazdemu sie moze przytrafic i zwykle kazdemu kierowcy sie kiedys w zyciu zdarzylo lub zdarzy stanac w szerokim rozkroku, bo to normalka samochody jak wszystko inne maja prawo odmowic posluszenstwa .... to nie o to chodzi.
Chodzi mi o ironie losu, bo tez kto jak kto, ale wlasnie rodacy kochaja sie w takich rejestracjach, ta akurat na ironie byla <jedziemy> ale znalam faceta ktory mial inicjaly zony i jej date urodzenia (dzien i miesiac) chyba po to zeby nigdy nie zapomnial o urodzinach, ale po co inicjaly ???? Widzialam tez juz inne cudaczki jak "zabcia", "kotek", pomijajac imiona wlascicieli bo to jest prawie nagminne .... i tak sie zastanawiam po co ????
Bodku,
Poprawie.....estragon - Tarragon
cmok:) temida